Amerikkalaisessa koulussa

10.09.2014 YFU

Viivi, USA

wat wat wat wat WATKINS MILL

Ensimmäisestä koulu viikosta on nyt selvitty. Aloitin kouluni Watkins Mill High Schoolissa viime maanantaina. Koulussani on noin 2000 oppilasta, joka on siis noin kolme kertaa enemmän kuin Suomen lukiossani. Watkins Millissa on paljon eri etnisen taustan omaavia oppilaita; tummaihoisia, latinoja, aasialaisia, valkoisia….

Koulumme eläin on ahma ja värit ovat oranssi ja sininen. Koulun henki on jotain aivan muuta kun Suomessa, omaa koulua kannustetaan viimeiseen asti ja on täysin normaalia pukeutua koulun väreihin ihan tavallisena arkipäivänä.
Oppitunnit kestävät 46 minuuttia ja niiden välissä on 5 minuutin tauko. Tauon aikana ei ehdi tekemään muuta kuin kävelemään luokasta toiseen. Täällä on myös joka päivä sama lukujärjestys, ja kaikilla on aina koulua 7.25-14.10 eli täällä ei tunneta sanaa hyppytunti. Koska meidän koulussa kaikilla on luonas samaan aikaan, useimmat oppilaista syövät muualla kuin ruokalassa. Koulusta voi ostaa lounaan (pitsaa, ranskalaisia…), mutta suurinosa oppilaista tuo oman lounaan kouluun.

Koulun alku täällä on iso juttu. Kaikki kaupat olivatt täynnä erilaisia koulutarvikkeita, koristele lokerosi -krääsää, kaikkea mitä nyt vaan mieleen tulee! Monet myös ostivat kokonaan uuden asun ensimmäistä koulupäivää varten. Kouluun pukeutuminen eroaa paljon suomalaisesta. Ensimmäisenä päivänä monella oli todella kivat vaatteet päällä, mutta jo heti toisena päivänä lähes kaikilla oli löysät collarit ja huppari. Koulussani ei ole mitenkään hirveän tarkka pukeutumis koodi, ei liian lyhyitä shortseja/hametta ja topeissa tulisi olla noin 2 cm leveät olkaimet. Luokat ovat todella viileitä, joten vaikka ulkona onkin todella lämmin (30 astetta) niin koulussa sisällä täytyy olla pitkät housut ja paita.


Minä ja Marcus odottamassa koulubussia

Jokainen koulupäivä alkaa jo 7.25 eli aikasia aamuja on siis luvassa! Kuljen kouluun keltaisella koulubussilla, joka tulee noin 100 metrin päähän kotiovelta. Se hyvä puoli aikasissa aamuissa on, että koulu loppuu jo 14.10, jonka jälkeen mulla on field hockey harkat, (täällä treenataan myös lauantaisin, vaikka koulua ei olekkaan) yleensä noin 2,5 h. Viime viikolla meillä oli myös kaksi harjoitus ottelua

Toisin kuin Suomessa, täällä on vain kaksi jaksoa vuodessa. Jouluun asti mulla aineina on matikka, englanti, sosiologia, Modern urban world, kitara, kuoro ja Culinary essentials. Valitsin tahallani noita helpompia kursseja, koska matikassa ja enkussa on jo ihan tarpeeksi läksyjä, enkä Suomalaisessa lukiossa voi lukea esim. sosiologiaa. Voisin hieman kertoa lisää noista kursseista:

Matikka on todella helppoa, mulla on Algebra 2, jossa siis käysään funktioita yms. Tehtävät on lähinnä piirrä tämän funktion kuvaaja tyyppisiä…
Englannissa keskustellaan paljon ja viimeviikolla tehtiin mainos analyysejä. Meillä oli myös koe siitä, mitä on verbit, adjektiivit, substantiivit ja prepositiot.
Sosiologiassa keskustelemme kysymyksistä kuten miksi ihmiset menevät naimisiin, miksi ihmiset käyttäytyvät eritavalla eri seuroissa yms. Sosiologia on helppo ja todella kiva kurssi!
Moder urban world on kyseisen opettajan itse luoma kurssi. Tässäkin kurssissa vain keskustelemme, tosin aiheista, jotka ovat iso osa nyky maailmaa, kuten huumeet, rikokset, sodat, rahan jakautuminen kansojen välillä…
Kitara kurssilla opettelemme soittamaan kitaraa…. Mulla on kitara 2, joka siis on tarkoitettu oppilaille, jotka ovat aikaisemmin soittaneet, mutta olen ainoa koko kurssilta joka on ennen soittanut. Opettaja omien sanojensa mukaan otti kitaran käteensä ensimmäistä kertaa viime maanantaina. Mulle siis todella helppo kurssi. Ihmettelen vaan mitähän porukka siellä kitara 1 kurssilla opettelee, varmaan pelaa Guitar Heroa…
Naisten show kuoro on ihan uskomaton kurssi! Kävin koululla koe-esiintymässä kuoron johtajalle ennen kuin koulut alkoivat ja jostan kumman syystä pääsin naisten show kuoroon. Koko kurssi on kuin Gleestä, jos olette sitä joskus katsoneet. Kurssin huipentaa matka New Yorkkiin ensi keväänä; pääsemme katsomaan Broadway musikaalia ja shoppailemaan Times Squarella!
Culinary Essentials on sama kuin Suomen kotitalous. Kokkaamme kerran viikossa ja muina päivinä käymme läpi erityisruokavalioita yms.

Kaiken kaikkiaan koulu täällä on todella erilaista kuin Suomessa!Uusimmat blogit

04.03.2015 Florida Lue lisää »
26.02.2015 Eroja Lue lisää »
28.02.2014 Berlin Lue lisää »
22.12.2011 Lue lisää »

    Vaihto-oppilaita maailmalla