Pueden pasar a los cursos

06.11.2013 YFU

Rosa, Argentiina

Hola!! Mult pyydettiin postausta koulusta ja yritän nyt tehä sillee mahollisimman yksityiskohtasesti mut jos jää jotain epäselväks nii saa kysyä!

Nii tos alapuolel on koulun logo ja tänä vuonna meijän koulu täyttiki 50 vuotta. 

Tääl Argentiinas on koulu systeemi sillee et on primario mikä on 6-12 vuotiaille ja sen jälkeen on secundario mikä on 12-18 ja sit voi mennä yliopistoo jos haluu. Täällä Argentiinas riippuu  secundariosta et mitä eri linjoja on koulus esim. mun koulus on luonnontieteen, taloustieteen ja humanistitieteen linjat ja mä oon tos luonnontieteen linjalla. On tosi paljon eri linjoja mut mun koulus on vaa noi. Ja jokasel luokal on oma luokka ja vaa opettajat vaihtaa luokkia.

En tiiä onks muis koulus tällee mut mun koulus on nii et jokasen kahen oppitunnin jälkee on välkkä joka kestää 10 min. Ja yks oppitunti kestää 40 min. Ja koulus ei oo tääl ruokailuu koska päivä on nii lyhyt mut on koski mist sä voit ostaa melkee mitä vaa (suurimmaks osaks pelkkii makeisii) ja kaikki maksaa alle euron siis ihan kaikki 😀 tyylii yks sämpylä maksaa 50 centii ja tikkari 10 centtii yms.

Koulu täällä eroo ihan hirveesti suomen kouluista.Mun kouluun mennään joka päivä kaikki oppilaat puol kaheksaks kouluun ja joka päivä koulupäivä alotetaan silleen että pihalle mudostetaan jokaisen luokan jonot tytöt ja pojat erikseen ja kuunnellaan koulun tunnusbiisi. Ennen lauluu vararehtori (mun hostiskä) sanoo mikkiin ”buenos días” eli ”hyvää huomenta” ja kaikkien pitää hiljentyy ja laulun aikana pitää laulaa tää tunnusbiisi mut suurin osa ei laula. Sit tän tilaisuuden jälkee vararehtori kuuluttaa et ”pueden pasar a los cursos” eli ”voitte mennä luokkiin”.

Mun lukkari on sellane et ma-ke kouluu on 7.30-13.05 ja to-pe 7.30-12.35. Mun koulus on sillee et ei pahemmi käytetä oppikirjoi vaa meil on semmone ”carpeta” mikä on semmone iso vihko tai kansio mihin kirjotetaan kaikki muistiin panot mitkä ope kirjottaa taululle tai luettelee sen omast kirjast. Ja sen takii onki viel vähä vaikee opiskella esim jotai kemiaa ja fysikkaa ku ei oo kirjaa ja kirjotetaa kaikki mitä ope sanoo ja sit ku pitää tehä tehtävii nii emmä osaa mitää ku en tiiä miten ne pitää tehä. Tos alempan on kuva mun carpetast auki. Yhtee carpetaa yleensä ängetää kaikki aineet tai sillee et ne eritellää jollai väripaperil tai muuta.

Jokaisel koulus Argentiinas on uniformu mitä pitää käyttää. Ja meijän koulul on siniset shortsit, valkonen t-paita, siniset verkkarit, sininen huppari, valkoset sukat ja valkoset tennarit joita saa käyttää vaa verkkareiden kans tai shortsien kans ku on liikkaa ja sit semmoset mustat manne kengät joita pitää käyttää shortsien kans. Koulus ei saa käyttää meikkii ja talven aikan hiukset pitää olla sillee et etuhiukset pinneil kii tai kaikki hiukset ponnaril ja kesäl sillee et kaikki hiukset ponnaril tai letil.

Tos ylemmäs kuvas on secundarion vikan vuoden luonnontieteen linjal olevat joil on erilaine uniformu, koska aina vikan vuoden opiskelijat saa suunnittella niiden oman uniformun. Ja tos alemmas kuvas mun luokkalaisil on liikkauniformu pääl ja tuol vasemmal näkyy jotai tyttöi shortseil ja mustin mannekengil.

Tääl on tosi tarkat säännöt koulus et esim. jos tulee vaik erivärisil sukil kouluu nii tulee vanhempien ja reksin kans puhuttelu ettei kunnioita koulun sääntöjä. Ja jokaisen tunnin alussa pitää nousta seisoo ku opettaja astuu luokkaa ja istuu vast sit ku opettaja antaa luvan. Sillee koulus on rentoo mut sillee sääntöjen kans ei koska jotkut opet ei esim välitä nii paljoo et jos oppilas vaik syö tunnil vaik ei sais ja jotkut on kännyil vaik ei sais. Ja välil tunneil on sillee  et ope antaa tehtävii mut kukaa ei tee mitää vaa puhuu vaa kavereiden kans ja on kännyl yms. Ja välkät on iha erilaisii ku suomes et tääl on sillee et kaikki vaa huutaa ja hyppii ja pomppii ja on hirveen levotont ja sit suomes on sillee et kaikki on vaa kännyil tyylii hiljaa istuu jossai koulun sohvalla. Sitä mul on ikävä suomen koulust et kaikki on paljo itsenäisempää ja tääl suurin osa ei oikee osaa tehä mitää sillee itsenäisesti.

Toivottavasti saitte nyt enemmän irti täst koulusysteemist ja jos jäi jotai kysyttävää nii kysykääUusimmat blogit

04.03.2015 Florida Lue lisää »
26.02.2015 Eroja Lue lisää »
28.02.2014 Berlin Lue lisää »
22.12.2011 Lue lisää »

    Vaihto-oppilaita maailmalla