Iso-Britannia ja Irlanti

Isossa-Britanniassa ja Irlannissa meillä on YFU-toimiston sijaan yhteistyökumppanina luotettava paikallinen InterStudies.

Iso-Britannia

Isosta-Britanniasta saattavat tulla mieleen sellaiset perinteet kuin fish & chips, iltapäivätee, koulupuku ja kaksikerroksiset bussit. Monipuolisesta saarivaltiosta löytyy sekä vilkkaita ja kansainvälisiä kaupunkeja että maaseutua, vuoria ja järviä – jokaiselle jotakin! Isossa-Britanniassa pääset kulkemaan Shakespearen, Jane Austenin ja James Bondin jalanjäljissä. Opit brittiläisestä kulttuurista asioita, joista et ole Suomessa kuullutkaan. Skotlannissa upea luonto on kaikkialla, ja saatat törmätä Harry Potter -elokuvien kuvauspaikkoihin. Ehkä opit myös paikallisen aksentin!

Brexitistä johtuen lähetämme Isoon-Britanniaan vaihto-oppilaita ainoastaan lukukaudeksi.

Irlanti

Irlanti on pieni maa, jonka lämmin ja mutkaton kulttuuri vie mukanaan. Irlannissa voit tutustua uusiin ja erilaisiin harrastuksiin, kuten rugbyyn, gaelilaiseen jalkapalloon ja irlantilaiseen tanssiin. Ja tietysti myös iirin kieleen. Irlannissa saatat käydä katolista koulua, mutta opetus ei kuitenkaan poikkea muiden koulujen opetuksesta. Koulussa saattaa vain olla aamuhartaus tai hiljainen tila.

Lukuvuosi tai -kausi englanninkielisessä maassa on sijoitus tulevaisuuteen. Kielitaitosi karttuu, solmit uusia kansainvälisiä ystävyyssuhteita ja tutustut brittiläiseen tai irlantilaiseen elämäntapaan syvällisemmin kuin tavallinen turisti. Kenties saat kipinän jatkaa opintojasi vaikkapa Skotlannin laadukkaissa yliopistoissa monien suomalaisten tapaan.

InterStudies järjestää lukuvuoden aikana mielenkiintoisia retkiä vaihto-oppilaille muun muassa Lontooseen ja Dubliniin (kohteet saattavat muuttua). Lue lisää retkistä InterStudiesin sivuilta!

Valitse minne lähdet

Sinulla on mahdollisuus valita alue, jolta sinulle aletaan etsiä isäntäperhettä ja koulua.

Voit

  • valita Ison-Britannian ohjelmassa joko Skotlannin, Englannin tai etelärannikon (nyt ilman lisämaksua)
  • valita Irlannin ohjelmassa Corkin, Dublinin tai Galwayn alueen (lisämaksu)
  • toivoa aluetta, jolla on mahdollista harrastaa haluamaasi lajia, vaikkapa golfia sen syntysijoilla

Skotlantiin lähdet elokuun puolivälissä, Englantiin, etelärannikolle ja Irlantiin taas elo-syyskuun vaihteessa.

Käytännön tietoa

  • Jos olet 14–18-vuotias, voit hakea vaihtoon Isoon-Britanniaan tai Irlantiin.
  • InterStudies etsii sinulle isäntäperheen ja tukihenkilön sekä vastaa valmennuksista ja muista käytännön asioista kohdemaassa.
  • Lähtöäsi ennen ja kotiinpaluusi jälkeen pääset mukaan Suomen YFU:n valmennuksiin. Järjestämme lisäksi meno- ja paluumatkasi. Suomen YFU:n toimisto on sinun ja vanhempiesi tukena.
  • InterStudies maksaa isäntäperheille pienen korvauksen vaihto-oppilaasta aiheutuvista kuluista. Korvaus ei ole niin iso, että se houkuttelisi pelkän rahan takia. Korvauskäytäntö on hyvin tyypillinen Isossa-Britanniassa ja Irlannissa kaikilla toimijoilla.
  • Isossa-Britanniassa ja Irlannissa perheet ottavat usein kaksi vaihto-oppilasta samanaikaisesti. Tämä on hieno mahdollisuus saada itselleen kansainvälinen sisko tai veli. Kahta suomalaista ei koskaan sijoiteta samaan perheeseen.
  • Isossa-Britanniassa ja Irlannissa on pitkät perinteet muutaman viikon kielimatkoista, ja monet perheet ottavat joka vuosi vaihto-oppilaita. Kokemus ei siis ole heille välttämättä ainutkertainen, toki poikkeuksiakin on.

Vaatimukset

Iso-Britanniaan/Irlantiin hakevalta vaaditaan hyvää englannin kielen taitoa.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukukausi 2023: Isoon-Britanniaan hakevan tulee olla syntynyt 15.9.2004-31.8.2007.

Lukuvuosi 2023–2024: Irlantiin hakevan tulee olla syntynyt 15.9.2004-31.8.2007.

Similar Posts