Myöhäinen joulupostaus Saksasta

23.01.2014 YFU

Emilia, Saksa

Hyvää Joulua Saksasta! Joulu on meillä kotona Suomessa todella ihana perinne, aina samanlainen mökissä mummolassa ja ihanan suomalaisen jouluruoan kera. Tämä joulu olikin hieman erilainen kun mihin olen tottunut. Todella monelta olen kuullut, että koti-ikävä tuli jouluksi. Minulla taas ei, sillä joulu ei tuntunut joululta. Ei lunta, eikä samaa fiilistä kuin kotona.

Aamulla nukuimme kaikki myöhään ja söimme hieman paremmat aamupalat. Tavallisesta aamupalasta se ei kuitenkaan erottunut. Lähdimme iltapäivällä kirkkoon. Oli hieman erilaista, olimme nimittäin katoolisessa kirkossa ja siellä oli lasten tekemä näytös Jeesuksen syntymisestä.

Kun pääsimme kotiin kirkosta laitoimme kaikki tarvikkeet Raclettia varten valmiiksi ja katoimme pöydän. Haimme kaikki lahjamme ylös ja laitoimme ne ikkunan/oven viereen. Heillä on joka vuosi ollut joulukuusi, jonka alla myös lahjat, tänä vuonna se jäi uuden isomman sohvan takia. Söimme hyvin ja kauan. Ruokailun jälkeen olikin lahjojen aika. Täällä joulupukki ei ole yhtä suosittu kuin Christkindl, eli hieman kuin Kristus, joka tuo lahjat. Häntä ei kuitenkaan ikinä tavata. Suomestakin tuli paketti täynnä suklaata ja muita suomalaista herkkuja.

Illan päätteeksi lähdimme vielä mun hostäidin siskolle pelaamaan Activity -peliä muitten sukulaisten kanssa. 25-26.12 eivät olleet erikoisempia, kävimme vaan 26.12 mun hostperheen suvun kanssa hienommassa paikassa syömässä aamupalaa.Uusimmat blogit

04.03.2015 Florida Lue lisää »
26.02.2015 Eroja Lue lisää »
28.02.2014 Berlin Lue lisää »
22.12.2011 Lue lisää »

    Vaihto-oppilaita maailmalla