Iso-Britannia/Irlanti

Iso-Britanniasta saattaa tulla mieleen persoonalliset perinteet kuten fish & chips, koulupuvut, kaksikerroksiset bussit tai iltapäivätee, mutta monipuolisesta maasta löytyy myös kansainvälisiä ja vilkkaita kaupunkeja, maaseutua, vuoria ja järviä – jokaiselle jotakin! Iso-Britanniassa pääset kulkemaan James Bondin, Jane Austenin ja Shakespearen jalanjäljissä, ja opit brittikulttuurista asioita, joista et ole Suomessa kuullutkaan. Skotlannissa upea luonto on kaikkialla, ja saatat törmätä Harry Potter -elokuvien kuvauspaikkoihin.

Irlanti on suhteellisen pienikokoinen maa, jonka lämmin ja mutkaton kulttuuri vie mukanaan. Voit tutustua Irlannissa myös uusiin, erilaisiin harrastuksiin, kuten rugbyyn, gaelilaiseen jalkapalloon tai irlantilaiseen tanssiin, iirin kieltä unohtamatta.

Lukuvuosi tai lukukausi englanninkielisessä maassa on sijoitus tulevaisuuteesi. Kielitaitosi karttuu, voit luoda uusia kansainvälisiä ystävyyssuhteita ja tutustut brittiläiseen tai irlantilaiseen elämäntapaan syvällisemmin kuin tavallisena turistina. Kenties saat kipinän jatkaa opintojasi vaikka Skotlannin laadukkaissa yliopistoissa kuten monet suomalaiset opiskelijat.

Iso-Britanniassa ja Irlannissa meillä on paikallisen YFU-toimiston sijaan yhteistyökumppanina luotettava paikallinen InterStudies. InterStudies järjestää lukuvuoden aikana mielenkiintoisia retkiä vaihto-oppilaille muun muassa Lontooseen ja Dubliniin (kohteet saattavat muuttua). Lue lisää retkistä InterStudiesin sivuilta!

Rakastan musikaaleja ja Lontoon musikaalit on ihan omaa luokkaansa! Tämän vaihdon highlighteja sen lisäksi, että on päässyt tutustumaan brittikulttuuriin ja Lontooseen + muihin kuuluisiin paikkoihin oli ehdottomasti Scotland & Dublin tour. Marja, Iso-Britannia

 

Olen rakastunut Corkiin, sen pikku kahviloihin ja kauppoihin, kaksikerrosbusseihin, mataliin taloihin ja jokiin. Cork on Irlannin toiseksi suurin kaupunki Dublinin jälkeen, täällä on noin 190 000 asukasta ja paikalliset sanoo että Cork on se ”oikea” pääkaupunki. Livi, Irlanti

 

 

Valitse itse minne lähdet

Iso-Britannian perusohjelmaan lähtevät vaihto-oppilaat sijoitetaan joko Englantiin tai Skotlantiin. Räätälöidyssä ohjelmassa voit lisämaksusta esittää tarkemman aluetoiveen: Englanti tai Skotlanti.

Voit myös toivoa aluetta, jossa on mahdollista harrastaa toivomaasi lajia, vaikkapa golfia sen syntysijoilla. Kun valitset räätälöidyn ohjelman, niin sinulle aletaan etsiä isäntäperhettä ja koulua toivomaltasi alueelta. Lähtö Skotlantiin tapahtuu elokuun puolivälissä ja Englantiin sekä Irlantiin lähdetään elo-syyskuun vaihteessa.

Meillä on myös kielimatkoja kesäksi Irlantiin, Skotlantiin ja Englantiin! Kohteina ovat Cork, Edinburgh ja Torquayn alue.

Lue lisää kielimatkasivuiltamme!

Hakulomakkeeseen >>>

isobritannia

Käytännön tietoa

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>

Lisätietoja

Lisätietoja Iso-Britanniasta ja Irlannista saat YFU:n toimistolta, puh. (09) 6226 130, yfu.finland[at]yfu.fi

Yhteistyökumppanimme InterStudies
Ikäraja

Lukuvuosi 2019-20: Irlantiin hakijan tulee olla syntynyt 2.9.2001-31.8.2005 välisenä aikana. Iso-Britanniaan hakijan tulee olla syntynyt 2.9.2000-31.8.2005 välisenä aikana. Lukuvuosi 20-21: Irlantiin hakijan tulee olla syntynyt 2.9.2001-31.8.2005 välisenä aikana. Iso-Britanniaan hakijan tulee olla syntynyt 2.9.2001-31.8.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Edellytämme hakijoilta motivaatiota elää isäntäperheessä vieraassa kulttuurissa, hyvää koulumenestystä ja aktiivista asennetta opiskeluun. Lukuaineiden keskiarvon tulee olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.