Ranska

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Ranskaan

1. Käy katsomassa, ovatko kaikki ranskalaiset oikeasti petanqueta pelaavia, patonki kainalossa ja baskeri päässä viipottavia ihmisiä. Vaihtovuoden aikana pääset kokemaan Ranskan erilaisia puolia, asut sitten kaupungissa tai maaseudulla.

2. Ruoka. Ranskalaisen päivän kohokohtia ovat ateriat: lounas ja päivällinen – sillä niissä tiivistyvät kaikki elämässä olennainen. Rauhoittuminen hyvän ruoan parissa, hyvässä seurassa. Sinulla on mahdollisuus tutustua myös maailmankuuluun kahvila- ja leipomokulttuuriin!

3. Opi kaunis ja ympäri maailmaa paljon puhuttu ranskan kieli! Vaihtarivuoden aikana otat kielen haltuusi ja se avaa sinulle valtavasti ovia tulevaisuudessa.

lähde vaihto-oppilaaksi ranskaan

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua.

Lähdet Ranskaan elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Vaihtovuotesi alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen useamman päivän mittaiseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit ranskaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Ennen saapumisvalmennusta voit osallistua kahden viikon pituiselle, omakustanteiselle ranskan kielikurssille ennen saapumisvalmennusta. Kielikurssilla pääset myös retkelle Loiren linnaan, osallistumaan erilaisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin ja tutustumaan muihin kansainvälisiin oppilaisiin. Kurssille on rajattu määrä paikkoja. Kysy lisää YFU:n toimistolta yfu.finland@yfu.fi.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Ranskan YFU ja paikalliset vapaaehtoiset saattavat järjestää omakustanteisia retkiä ja matkoja.

YFU Ranskan sivut

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Lue lisää YES-seminaarin sivuilta

Katso YES Aftermovie 2019

Ikimuistoisimpia hetkiä ovat olleet monet aivan tavalliset arjen sattumukset. Kävelyretket kavereiden ja perheen kanssa, mielenkiintoiset oppitunnit ja kaikki uudet asiat jotka olen oppinut. Suurempia juttuja ovat olleet retket Deauvilleen, Pariisiin ja Normandian maihinnousun muistomerkille. Silti parhaimpina kokemuksina säilyvät niinkin pienet asiat kuin aurinkoiset iltapäivät kavereiden kanssa nurmikolla loikoillen.” Janna, Ranska

quote_study_abroad_small

Ohjelmahinnat >>

 
Fridan ja Annin vaihtarivuosi Ranskassa

Lähtö maailmalle ei tuntunut ajatuksena kovinkaan ihmeelliseltä. Tunnelma oli rauhallinen, kunnes ”totuus” iski vasta lentokentällä. Isäntäperheessäni perheenjäsenet olivat hyvin itsenäisiä. Perheen kanssa vietetään kuitenkin paljon aikaa, etenkin ruokapöydässä. Host-äitini rakasti ruoanlaittoa ja kekkereiden järjestelemistä, joten usein – jopa pari kertaa viikossa – saatettiin viettää 3-4 tuntia ruokapöydässä perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa. Alussa tähän oli […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2022-23: hakijan tulee olla syntynyt 30.6.2005 - 29.8.2007 välisenä aikana.

Vaatimukset

Ranskaan vaaditaan kahden vuoden ranskan kielen opinnot ja kielitasotestin läpäiseminen. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. hyvässä hoitotasapainossa oleva astma, diabetes tai reuma) ja hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Mielenterveyteen liittyvän terapian (esim. syömishäiriö, masennus tai ahdistus) tulee olla päättynyt noin kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ottaa rajoitetusti vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä voi olla haastavaa löytää. Ohjelmissamme on rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.