Avoin työpaikka: Counselor tukemaan vaihto-oppilaita ja isäntäperheitä


Counselor auttaa 15-18-vuotiaita ulkomaalaisia vaihto-oppilaita sopeutumaan suomalaiseen kulttuuriin ja tukee nuoria sekä heidän suomalaisia isäntäperheitään yhteiseloon liittyvissä haasteissa. Tehtävään kuuluu myös isäntäperheiden löytäminen vaihto-oppilaille. Counselor tekee tiivistä yhteistyötä YFU:n vapaaehtoisten tukihenkilöiden kanssa Suomessa ja muiden YFU-maiden kollegoiden kanssa kansainvälisesti. Työkielet ovat suomi ja englanti.

Tehtävä on monipuolinen ja edellyttää

  • hyvää ihmistuntemusta ja neuvottelutaitoa.
  • soveltuvaa koulutusta ja/tai kokemusta nuorten ja vanhempien tukemisesta haastavissa tilanteissa.
  • empaattista mutta jämäkkää otetta, oma-aloitteisuutta sekä hyviä sosiaalisia taitoja.
  • englannin kielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa.
  • rohkeutta tarttua vaikeisiinkin asioihin ja kykyä toimia konfliktitilanteissa.
  • hyvää stressinsietokykyä.

Kokemus vaihto-oppilas- tai isäntäperhetoiminnasta, monikulttuurisesta työympäristöstä sekä eri maiden kulttuurien tuntemus auttaa tehtävän menestyksellisessä hoitamisessa. Hyvät verkostoitumistaidot ovat myös eduksi.

Counselorin tehtävä on osa-aikainen, noin 3 päivää tai noin 20 h viikossa. Työ voidaan hoitaa sopimussuhteisena, etätyönä tai oman yrityksen puitteissa. Työajat vaihtelevat tilanteen mukaan, joten joustavuus on tehtävän hoitamisen kannalta tärkeää. Toivomme valitun henkilön aloittavan mahdollisimman pian.

Hakemus ja CV palkkatoiveineen tulee lähettää sähköpostilla 25.1. mennessä osoitteeseen riikka.seppala@yfu.fi

Lisätietoja tehtävästä antaa apulaistoiminnanjohtaja Riikka Seppälä puh.  044 722 1945.

YFU on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, kaupallista voittoa tavoittelematon vaihto-oppilas- ja kansainvälisyyskasvatusjärjestö, joka toimii yli 50 maassa. Suomen YFU on perustettu vuonna 1958. Olemme lähettäneet maailmalle yli 14 000 suomalaista nuorta ja vastaanottaneet yli 4 000 ulkomaalaista nuorta. Haluamme vaihto-oppilastoiminnalla edistää suvaitsevaisuutta sekä erilaisuuden hyväksymistä.