Toinen perhe Belgiassa

11.05.2017 Meri Belgia

Kun sain idean vaihtoon lähdöstä en odottanut, että kahden vuoden päästä olisin oikeasti Belgiassa asumassa tai, että olisin kokenut sellaisia asioita, mitä nyt olen kokenut. En uskonut, että uskaltaisin lähteä oikeasti 10 kuukaudeksi pois kotoa maahan, jonka kieltä hädin tuskin puhun. Silloin myös kuvittelin vaihtovuoden aivan erilaiseksi, mitä se sitten loppujen lopuksi on ollut. En ole kuitenkaan ollut ikinä näin tyytyväinen mihinkään päätökseeni elämässäni kuin siihen, että päätin hakea vaihtoon. Erittäin onnellinen olen myös siitä, että olen päässyt sen viettämään vaihtovuottani Belgiassa. Vaihtovuoden aikana olen oppinut todella paljon itsestäni, kotimaastani, Belgiasta ja myös monista muista kulttuureista.

Olen kotoisin Espoosta ja olen tottunut asumaan Isossa kaupungissa, jossa lähimpään kauppaan on puoli kilometriä. Kun sain kuulla, että Belgiassa muutan kylään, jossa on 170 asukasta ja lähin pieni ruokakauppa on neljän kilometrin päässä, oli se vähän järkytys. Pelkäsin, ettei maaseudulla ole mitään tekemistä ja että täältä on vaikea päästä isoihin kaupunkeihin ilman autoa. Onneksi en olisi voinut olla enemmän väärässä. Belgiassa parasta on se, kuinka maa on todella pieni. Juna kulkee todella hyvin ja maan pääsee päästä päähän neljässä tunnissa junalla. Mihinkään ei ole siis pitkä matka ja vaikka junassa on tullut tämän kahdeksan kuukauden aikana aika paljon istuttua niin ei se ole menoa haitannut. Myös Belgian sijainti Euroopassa on mahtava, sillä muutamassa tunnissa voi löytää itsensä vaikka Pariisista, Luxembourgista tai Amsterdamista. Vaihtovuoden aikana olenkin päässyt myös tutustumaan muihin Euroopan maihin.

Yksi todella suuri ero Suomeen Belgiassa on koulujärjestelmä, joka on täällä todella vanhanaikainen. Koulua minulla on joka päivä kahdeksasta neljään keskiviikkoa lukuun ottamatta. Keskiviikkona koulu loppuu jo kahdeltatoista, jotta on aikaa harrastuksille. Tietotekniikkaa ei opiskelussa käytetä juuri ollenkaan ja täällä on paljoa ulkoa opiskeltavaa.

Itse en ole koskaan kuulunut niihin henkilöihin, jotka laskevat päiviä asioihin. Sen takia täällä aina yllättää,  kuinka vähän aikaa onkaan enää jäljellä. Kahdeksassa kuukaudessa on ehtinyt jo rakentaa aivan uuden elämän. Minulta löytyy toinen perhe, sekä paljon kavereita Belgiasta. Varmaan kaikille vaihtareille on tuttu tämä tunne, joka pyörii ympärillä viimeisien kuukausien aikana. Olisi ihana päästä kotiin ja nähdä perhe sekä kaverit, mutta samaa aikaa pelottaa ajatuskin, että joutuu lähes kokonaan luopumaan tästä toisesta elämästä. Itseäni lohduttaa onneksi ajatus siitä, kuinka Belgia on kuitenkin aika lähellä suomea, joten tänne on helppo palata. Eihän tänne kestä lento kuin pari tuntia.

Olen aina rakastanut matkustamista, mutta täällä hinku maailmalle on kasvanut entisestään. Ajattelin ennen vaihtoon lähtöä tämän olevan hyvää aikaa miettiä jatko-opiskeluja ja ehkä löytää jokin mitä oikeasti haluaisi opiskella. Tuntuu, että kuitenkin vaihtovuoden aikana kaikki vaihtoehdot ovat vain kasvaneet ja samalla on tullut mietittäväksi opiskelenko edes Suomessa vai lähtisikö ulkomaille opiskelemaan.Uusimmat blogit

04.03.2015 Florida Lue lisää »
26.02.2015 Eroja Lue lisää »
28.02.2014 Berlin Lue lisää »
22.12.2011 Lue lisää »

    Vaihto-oppilaita maailmalla