Australia ja Uusi-Seelanti

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Australiaan tai Uuteen-Seelantiin

  1. YFU:n combo-ohjelmassa sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus asua kahdessa maassa lukuvuoden aikana.
  2. Rento elämäntapa, erilaiset aksentit, aurinko ja ulkoilumahdollisuudet hurmaavat suomalaiset vuodesta toiseen. Pääset tutustumaan uusiin urheilulajeihin, kuten australialaiseen jalkapalloon, rugbyyn tai krikettiin. Kesäkaudella camping, piknikit ja barbequet tulevat tutuiksi samoin kuin kahvityypit long black ja flat white. Lisäksi sinulla on tilaisuus oppia Australian ja Uuden-Seelannin alkuperäiskulttuureista.
  3. Molempien maiden upea luonto tarjoaa elämyksiä. Rannat, sademetsät, puoliaavikot ja suurkaupungit odottavat sinua, puhumattakaan eläimistä, joihin et törmää missään muualla!

Kolme erilaista ohjelmavaihtoehtoa

Lukuvuosi- tai lukukausiohjelma

Lähdet heinäkuussa noin 10 kuukaudeksi Australiaan tai Uuteen-Seelantiin valintasi mukaan. Voit lähteä myös vain lukukaudeksi.

Australia ja Uusi-Seelanti

Tässä ohjelmavaihtoehdossa vietät vaihtovuotesi puoliksi Australiassa ja puoliksi Uudessa-Seelannissa. Osallistut YFU:n hauskoihin ja hyödyllisiin valmennuksiin niin Suomessa kuin Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Sekä lukuvuosi- että combo-ohjelmassa asut isäntäperheessä, käyt koulua, saat uusia ystäviä ja vahvistat englannin kielen taitoasi. Koulussa saatat päästä opiskelemaan aineita, joita Suomessa ei ole tarjolla, kuten surffausta. Varsinkin Uudessa-Seelannissa outdoor education on yleinen oppiaine, jossa sananmukaisesti opetellaan erilaisia ulkona tarvittavia taitoja, kuten kiipeilyä, melontaa ja vaellusta. Myös koulupuku tulee sinulle tutuksi, ja sitä käytetään helteelläkin.

Australiassa vietät kesälomaa silloin, kun Suomessa on talvi. Saatat viettää joulun hyvin kesäisissä merkeissä. Lukuvuoden aikana voit osallistua paikallisen YFU:n järjestämälle omakustanteiselle matkalle, jolla pääset näkemään enemmän Australiaa tai Uutta-Seelantia. Matkat ovat yleensä koulujen loma-aikoina. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.

Huom. Uudessa-Seelannissa isäntäperheille maksetaan pientä kulukorvausta vaihto-oppilaan ottamisesta. Saapumis- ja puolivuosivalmennuksesi saatetaan järjestää etänä.

11 viikkoa Australiassa tai Uudessa-Seelannissa

Haaveiletko hieman lyhyemmästä vaihdosta toisella puolella maapalloa? 11 viikkoa eli melkein kolme kuukautta Australiassa tai Uudessa-Seelannissa on kuin vaihtovuosi minikoossa. Asut isäntäperheessä ja käyt paikallista koulua. Tässä ohjelmassa sinun on oltava valmis lähtemään kumpaan maahan tahansa. Vaihtomaasi määräytyy sen mukaan, kummasta maasta sinulle löytyy sopivampi isäntäperhe.

YFU Australian sivut

Vaatimukset

Australiaan/Uuteen-Seelantiin hakevalta vaaditaan hyvää englannin kielen taitoa ja kielitasotestin läpäiseminen.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2023–2024: Australiaan hakevan tulee olla syntynyt 15.7.2008-15.7.2006.

Lisää artikkeleita