Haastattelijaksi

Etsimme uusia vaihto-oppilas- ja isäntäperhehaastattelijoita. Haastatteluja voi tehdä kaiken ikäiset vapikset (isäntäperhehaastattelijan on oltava yli 25-vuotias, vaihto-oppilashaastattelijan yli 18-vuotias) omien aikataulujen mukaan mistäpäin Suomea tahansa. Valmennamme ja opastamme sinut alkuun.

Isäntäperhehaastattelut tehdään haastateltavan perheen kotona, ja vaihto-oppilashaastattelut Teamsin kautta. Voit itse sopia haastattelut omien aikataulujesi mukaan.

Haastattelijaksi ilmoittautuessa päätät itse kuinka monta haastattelua vuodessa ehdit tekemään. Isäntäperhehaastattelujen ruuhka-aikaa on kesä, ja vaihto-oppilashaastatteluja tehdään eniten syksyllä, elo-lokakuussa.

“Hyvä haastattelija on sanavalmis, omaa hyvät vuorovaikutustaidot ja on aidosti kiinnostunut hakijasta. Hyvä haastattelija osaa kysyä avoimia kysymyksiä ja haastaa hieman hakijaa. Haastattelija haluaa antaa YFU:sta järjestönä hyvän ja luotettavan kuvan ja tunteen hakijalle” kuvailee oppilashaastatteluja YFU:lle tehnyt Susanna Silvola.

Vaihto-oppilashaastattelijaksi

Haluatko tavata uusia mahdollisia vaihto-oppilaita ja kertoa samalla omasta vaihto-vuodestasi? Haastatteluja tekemällä opit tunnistamaan erilaisten ihmisten vahvuuksia ja heikkouksia, ja samalla kehittymään puhujana ja esiintyjänä, ja ilmaisemaan iteäsi paremmin. Saat myös oppia tulevia omia mahdollisia työhaastatteluja varten. Hae mukaan haastattelijaksi, jos haluat kehittyä ja vaikuttaa siihen millaisen kuvan hakija jo haastattelutilanteessa saa YFU:sta järjestönä. Vaihto-oppilashaastattelijan tulee olla täysi-ikäinen.

Saat valmiit ohjeet haastattelujen tekemiseen, ja ensimmäisen haastattelun voit tehdä yhdessä kokeneemman haastattelijan kanssa. Haastattelu kestää noin tunnin.

Ota yhteyttä: riikka.seppala@yfu.fi

Isäntäperhehaastattelijoita etsitään!

Oletko yli 25-vuotias, entinen vaihto-oppilas tai isäntäperheen vanhempi, tai muuten vaan motivoitunut, sosiaalisesti rohkea YFU-vapaaehtoinen? Jokainen perhe, joka haluaa ryhtyä vaihto-oppilaan isäntäperheeksi, haastatellaan heidän kotonaan ennen kuin sovitaan oppilaan sijoituksesta heille. Haastattelu kestää yleensä reilun tunnin. Saat valmiin kysymyspatterin, ohjeistuksen ja raporttipohjan haastattelua varten sekä km-korvaukset. Perheet ovat useinkin jo valinneet itselleen mieluisan oppilaan ja kuulevat mielellään myös haastattelijan kokemuksia siitä millaista on olla isäntäperhe tai esim. host sisko.

Ota yhteyttä, niin kerron lisää: kirsi.hanhirova@yfu.fi

Similar Posts