Ruotsi

Huom! Lukuvuosiohjelma 2020-21 on täynnä!

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Ruotsiin

1. Lucian päivä, rapujuhlat, kuninkaalliset, juhannussalon ympäri tanssiminen keskikesän juhlissa… Pohjoismaiset perinteet ovat tuttuja suomalaisille, mutta vaihto-oppilaana pääset tutustumaan niihin syvällisesti paikallisten ystävien ja isäntäperheesi kanssa.

2. Ruotsissa vaihto-oppilasvuotensa viettävät nuoret osallistuvat kaikkien eurooppalaisten vaihto-oppilaiden tavoin Berliinin lähellä Saksassa järjestettävälle YES-leirille. YES ajoittuu aivan vaihtovuoden loppuun ja tapaat siellä satoja vaihtareita eri maista.

3. Suomalaisen on helppo sopetua elämään toisessa Pohjoismaassa. Ruotsin kielen oppiminen on valtava sijoitus tulevaisuuteesi. Moni on parantanut vuoden aikana myös englannin kielen taitoaan.

ruotsi

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua.

Lähdet Ruotsiin elokuussa ja palaat kesä-heinäkuussa. Vaihtovuotesi alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen useamman päivän mittaiseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit ruotsia ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Ruotsin YFU ja paikalliset vapaaehtoiset saattavat järjestää maksullisia retkiä ja matkoja. Viime vuosina ohjelmassa on ollut Tukholman- sekä Lapin-matka.

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

 

Voin suositella Ruotsiin lähtemistä! Vaikka Ruotsi on tosi samanlainen kuin Suomi niin aika paljon erojakin löytyy, ja vaikka kieli monesta varmaan tuntuu koulun ruotsintuntien perusteella vaikealta, niin senkin oppii nopeasti. Jutta, Ruotsi

quote_study_abroad_small

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Marjaanan vaihtarivuosi Ruotsissa

Matka Suomesta Ruotsin maalle oli jännittävä, vaikka matka kestikin Helsingistä Tukholmaan vain yhden tunnin, tuntui matka äärettömän suurelta oman perheen luo takaisin. Ei ole väliä mihin maahan on menossa, ikävä kotiin on aina yhtä suuri, olipa välissä sitten Itämeri tai Atlantti. Vaikka olinkin vain 1000 kilometrin päässä vanhemmistani, eivät he saaneet minulta lupaa tulla katsomaan […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 1.1.2002-30.12.2004 välisenä aikana.

Vaatimukset

Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.