Australia/ Uusi-Seelanti

Kolme hyvää syytä lähteä vaihtoon Australiaan/Uuteen-Seelantiin

1. YFU:n combo-ohjelmassa pääset asumaan molemmissa maissa. Ainutlaatuinen tilaisuus kokea kaksi maata lukuvuoden aikana!

2. Rento elämäntapa, persoonalliset aksentit, aurinko ja ulkoilumahdollisuudet hurmaavat suomalaiset vuodesta toiseen.
Pääset tutustumaan uusiin urheilulajeihin kuten australialaiseen jalkapalloon, rugbyyn tai krikettiin. Kesäkaudella piknikit, camping ja barbequet tulevat tutuiksi, kuten myös kahvityypit long black ja flat white. Sinulla on tilaisuus oppia myös Australian ja Uuden-Seelannin uniikeista alkuperäiskulttuureista.

3. Molempien maiden ainutlaatuinen luonto ja eksotiikka tarjoavat elämyksiä. Muun muassa rannat, sademetsät, suurkaupungit ja puoliaavikot odottavat sinua, puhumattakaan eläimistä, joihin et törmää missään muualla!

uusi_seelanti

Kolme erilaista ohjelmavaihtoehtoa

Lukuvuosi- tai lukukausiohjelma

Lähdet vaihto-oppilaaksi noin 10 kuukaudeksi Australiaan tai Uuteen-Seelantiin heinäkuussa valintasi mukaan. Voit lähteä myös lukukaudeksi.

Australia/Uusi-Seelanti Combo

Combossa vietät vaihtovuotesi puoliksi Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Vaihtovuoden kesto on noin 10 kuukautta. Osallistut YFU:n hyödyllisiin ja hauskoihin valmennuksiin niin Suomessa kuin Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Huom! Lukuvuotena 2021-22 combo-ohjelma on mahdollinen vain tammikuun ohjelmassa.

Sekä lukuvuosi- että combo-ohjelmassa asut paikallisessa isäntäperheessä, käyt koulua, saat uusia ystäviä ja englannin kielen taitosi vahvistuu varmasti. Koulussa saatat päästä opiskelemaan aineita, joita Suomessa ei ole tarjolla, kuten surffausta. Varsinkin Uudessa-Seelannissa outdoor education on yleistä. Se on aine, jossa sananmukaisesti opetellaan erilaisia taitoja ulkona, kiipeilemässä, melomassa tai vaeltamassa. Myös koulupuvut tulevat tutuiksi, ja niitä käytetään helteelläkin.

Australiassa pääset viettämään kesälomaa silloin, kuin Suomessa on talvi ja saatat viettää joulun hyvin kesäisissä merkeissä. Lukuvuoden aikana voit osallistua paikallisen YFU:n järjestämälle omakustanteiselle matkalle, jonka aikana pääset näkemään enemmän Australiaa tai Uutta-Seelantia. Matkat ovat yleensä koulujen loma-aikoina. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.

Huom! Uudessa-Seelannissa isäntäperheille maksetaan pientä kulukorvausta isäntäperheenä toimimisesta. Saapumis- ja puolivuosivalmennuksesi saatetaan järjestää virtuaalisesti Skype-valmennuksina.

11 viikkoa Australiassa/Uudessa-Seelannissa

Unelmoitko hieman lyhyemmästä vaihdosta toisella puolella maapalloa? 11 viikkoa eli melkein kolme kuukautta Australiassa/Uudessa-Seelannissa on kuin vaihtovuosi minikoossa. Asut isäntäperheessä ja käyt paikallista koulua. Tässä ohjelmassa sinun tulee olla valmis lähtemään kumpaan maahan tahansa. Vaihtomaasi valikoituu sen mukaan, löytyykö sinulle sopivampi isäntäperhe Australiasta vai Uudesta-Seelannista.

