Kotiinpaluun tunnelmaa

19.05.2014 YFU

Emilia, Saksa

Vaihtovuoteni päättyy 1.7. eli suunnilleen kuuden viikon päästä. Viime vuonna laskin päiviä, millon on aika lähteä matkaan, kohti sitä uutta ja jännittävää vuotta ja elämystä. Nytten mietin, miten tämä vuosi onkaan vierähtänyt näin nopeasti ohitseni, en ole ehtinyt tehdä kaikkea mitä halusin, eikä tämä vuosi ollut todellakaan sitä, mitä kuvittelin. Uskon monen miettivän samaa. Tämä on ollut rikkain vuoteni koskaan, olen aikuistunut ja huomannut, että en ole se sama Emilia, vaan Emilia uusilla ominaisuuksilla. Teen asioita valmiiksi aikasemmin, enkä viime tipassa ja pidän huoneen jatkuvasti siistinä. Sitä vaan oppii niin paljon!

Tämä viimeinen kuukausi sisältää kahden viikon loman ja Re-Entry Seminarin, eli seminari, joka valmistaa kotiin paluutamme. Ihan hullua, että se oikeasti tapahtuu. Kotiinpaluu. Tuntuu niin ihanalta päästä omaan kotiinsa, mutta samalla sitä jättää jotain taakseen. Täällä sitä on elänyt vuoden, tutustunut ihaniin uusiin ihmisiin ja päässyt elämään ihan uutta elämää, kukaan ei tuntenut sinua alussa ja sait antaa uuden ensivaikutelman kaikille, sinulla on nytten uusi lempinimi, jonka olet aina halunnut, tai jopa vaihtanut harrastusta, jota et ollut ikinä ennen kokeillut! Minun kohdallani en vaihtanut harrastusta, enkä lempinimeä (he lausuivat sen vain eri tavalla), mutta asuin koko vuoden aikana omakotitalossa ja elämässäni oli koko vuoden aika koira. Minulla oli ensimmäistä kertaa elämässäni veli ja en ole koskaan nähnyt näin paljon yhdessä vuodessa.

Nyt toivon vain, että nautin viimeisestä ajastani, niin kuin myös muut vaihtarit. Toivon myös, että te vaihtoon lähtevät saatte ihanan vuoden!Uusimmat blogit

04.03.2015 Florida Lue lisää »
26.02.2015 Eroja Lue lisää »
28.02.2014 Berlin Lue lisää »
22.12.2011 Lue lisää »

    Vaihto-oppilaita maailmalla