Bulgaria

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Bulgariaan

  1. Tutustut ainutlaatuiseen kulttuuriin. Kansantanssit, suojelupyhimykset, nimipäivien juhliminen ja Baba Marta tulevat sinulle tutuiksi. Opit Suomesta katsottuna harvinaista kieltä, josta voi olla sinulle tulevaisuudessa hyötyä enemmän kuin uskotkaan.
  2. Jos et tiedä bulgarialaisesta ruoasta muuta kuin jogurtin, suosittelemme, että lähdet makumatkalle maan rikkaaseen ruokakulttuuriin. Banitsa ja muut herkut vievät kielen mennessään.
  3. Bulgariassa on vain vähän vaihto-oppilaita, joten saat todennäköisesti paljon huomiota osaksesi niin koulussa kuin kotipaikkakunnallasi. Ihmiset haluavat tutustua sinuun, joten kavereiden löytämisen ei pitäisi olla vaikeaa.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähdet Bulgariaan elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Bulgariassa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Bulgarian kieltä opit neljä viikkoa kestävällä intensiivikurssilla, joka antaa hyvän pohjan koulunkäynnille ja elämälle isäntäperheessä. Sofiassa järjestettävään kielikurssiin kuuluu viisi tuntia kielen opetusta päivässä. Vuoden keskivaiheilla pääset neljän tai viiden päivän pituiseen puolivuosivalmennukseen Balkanin alueella ja vuoden lopussa vielä kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Bulgarian YFU järjestää vuoden aikana myös muita tapaamisia ja mahdollisesti maksullisia retkiä tai matkoja. Samoin koulut saattavat järjestää matkoja, jotka eivät kuulu vaihto-oppilasvuoden hintaan.

YFU Bulgarian sivut

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Vaatimukset

Bulgariaan voi hakea osaamatta bulgarian kieltä. Vuosi alkaa neljän viikon mittaisella intensiivikielikurssilla.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2022–2023: Hakijan tulee olla syntynyt 30.8.2005–30.7.2008.

Lisää artikkeleita