YFU Australian sivut

 

Vaihto on avartanut maailmaani entistä enemmän tavalla, jota ei pysty sanoin kuvailemaan. Olen oppinut Australiasta niin paljon. Kulttuurista, joka on niin moninainen ja tullut niin monesta maasta. Ihmisistä, jotka pitävät small talkista, Aussie Footysta tai rugbysta sekä grillauksesta ja rannalla loikoilusta. Koulusta, joka eroaa paljon suomalaisesta, mutta on laadukasta. Luonnosta, joka heittää 48°C lämpötiloja, kenguruita, koalia ja elämäni upeimpia näkymiä tielleni… Janette

quote_study_abroad_small

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

📗🇦🇺 Australialainen koulujärjestelmä on tosi hyvä. Mun koulun nimi on Kadina Memorial School (2. kuva), jossa on noin 1500 oppilasta aina esikoulusta 12. vuosiluokkaan, joka on Suomessa lukion 3. vuosi. Koulu on siis iso! Mä oon valmistuvalla vuosiluokalla eli 12. Kun saavuin Ausseihin, menin 11. luokalle, mutta kesäloman jälkeen pääsin kahdennelletoista samojen kavereitteni kanssa. • • • Oon täällä päässyt opiskelemaan mm. englantia, historiaa, kotitaloutta, matikkaa, liikuntaa ja draamaa📚 Koulupuku on ensimmäisessä kuvassa! Pitkät housut vähän viileänpinä päivinä😄 Tykkään meidän puvusta paljon! Ja se on ollut niin KÄTEVÄ!😂 Koska täällä vuoden ajat on nurinkurin Suomeen verrattuna, kesäloma täällä on melkein koko joulu- ja tammikuun☀️ Vuosi on jaettu neljään jaksoon, mutta lukuvuoteen mahtuu vain kaksi lukkaria. Opiskelutahti on huomattavasti hitaampi. Kirjoja tuskin löytyy, joten kaikki tehdään omalla koneella. Otin oman läppärini mukaan, joten en joutunut koululta lainaamaan konetta💻 • • • Koulu järjestää täällä hirveästi tapahtumia ja ohjelmaa nuorille, mikä on ollut ehdottomasti parasta. Olen koulun kautta päässyt Surf Campille, jossa toteutin pitkäaikaisen unelmani oppia surffaamaan.🏄🏼‍♀️ Toinen ehdoton lempparitapahtumani oli Sports Day, jossa koko koulu pitää hauskaa ja kilpailee yleisurheilu- ja tiimilajeissa.🤸🏼‍♀️ Osallistuin myös kouluni Formal-juhlaan, hienoon illalliseen toisen vaihtarin kanssa viime vuonna😍 Oon nauttinut koulun käynnistä valtavasti ja sitä kautta saanut parhaat ystäväni❤️ #vaihtooppilas #exchangestudent #exchange #yfufinland #australia

Henkilön YFU Finland (@yfufinland) jakama julkaisu

Ohjelmahinnat >>
Australia tulee aina olemaan kotini toisella puolella maapalloa

Oma vaihtovuoteni sijoittui 2018-2019 Etelä-Australian osavaltioon, pieniin rannikkokyliin nimeltään Wallaroo ja Kadina, noin 2h ajomatkan päässä osavaltion pääkaupungista, Adelaidesta. Tätä kirjoittaessani olen ollut Australiassa nyt seitsemän kuukautta vaihdossa ja kolme on vielä jäljellä omasta lukukaudestani. Kun kaikki sanoivat aina vaihdon jälkeen Suomeen palattuaan, että se on ollut elämän paras kokemus, sitä ei pysty ymmärtämään, ellei […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2021-22: Lähtö tammikuussa: hakijan tulee olla syntynyt 1.2.2004-1.2.2006 välisenä aikana. Lähtö syksyllä: hakijan tulee olla syntynyt 1.7.2004-1.7.2006 välisenä aikana.

Vaatimukset

Australiaan/Uuteen-Seelantiin vaaditaan hyvä englannin kielen taito ja kielitasotestin läpäiseminen. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Valitettavasti emme voi hyväksyä eläinallergisia oppilaita Australiaan tai Uuteen-Seelantiin. Muut allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Mielenterveyteen liittyvän terapian (esim. syömishäiriö, masennus tai ahdistus) tulee olla päättynyt noin kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.