Nuoret vaihto-oppilaat lentokentällä lähdössä vaihtoon
|

Lentokenttävapis suomalaisille vaihto-oppilaille

Oletko sinä yksi kesän 2023 lentokenttäsaattajista? Lentokenttävapiksen tehtävä on tärkeä, vaihto-oppilaiden vaihtovuosi alkaa varsinaisesti siitä hetkestä lentokentällä kun hän jättää Suomen taakseen ja lähtee kohti tuntematonta. Saattajan roolina on olla rauhallinen YFU:n tuki ja seurata, että vaihto-oppilas pääsee hyvin eteenpäin.

Etsimme heinä-syyskuuksi vapaaehtoisia saattamaan Suomesta vaihto-oppilaaksi lähteviä nuoria Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Tehtävänäsi on saattaa lähtevät vaihto-oppilaamme matkaan, ohjata heidät lentokentällä lähtöselvitykseen joko automaatille tai tiskille ja vastata viime hetken lähinnä vaihtoon liittyviin kysymyksiin. Moni myös odottaa perinteistä lähtövalokuvaa. Saattaminen kestää yleensä 10-30 minuuttia riippuen kulloinkin vaihtoon lähtevän tyylistä. Kohtaaminen ja YFU:n läsnäolo lentokentällä on merkityksellinen kokemus, niin lentokenttäsaattajalle kuin vaihtoon lähtevälle nuorelle ja hänen läheisilleen.

Saattajalla on arvokas tehtävä ja rooli millaisen mielikuvan oppilas saa YFU:sta. Odotamme siis ystävällisyyttä, empatiaa ja kykyä selvitä odottamattomistakin tilanteista hermostumatta ja tyynesti. Toiset perheet haluavat hyvästellä nuoren omassa rauhassa, jolloin lentokenttävapiksen tehtävänä on seurata taustalla. Toiset perheet haluavat keskustella, ja kaipaavat enemmän opastusta lähtöselvityksen kanssa, jolloin lentokenttävapis tukee ja auttaa oman osaamisensa puitteissa. Lähtevien ryhmien koko on yleensä 1–4 oppilasta, mutta suurempiakin ryhmiä on. Lähtöjä kesässä on noin 30 ja ne sijoittuvat aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan.

Opastamme ja annamme riittävät tiedot sinulle tehtävään. Maksamme myös kulut lentokentälle ja takaisin kotiisi, sekä jotain pientä välipalaa lentokentällä. Lentokenttävapiksen tulee olla täysi-ikäinen.

Etsimme lentokenttävapiksia kesä-elokuulle

Päivitämme tähän lentoja, joille etsimme vielä saattajia sitä mukaa kun niitä vahvistetaan!

1.9. UK

2.9. Kanada

Suurin osa saatoista ajoittuu elo-syyskuulle. Saattoja on myös aamuyöllä.

Ilmoittaudu mukaan lentokenttävapikseksi Niinalle assistentti@yfu.fi niin olemme sinuun yhteydessä! Jos joku yllä listatuista ajoista jo kävisi sinulle, kerrothan sen viestissäsi.

Similar Posts