Iso-Britannia/Irlanti

Mistä on vaihtovuosi Iso-Britanniassa tai Irlannissa tehty? Koulunkäynnistä James Bondin, Harry Potterin ja David Beckhamin jalanjäljillä, paikallisen arjen elämisestä, englannin kielen opiskelusta uusien ystävien kanssa,  juhlapäivistä, unohtumattomista maisemista, retkistä lähiseuduille…

Jos olet 14–18-vuotias, voit hakea vaihtoon Iso-Britanniaan tai Irlantiin. Lukuvuosi tai lukukausi englanninkielisessä maassa on sijoitus tulevaisuuteesi. Kielitaitosi karttuu, voit luoda uusia kansainvälisiä ystävyyssuhteita ja tutustut brittiläiseen tai irlantilaiseen elämäntapaan syvällisemmin kuin tavallisena turistina. Kenties saat kipinän jatkaa opintojasi vaikka Skotlannin laadukkaissa yliopistoissa kuten monet suomalaiset opiskelijat.

Valitse itse minne lähdet

Iso-Britannian perusohjelmaan lähtevät vaihto-oppilaat sijoitetaan joko Englantiin tai Skotlantiin. Räätälöidyssä ohjelmassa voit lisämaksusta esittää tarkemman aluetoiveen: Englanti tai Skotlanti.

Voit myös toivoa aluetta, jossa on mahdollista harrastaa toivomaasi lajia vaikkapa golfia sen syntysijoilla. Kun valitset räätälöidyn ohjelman, niin sinulle aletaan etsiä isäntäperhettä ja koulua toivomaltasi alueelta. Lähtö Skotlantiin tapahtuu elokuun puolivälissä ja Englantiin sekä Irlantiin lähdetään elo-syyskuun vaihteessa.

Hakulomakkeeseen >>>

isobritannia

Käytännön tietoa

Täytä hakulomake, jonka jälkeen kutsumme sinut haastatteluun!

Lisätietoja

Lisätietoja Iso-Britanniasta ja Irlannista saat YFU:n toimistolta, puh. (09) 6226 130, yfu.finland[at]yfu.fi

Yhteistyökumppanimme InterStudies www.interstudies.comOhjelma & kesto Lähtö Paluu Ohjelmamaksu
Perusohjelma Iso-Britannia, lukuvuosi (aluetta ei voi itse toivoa) 2019 2020 12 450 €
Perusohjelma Irlanti, lukuvuosi 2019 2020 13 050 €
Räätälöity ohjelma Iso-Britannia, lukuvuosi (voit valita alueen) 2019 2020 13 750 € Englanti
13 350 € Skotlanti
Perusohjelma Iso-Britannia, lukuvuosi (aluetta ei voi itse toivoa) 2020 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.
Perusohjelma Irlanti, lukuvuosi 2020 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.
Räätälöity ohjelma Iso-Britannia, lukuvuosi (voit valita alueen) 2020 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.

Ikäraja

Irlantiin hakijan tulee olla syntynyt 2.9.2000-31.8.2005 välisenä aikana. Iso-Britanniaan hakijan tulee olla syntynyt 2.9.2000-1.9.2004 välisenä aikana.

Vaatimukset

Edellytämme hakijoilta motivaatiota elää isäntäperheessä vieraassa kulttuurissa, hyvää koulumenestystä ja aktiivista asennetta opiskeluun. Lukuaineiden keskiarvon tulee olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.


Hinta sisältää

YFU:lla ohjelmahintaan sisältyy:
Hakuprosessi, haastattelut, henkilökohtainen neuvonta, mahdolliset kielitestit▪Matkat Helsinki-Vantaalta isäntäperheeseen ja takaisin▪Viisiosainen valmennus: lähtövalmennus nuorelle ja vanhemmille, saapumisvalmennus kohdemaassa, puolivuosivalmennus, kotiinpaluuvalmennus ja Suomeen palattua Kotiaiset ▪ Isäntäperheen ja koulupaikan hankinta ▪ Eläminen isäntäperheessä ▪ Tukiverkosto nuorelle sekä vanhemmille kohdemaassa ja Suomessa ▪ Neuvonta viisumin/oleskeluluvan hankkimisessa ▪ Mahdollisuus YFU:n vapaaehtoistoimintaan vaihtovuoden jälkeen ▪ YFU:n ohjelmahintaan ei tule korotuksia esim. valuuttakurssien muuttumisen tai matkustuskulujen kallistumisen takia. Poikkeuksena esim. mahdolliset viranomaisten määräämät kustannukset, joihin YFU ei voi vaikuttaa.

Ohjelmahintaan ei sisälly:
Matkat kotimaan lähtövalmennukseen▪Vakuutus (koko vaihtoajalle tulee ottaa kattava vakuutus)▪Passi-, viisumi-, rokote– lääkärintarkastus- ja maahantulomaksut▪Koulunkäyntiin liittyvät kirja-, koulupuku- tai muut maksut▪Matkat ja retket vaihdon aikana▪Henkilökohtaiset kulut vaihtoaikana▪Mahdolliset viranomaismaksut Suomessa tai kohdemaassa ▪Omista toiveista johtuvat lentomuutokset