Meksiko


Oikeastiko tulet joulupukin maasta?

Joukko lapsia tuijottaa minua suklaasilmät välkkyen. – ”Oikeastiko tulet joulupukin maasta? – Sieltähän minä, vastaan, jo kymmenennen kerran.” Tästä alkaa muutamasta viikosta puoleen vuoteen venynyt espanjan tehoharjoittelu pienen kotikyläni lastentarhassa. Joka arkiaamu nousen hymyssä suin uuteen erilaiseen päivään. Syön aamupalani ja herätän host-isäni eli papan. Kävelen lastentarhaan kylän läpi. Jään juttelemaan paikalliselle leipojalle joka on […]

Lue lisää »

Voit hakea Meksikoon stipendiä lukuvuodelle 2019-20! Lue lisää stipendisivuiltamme

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Meksikoon

1. Kun lähdet vaihto-oppilaaksi Meksikoon, et saavu pelkästään uuteen maahan, vaan kokonaan uuteen maailmaan. Meksikon on sanottu avaavan portit Latinalaiseen Amerikkaan. Maa on värikäs sekoitus tuhansia vuosia vanhoja intiaaniperinteitä ja modernia nykypäivää.

2. Kotiin palattuasi tiedät, mitä ovat mariachi ja piñata.

3. Espanjan kielen taito on aina plussaa tulevaisuuden työelämässä. Kieltä kun puhuu vaatimattomat 400 miljoonaa ihmistä! Voit lähteä Meksikoon, vaikka et osaisi sanaakaan espanjaa.

Hakulomakkeeseen >>>

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu.

Vuoden alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit espanjaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä meksikolaiseen elämäntapaan. Meksikon YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Kouluvuosi alkaa syyskuussa ja kestää toukokuun puoliväliin koulusta riippuen. Katolisena maana Meksikossa on kouluista vapaata joulun ja pääsiäisen aikoihin. Vapaa-ajalla koululaiset tapaavat toisiaan kahviloissa, diskoissa tai elokuvissa. Joskus tehdään retkiä myös rannalle tai läheisille järville.

Loma-aikoina saat mahdollisuuden osallistua Meksikon YFU:n järjestämille retkille. Aiempina vuosina retkiä on ollut noin kaksi vuoden aikana. Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääset tapaamaan muita vaihtareita ja isäntäperheitä. Ohjelma on vaihdellut alueittain.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 

Menemme naapurin Mariangelin kanssa yhtä matkaa kouluun, – tietenkin Leon kautta joka myy maailman parhaita maisseja chilikuorrutteella; loistava jälkiruoka! Tänään ei ole kuin 4 tuntia koulua, ja nekin menevät hyvin nopeasti viikonlopun rantareissua suunniteltaessa. Koulun jälkeen lähden käymään siskoni Marianan luona, joka pitää Farmaciaa eli apteekki/sekatavarakauppaa kylän keskustassa. Siellä onkin kiirettä, joten jään auttamaan Marianaa.. Yhtäkkiä katuvalot syttyvät palamaan: siskoni kanssa juorutessa en ole ehtinyt ollenkaan huomaamaan illan kulumista farmaciassa. Kaverini tulevat noutamaan minut iltapalalle, tiedämme mistä saa kylän parhaat tacot!” Ansu, YFU-vaihtari Meksikossa

quote_study_abroad_smallOhjelma & kesto Lähtö Paluu Ohjelmamaksu
Lukuvuosi elokuu 2019 kesäkuu 2020 9 700 €
Lukuvuosi elokuu 2020 kesäkuu 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.

Ikäraja

Hakijan tulee olla syntynyt 1.2.2001-31.7.2004 välisenä aikana.

Vaatimukset

Meksikoon voit lähteä ilman espanjan kielen opintoja. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.


Hinta sisältää

YFU:lla ohjelmahintaan sisältyy:

Hakuprosessi, haastattelut, henkilökohtainen neuvonta, mahdolliset kielitestit▪Matkat Helsinki-Vantaalta isäntäperheeseen ja takaisin▪Viisiosainen valmennus: lähtövalmennus nuorelle ja vanhemmille, saapumisvalmennus kohdemaassa, puolivuosivalmennus, kotiinpaluuvalmennus ja Suomeen palattua Kotiaiset ▪ Euroopan vaihto-oppilaille hauska YES-leiri Saksassa ▪ Isäntäperheen ja koulupaikan hankinta ▪ Eläminen isäntäperheessä ▪ Tukiverkosto nuorelle sekä vanhemmille kohdemaassa ja Suomessa ▪ Neuvonta viisumin/oleskeluluvan hankkimisessa ▪ Mahdollisuus YFU:n vapaaehtoistoimintaan vaihtovuoden jälkeen ▪ YFU:n ohjelmahintaan ei tule korotuksia esim. valuuttakurssien muuttumisen tai matkustuskulujen kallistumisen takia. Poikkeuksena esim. mahdolliset viranomaisten määräämät kustannukset, joihin YFU ei voi vaikuttaa.

Ohjelmahintaan ei sisälly:
Matkat kotimaan lähtövalmennukseen▪Vakuutus (koko vaihtoajalle tulee ottaa kattava vakuutus)▪Passi-, viisumi-, rokote– lääkärintarkastus- ja maahantulomaksut▪Koulunkäyntiin liittyvät kirja-, koulupuku- tai muut maksut▪Matkat ja retket vaihdon aikana▪Henkilökohtaiset kulut vaihtoaikana▪Mahdolliset viranomaismaksut Suomessa tai kohdemaassa ▪Omista toiveista johtuvat lentomuutokset