Australia/ Uusi-Seelanti


Australia tulee aina olemaan kotini toisella puolella maapalloa

Oma vaihtovuoteni sijoittui 2018-2019 Etelä-Australian osavaltioon, pieniin rannikkokyliin nimeltään Wallaroo ja Kadina, noin 2h ajomatkan päässä osavaltion pääkaupungista, Adelaidesta. Tätä kirjoittaessani olen ollut Australiassa nyt seitsemän kuukautta vaihdossa ja kolme on vielä jäljellä omasta lukukaudestani. Kun kaikki sanoivat aina vaihdon jälkeen Suomeen palattuaan, että se on ollut elämän paras kokemus, sitä ei pysty ymmärtämään, ellei […]

Lue lisää »

Kolme hyvää syytä lähteä vaihtoon Australiaan/Uuteen-Seelantiin

1. YFU:n combo-ohjelmassa pääset asumaan molemmissa maissa. Ainutlaatuinen tilaisuus kokea kaksi maata lukuvuoden aikana!

2. Rento elämäntapa hurmaa suomalaiset vuodesta toiseen.

3. Molempien maiden upea luonto ja eksotiikka tarjoavat elämyksiä.

uusi_seelanti

Kolme erilaista ohjelmavaihtoehtoa

Australia/Uusi-Seelanti Combo

Combossa lähdet vaihto-oppilaaksi 10 kuukaudeksi. Vaihtovuoteen sisältyy asumista molemmissa maissa. Osallistut YFU:n hyödyllisiin ja hauskoihin valmennuksiin niin Suomessa kuin Australiassa/Uudessa-Seelannissa. Asut paikallisessa isäntäperheessä, käyt koulua, saat uusia ystäviä ja englannin kielen taitosi vahvistuu varmasti. Lukuvuoden aikana voit osallistua paikallisen YFU:n järjestämälle matkalle, jonka aikana pääset näkemään enemmän Australiaa/Uutta-Seelantia. Matka ei sisälly ohjelmahintaan.

Premium-ohjelma

Voit valita lähdetkö lukuvuodeksi Australiaan vai Uuteen-Seelantiin.

11 viikkoa Australiassa/Uudessa-Seelannissa

Unelmoitko hieman lyhyemmästä vaihdosta toisella puolella maapalloa? 11 viikkoa eli melkein kolme kuukautta Australiassa/Uudessa-Seelannissa on kuin vaihtovuosi minikoossa. Asut isäntäperheessä ja käyt paikallista koulua. Tässä ohjelmassa sinun tulee olla valmis lähtemään kumpaan maahan tahansa. Vaihtomaasi valikoituu sen mukaan, löytyykö sinulle sopivampi isäntäperhe Australiasta vai Uudesta-Seelannista.

 

Vaihto on avartanut maailmaani entistä enemmän tavalla, jota ei pysty sanoin kuvailemaan. Olen oppinut Australiasta niin paljon. Kulttuurista, joka on niin moninainen ja tullut niin monesta maasta. Ihmisistä, jotka pitävät small talkista, Aussie Footysta tai rugbysta sekä grillauksesta ja rannalla loikoilusta. Koulusta, joka eroaa paljon suomalaisesta, mutta on laadukasta. Luonnosta, joka heittää 48°C lämpötiloja, kenguruita, koalia ja elämäni upeimpia näkymiä tielleni… – Janette, Australia

quote_study_abroad_smallOhjelma & kesto Lähtö Paluu Ohjelmamaksu
Lukuvuosi, combo 2019 2020 13 500 €
Lukuvuosi, premium 2019 2020 14 500 €
11 viikon ohjelma 2019 2020 7 800 €
Lukuvuosi, combo 2020 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.
Lukuvuosi, premium 2020 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.
11 viikon ohjelma 2020 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.

Ikäraja

Hakijan tulee olla syntynyt 30.3.2002-30.6.2004 välisenä aikana. Kolmen kuukauden ohjelman ikäraja on 31.12.2001-30.6.2004.

Vaatimukset

Australiaan/Uuteen-Seelantiin vaaditaan hyvä englannin kielen taito ja kielitasotestin läpäiseminen. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.


Hinta sisältää

YFU:lla ohjelmahintaan sisältyy:
Hakuprosessi, haastattelut, henkilökohtainen neuvonta, mahdolliset kielitestit▪Matkat Helsinki-Vantaalta isäntäperheeseen ja takaisin▪Viisiosainen valmennus: lähtövalmennus nuorelle ja vanhemmille, saapumisvalmennus kohdemaassa, puolivuosivalmennus, kotiinpaluuvalmennus ja Suomeen palattua Kotiaiset ▪ Euroopan vaihto-oppilaille hauska YES-leiri Saksassa ▪ Isäntäperheen ja koulupaikan hankinta ▪ Eläminen isäntäperheessä ▪ Tukiverkosto nuorelle sekä vanhemmille kohdemaassa ja Suomessa ▪ Neuvonta viisumin/oleskeluluvan hankkimisessa ▪ Mahdollisuus YFU:n vapaaehtoistoimintaan vaihtovuoden jälkeen ▪ YFU:n ohjelmahintaan ei tule korotuksia esim. valuuttakurssien muuttumisen tai matkustuskulujen kallistumisen takia. Poikkeuksena esim. mahdolliset viranomaisten määräämät kustannukset, joihin YFU ei voi vaikuttaa.

Ohjelmahintaan ei sisälly:
Matkat kotimaan lähtövalmennukseen▪Vakuutus (koko vaihtoajalle tulee ottaa kattava vakuutus)▪Passi-, viisumi-, rokote– lääkärintarkastus- ja maahantulomaksut▪Koulunkäyntiin liittyvät kirja-, koulupuku- tai muut maksut▪Matkat ja retket vaihdon aikana▪Henkilökohtaiset kulut vaihtoaikana▪Mahdolliset viranomaismaksut Suomessa tai kohdemaassa ▪Omista toiveista johtuvat lentomuutokset