Meksiko

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Meksikoon

1. Kun lähdet vaihto-oppilaaksi Meksikoon, et saavu pelkästään uuteen maahan, vaan kokonaan uuteen maailmaan. Meksikon on sanottu avaavan portit Latinalaiseen Amerikkaan. Maa on värikäs sekoitus tuhansia vuosia vanhoja intiaaniperinteitä ja modernia nykypäivää.

2. Kotiin palattuasi tiedät, mitä ovat mariachi ja piñata.

3. Espanjan kielen taito on aina plussaa tulevaisuuden työelämässä. Kieltä kun puhuu vaatimattomat 400 miljoonaa ihmistä! Voit lähteä Meksikoon, vaikka et osaisi sanaakaan espanjaa.

Hakulomakkeeseen >>>

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu.

Lähdet Meksikoon elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Vaihtovuoden alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit espanjaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä meksikolaiseen elämäntapaan. Meksikon YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Kouluvuosi alkaa syyskuussa ja kestää toukokuun puoliväliin koulusta riippuen. Katolisena maana Meksikossa on kouluista vapaata joulun ja pääsiäisen aikoihin. Vapaa-ajalla koululaiset tapaavat toisiaan kahviloissa, diskoissa tai elokuvissa. Joskus tehdään retkiä myös rannalle tai läheisille järville.

Loma-aikoina saat mahdollisuuden osallistua Meksikon YFU:n järjestämille retkille. Aiempina vuosina retkiä on ollut noin kaksi vuoden aikana. Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääset tapaamaan muita vaihtareita ja isäntäperheitä. Ohjelma on vaihdellut alueittain.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 

Parasta vaihdossa on ollut perhe joka tuntuu kuin oikealta perheeltä, kaverit, koulu, huikea ilmasto ja ihan vaan perusarki. Koulussa parasta on hyvä tiimihenki. Kouluaineet ovat melko samanlaisia kuin Suomessa, paitsi Meksikossa koulussa opetellaan pitämään puheita, mikä on tosi hyvä juttu! Espanjan kielen oppii nopeasti. Meksikolaiset ovat kiinnostuneita vaihto-oppilaista ja tekevät kaikkensa, että pystyisivät kommunikoidaan kanssasi, vaikka et osaisikaan espanjaa!

-Lilli, Meksiko

quote_study_abroad_small

Ohjelmahinnat >>
Oikeastiko tulet joulupukin maasta?

Joukko lapsia tuijottaa minua suklaasilmät välkkyen. – ”Oikeastiko tulet joulupukin maasta? – Sieltähän minä, vastaan, jo kymmenennen kerran.” Tästä alkaa muutamasta viikosta puoleen vuoteen venynyt espanjan tehoharjoittelu pienen kotikyläni lastentarhassa. Joka arkiaamu nousen hymyssä suin uuteen erilaiseen päivään. Syön aamupalani ja herätän host-isäni eli papan. Kävelen lastentarhaan kylän läpi. Jään juttelemaan paikalliselle leipojalle joka on […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 1.2.2002-31.7.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Meksikoon voit lähteä ilman espanjan kielen opintoja. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.