Australia/ Uusi-Seelanti

Kolme hyvää syytä lähteä vaihtoon Australiaan/Uuteen-Seelantiin

1. YFU:n combo-ohjelmassa pääset asumaan molemmissa maissa. Ainutlaatuinen tilaisuus kokea kaksi maata lukuvuoden aikana!

2. Rento elämäntapa hurmaa suomalaiset vuodesta toiseen.

3. Molempien maiden upea luonto ja eksotiikka tarjoavat elämyksiä.

uusi_seelanti

Kolme erilaista ohjelmavaihtoehtoa

Australia/Uusi-Seelanti Combo

Combossa lähdet vaihto-oppilaaksi 10 kuukaudeksi. Vaihtovuoteen sisältyy asumista molemmissa maissa. Osallistut YFU:n hyödyllisiin ja hauskoihin valmennuksiin niin Suomessa kuin Australiassa/Uudessa-Seelannissa. Asut paikallisessa isäntäperheessä, käyt koulua, saat uusia ystäviä ja englannin kielen taitosi vahvistuu varmasti. Lukuvuoden aikana voit osallistua paikallisen YFU:n järjestämälle matkalle, jonka aikana pääset näkemään enemmän Australiaa/Uutta-Seelantia. Matka ei sisälly ohjelmahintaan.

Premium-ohjelma

Voit valita lähdetkö lukuvuodeksi Australiaan vai Uuteen-Seelantiin.

11 viikkoa Australiassa/Uudessa-Seelannissa

Unelmoitko hieman lyhyemmästä vaihdosta toisella puolella maapalloa? 11 viikkoa eli melkein kolme kuukautta Australiassa/Uudessa-Seelannissa on kuin vaihtovuosi minikoossa. Asut isäntäperheessä ja käyt paikallista koulua. Tässä ohjelmassa sinun tulee olla valmis lähtemään kumpaan maahan tahansa. Vaihtomaasi valikoituu sen mukaan, löytyykö sinulle sopivampi isäntäperhe Australiasta vai Uudesta-Seelannista.

 

Vaihto on avartanut maailmaani entistä enemmän tavalla, jota ei pysty sanoin kuvailemaan. Olen oppinut Australiasta niin paljon. Kulttuurista, joka on niin moninainen ja tullut niin monesta maasta. Ihmisistä, jotka pitävät small talkista, Aussie Footysta tai rugbysta sekä grillauksesta ja rannalla loikoilusta. Koulusta, joka eroaa paljon suomalaisesta, mutta on laadukasta. Luonnosta, joka heittää 48°C lämpötiloja, kenguruita, koalia ja elämäni upeimpia näkymiä tielleni… – Janette, Australia

quote_study_abroad_small

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Australia tulee aina olemaan kotini toisella puolella maapalloa

Oma vaihtovuoteni sijoittui 2018-2019 Etelä-Australian osavaltioon, pieniin rannikkokyliin nimeltään Wallaroo ja Kadina, noin 2h ajomatkan päässä osavaltion pääkaupungista, Adelaidesta. Tätä kirjoittaessani olen ollut Australiassa nyt seitsemän kuukautta vaihdossa ja kolme on vielä jäljellä omasta lukukaudestani. Kun kaikki sanoivat aina vaihdon jälkeen Suomeen palattuaan, että se on ollut elämän paras kokemus, sitä ei pysty ymmärtämään, ellei […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 1.12.2002-1.2.2005 välisenä aikana. Kolmen kuukauden ohjelman ikäraja on 1.1.2003-1.4.2005.

Vaatimukset

Australiaan/Uuteen-Seelantiin vaaditaan hyvä englannin kielen taito ja kielitasotestin läpäiseminen. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.