Saapumis- ja kotiinpaluuvalmennukset elokuussa 2022

Haetaan vastuutiimiä ja vapaaehtoisia

Mitä uutta!

  • Ei webinaarivalmennuksia vaan yhdessä isolla porukalla Anjalassa 19.-21.8 – Jee vihdoin!
  • Aiemmista vuosista poiketen elokuussa Suomeen saapuvat oppilaat menevätkin suoraan isäntäperheidensä luo ja saapumisvalmennus pidetään parin viikon päästä heidän saapumisestaan.
  • Kotiaiset ja Saappari pidetään samaan aikaan Anjalassa.


Vastuutiimi

Haetaan 3 hengen vastuutiimiä suunnittelemaan ja toteuttamaan yhdessä YFU:n toimiston kanssa sekä ulkomaisten oppilaiden Saapparin että Kotiaiset.

Vastuutiimin tehtäviin kuuluvat:

  • Vapaaehtoisten valmennustiimin jäsenten valinta, kouluttaminen ja ohjaaminen, johtaminen, motivointi ja palkitseminen.
  • Oppilaiden valmennuksen sisällön suunnittelu, aikataulutus ja toteutus yhdessä valmennustiimin ja YFU:n henkilöstön kanssa.
  • Majoitukset ja kuljetukset ym. käytännön järjestelyt yhdessä YFU:n henkilöstön kanssa
  • Yhteydenpito ja viestintä valmennustiimin, YFU:n toimiston ja tarvittaessa myös valmennukseen osallistuvien isäntäperheiden kanssa.

Vastuutiimiläisiltä toivomme

  • Kokemusta YFU-valmennuksista, kouluttajana olemisesta ja isompien projektien hallinnasta.
  • Itsenäinen ja muita innostava työskentelytapa ja hyvää organisointikykyä.

Vastuutiimiläiset päättävät keskinäisen työn/vastuunjaon. Projektia viedään eteenpäin kotoa käsin, mutta on myös mahdollisuus olla YFU:n toimistolla. Arvioitu työmäärä on yhteensä noin 2 viikkoa sisältäen valmennustiimin koulutusviikonlopun (alustavasti 30.-31.7.) ja itse valmennuksen 19.-21.8. Vastuutiimiläisille maksetaan pieni korvaus.

Hakemukset pyydetään lähettämään sähköpostilla 31.5. mennessä osoitteeseen riikka.seppala@yfu.fi. Lisätietoja tehtävästä antaa Kirsi puh. 044 762 2613 ja Riikka, puh. 044 722 1945.

Valmennustiimi

Vastuutiimin lisäksi tarvitsemme sitoutuneen, innostuneen, positiivisen ja oma-aloitteisen valmennustiimin, jossa on sopivasti mukana kokeneempia ja uudempia vapiksia – kannattaa hakea!

Valmennustiimiläisenä saat loistavan tilaisuuden mm. harjoitella workshoppien vetämistä, huolehtia leirijärjestelyistä, kehittää viestintätaitojasi ja oppia tuntemaan uuden vaihtarit ja vapikset Suomessa. 

Ennen itse leiriä pidetään tiimin valmistautumis- ja ryhmäytymisviikonlopun YFU:n toimistolla Helsingissä. Alustava ajankohta 30.-31.7.

Nyt on tilaisuutesi:

-> Päästä osaksi Suomeen saapuvien vaihtareiden ensihetkiä ja auttaa heitä pääsemään sisälle vaihtovuoden alkuun ja suomalaisuuteen.

->Tavata äsken vaihdosta tulleita, innostaa heitä tulemaan mukaan vapaaehtoiseksi ja olla mukana luomassa YFU spirittiä.

-> Viettää ihania kesäisiä leirihetkiä YFU-porukassa.

Valmennukseen lähdetään Helsingistä perjantaina 19.8. puolen päivän jälkeen ja takaisin tullaan illan suussa 21.8. Tiimiviikonloppu vie koko lauantain ja suuren osan sunnuntaista, ja tiimiviikonloppuun pääsevät ovat etusijalla tiimivalinnoissa.

HAE MUKAAN TÄÄLTÄ


Lisää artikkeleita