Meksiko

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Meksikoon

  1. Pääset kokonaan uuteen maailmaan. Meksikon on sanottu avaavan portit Latinalaiseen Amerikkaan. Maa on värikäs sekoitus tuhansia vuosia vanhoja intiaaniperinteitä ja modernia nykypäivää.
  2. Kotiin palattuasi tiedät, mitä ovat mariachi ja piñata.
  3. Espanjan kielen taito on aina plussaa, sillä kieltä puhuu yli 400 miljoonaa ihmistä maailmassa!

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana käyt paikallista koulua, joka voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu. Koulupäivävoi alkaa varhain aamulla tai vasta iltapäivällä, ja siestat kuuluvat asiaan. Koulussa saatetaan käyttää koulupukua, joka voi myös olla t-paita tai takki. Vapaa-ajalla nuoret tapaavat toisiaan kahviloissa, diskoissa tai elokuvateattereissa. Toisinaan tehdään myös retkiä rannalle tai läheisille järville.

Lähdet Meksikoon elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Meksikossa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit espanjan kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen. Asiapitoisen sisällön lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Lukuvuosi alkaa Meksikossa syyskuussa ja kestää toukokuun puoliväliin koulusta riippuen. Katolisessa maassa koulusta on lomaa jouluna ja pääsiäisenä. Loma-aikoina sinulla on mahdollisuus osallistua Meksikon YFU:n järjestämille retkille, joita on tapana tehdä pari vuodessa. Lisäksi alueesi vapaaehtoiset järjestävät vuoden aikana erilaisia tapahtumia vaihto-oppilaille ja isäntäperheille.

Vaatimukset

Meksikoon voi hakea ilman aiempia espanjan kielen opintoja. Suosittelemme kuitenkin, että opiskelet espanjan alkeet ennen lähtöäsi.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Lisää artikkeleita