Ranska

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Ranskaan

  1. Käy katsomassa, ovatko kaikki ranskalaiset oikeasti petankkia pelaavia, patonki kainalossa ja baskeri päässä viipottavia ihmisiä. Vaihtovuoden aikana pääset kokemaan eri puolia Ranskasta, asut sitten kaupungissa tai maaseudulla.
  2. Ruoka. Ranskalaisen päivän kohokohtia ovat lounas ja päivällinen – niissä tiivistyvät kaikki olennainen elämässä eli rauhoittuminen hyvän ruoan parissa hyvässä seurassa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus tutustua maailmankuuluun kahvila- ja leipomokulttuuriin!
  3. Opi kaunista ja laajasti maailmalla puhuttua ranskan kieltä! Vaihtovuoden aikana otat kielen haltuusi, ja se avaa sinulle valtavasti ovia tulevaisuudessa.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähdet Ranskaan elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Ranskassa osallistut hauskaan ja hyödylliseen useamman päivän mittaiseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit ranskan kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Ennen saapumisvalmennusta voit osallistua kahden viikon pituiselle, omakustanteiselle ranskan kielikurssille. Kurssilla pääset myös retkelle Loiren linnaan, osallistut erilaisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin ja tutustut toisiin kansainvälisiin nuoriin. Kurssilla on paikkoja rajallinen määrä. Kysy lisää YFU:n toimistolta: yfu.finland@yfu.fi.

Asiapitoisen sisällön lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Ranskan YFU ja paikalliset vapaaehtoiset saattavat järjestää omakustanteisia retkiä ja matkoja.

YFU Ranskan sivut

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Vaatimukset

Ranskaan vaaditaan kahden vuoden ranskan kielen opinnot ja kielitasotestin läpäiseminen. 

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2023–2024: Hakijan tulee olla syntynyt 30.6.2006-28.8.2008.

Lisää artikkeleita