Alankomaat

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Alankomaihin

1. Alankomaat on paljon enemmän kuin tulppaanit ja tuulimyllyt. Tämä pieni suuri maa on moderni kansainvälisen talouden keskus, suurten yritysten kuten Philipsin ja Unileverin kotipaikka sekä rentojen elämäniloisten ja erittäin kielitaitoisten ihmisten maa. Sinä voit lähteä Alankomaihin, vaikka et olisi opiskellut päivääkään flaamin kieltä.

2. Pääset tutustumaan syvällisesti paikalliseen perhe-elämään. Hollantilaiselle perhe on yleensä hyvin tärkeä ja perheen kanssa vietetään paljon aikaa. Jokailtainen päivällinen koko perheen kanssa ei ole harvinaisuus ja viikonloppuna käydään usein vierailulla sukulaisten luona.

3. Alankomaiden aito monikulttuurisuus on jotain mitä muualta Euroopasta on vaikea löytää. Alankomaat on vuosisatojen ajan ollut keskellä kuohuvaa Eurooppaa ja pitää kunnia-asianaan toivottaa tervetulleeksi aatteet, ideat ja ihmiset. Maan kulttuuri on ainutlaatuinen sekoitus keskieurooppalaista meininkiä ja uuden maailman tuulia.

 

alankomaat

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Lähdet Alankomaihin elokuussa ja palaat kesä-heinäkuussa. Noin viikon kuluttua Alankomaihin saapumisesta osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit hollantia ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana YFU järjestää alueellasi myös muita tapaamisia ja noin viikon kestävän kulttuuritempauksen, esimerkiksi matkan. Koulut järjestävät joskus matkoja ulkomaille.

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Lue lisää YES-seminaarin sivuilta

Katso YES Aftermovie 2019

 

Alankomaihin vaihto-oppilaaksi? Ajatus voi tuntua oudolta – niin tuntui minustakin kun YFU ehdotti tätä maata minulle. Jälkeenpäin voin myöntää, että kokemus kannatti; vaihto-oppilasvuoteni tulppaanien, lehmien ja lampaiden keskellä oli erittäin antoisa. – Mika Pääkkönen

quote_study_abroad_small

Ohjelmahinnat >>
Mikan vaihtarivuosi Alankomaissa

Alankomaihin vaihto-oppilaaksi? Ajatus voi tuntua oudolta – niin tuntui minustakin kun YFU ehdotti tätä maata minulle. Jälkeenpäin voin myöntää, että kokemus kannatti; vaihto-oppilasvuoteni tulppaanien, lehmien ja lampaiden keskellä oli erittäin antoisa. Asuimme pienessä Heiloon kylässä, Alkmaarin esikaupunkialueella 40 km päässä Amsterdamista. Isäntäperheeni isä (Bart) ja äiti (Willemien) olivat halunneet talon maaseudulta, jotta heillä olisi oma […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 1.8.2002-31.7.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Alankomaihin voit lähteä ilman flaamin kielen osaamista, mutta sinulla täytyy olla hyvä englannin kielen taito. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.