Romania

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Romaniaan

  1. Ystävälliset romanialaiset pitävät hyvää huolta vaihto-oppilaistaan. He ottavat sinut avosylin vastaan.
  2. Romaniassa aika ei käy pitkäksi. Tekemistä löytyy niin urheilusta kiinnostuneelle, luontoihmiselle kuin kulttuuria rakastavallekin.
  3. Kukapa ei olisi kuullut Draculasta. Pakkaa valkosipulit matkalaukkuun ja lähde kuuntelemaan hurjia vampyyritarinoita. Hyvällä tuurilla pääset vierailemaan Draculan linnan raunioilla.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähdet Romaniaan elokuussa ja palaat kesä-heinäkuussa. Romaniassa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit romanian kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Romanian YFU järjestää alueellasi myös muita aktiviteetteja ja toisinaan pidempiä matkoja, jotka eivät sisälly vaihtovuoden hintaan.

YFU Romanian sivut

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Vaatimukset

Romaniaan voi hakea osaamatta romanian kieltä. Vaihtoaikasi kuitenkin helpottuu, kun osaat romanian alkeet jo lähtiessäsi.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2022–2023: Hakijan tulee olla syntynyt 30.9.2004–31.7.2007.

Lisää artikkeleita