Serbia

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Serbiaan

  1. Kauniista maasta löytyy niin paljon vieraanvaraisuutta ja ystävällisyyttä, että ihmettelet, miksi et ole aiemmin käynyt Serbiassa. Maa on turvallinen ja rauhallinen – siitä povataan jo Euroopan omaa Piilaaksoa.
  2. Harrastusmahdollisuudet ovat Serbiassa erinomaiset. Suosituimpiin urheilulajeihin kuuluvat tennis, lentopallo ja koripallo.
  3. Voit syödä aamiaiseksi maukasta burekia ja jugurttia. Vuoden aikana tutustut myös muihin serbialaisiin herkkuihin.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähdet Serbiaan elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Serbiassa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Serbian kieltä opit 5–10 päivän mittaisella intensiivikielikurssilla, joka antaa hyvän pohjan koulunkäynnille ja elämälle isäntäperheessä. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Serbian YFU järjestää myös muita tapaamisia ja mahdollisesti maksullisia retkiä tai matkoja. Myös koulut saattavat järjestää matkoja, jotka nekään eivät kuulu vaihto-oppilasvuoden hintaan.

YFU Serbian sivut

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Vaatimukset

Serbiaan voi hakea osaamatta serbian kieltä. Vuosi alkaa 5–10 päivän mittaisella intensiivikielikurssilla.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2022–2023: Hakijan tulee olla syntynyt 31.7.2004-31.7.2007.

Lisää artikkeleita