Tue nuorten kansainvälistymistä

Yksityishenkilönä voit parhaiten tukea nuorten kansainvälistymistä liittymällä YFU:n varsinaiseksi jäseneksi tai kannatusjäseneksi. Yritykset ja yhteisöt voivat lahjoittaa YFU:n stipendirahastoon. Tukemalla YFU:a mahdollistat yhä useamman nuoren lähtemisen vaihto-oppilaaksi tutustumaan syvällisesti vieraaseen kulttuuriin sekä hankkimaan kielitaitoa ja kokemuksia. Yleishyödyllisenä järjestönä olemme sitä mieltä, että kansainvälistymisen tulisi olla mahdollista kaikille, perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Siksi myönnämme joka vuosi stipendejä vaihto-oppilasvuotta varten.

Tee yritysyhteistyötä YFU:n kanssa – tue stipendirahastoa

Suomalainen yhteiskunta ja liike-elämä tarvitsevat kansainvälisesti ajattelevia, kielitaitoisia nuoria. YFU:n kautta jo yli 15 000 suomalaisnuorta on hankkinut ensimmäiset kokemuksensa kansainvälistymisestä lähtemällä vaihto-oppilaaksi ulkomaille. Maahamme on tullut yli 5 000 ulkomaista nuorta, jotka suomalaisessa perheessä asuessaan ja paikallista koulua käydessään ovat päässeet tutustumaan kulttuuriimme.

Haluathan sinäkin olla varmistamassa, että Suomessa riittää kansainvälisiä osaajia myös jatkossa? Lahjoittamalla YFU:n stipendirahastoon voit tarjota kansainvälistymismahdollisuuksia lahjakkaille nuorille, joilla ei olisi siihen muuten taloudellista mahdollisuutta. Nuorisoon ja koulutukseen panostaminen on yhteiskuntavastuullista toimintaa konkreettisimmillaan. Samalla sitoutat tulevaisuuden osaajia yritykseesi. Räätälöidään stipendiyhteistyö juuri sinun yrityksesi liiketoimintaan ja arvoihin sopivaksi.

Voit tukea nuorten kansainvälistymistä myös antamalla ammattitaitoasi YFU:n käyttöön.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä YFU:n toiminnanjohtaja Riikka Seppälään, puh. 044 722 1945, riikka.seppala[at]yfu.fi

”Vaihto-oppilasvuodella on ollut suuri vaikutus elämääni. Se antoi kipinän kansainvälistymiseen ja yrittäjyyteen sekä erilaisten kulttuurien välisen vuoropuhelun ymmärtämiseen. Haluan kannustaa nuoria kansainvälistymään lähtemällä maailmalle oppimaan kieliä ja kokemaan uutta kulttuuria ja toisenlaista elämää. Toivon, että saamme Suomeen lisää kielitaitoisia nuoria menestymään ja viemään myös Suomi-tietoutta maailmalle.”

Mika Halttunen, hallituksen puheenjohtaja, Halton Group

”Olin YFU:n vaihtarina Kalamazoossa, Michiganissa vuosina 1976-77. Se oli ehdottomasti merkityksellisin kokonainen vuosi elämässäni, varsinkin kun pohtii elämäänsä näin useamman vuosikymmenen perspektiivillä. Olen kiitollinen tuosta kokemuksesta ja uskon sillä olleen ison merkityksen elämäni polulle.

Olen vanhemmalla iällä ollut aktiivisesti mukana YFUn vapaaehtoisena. Olen myös YFU:n kannatusjäsen ja lahjoitan säännöllisesti. Koen näin omalta osaltani maksavani kiitollisuuden velkaani, omien resurssieni mukaisesti. Haluan omalla panoksellani mahdollistaa vaihtarikokemuksen mahdollisimman monelle nuorelle, myös vähävaraisille, joiden vanhemmilla ei ole mahdollisuutta lähettää lastaan vaihtoon. Vaihtarinuorista tulee usein merkittäviä vaikuttajia yhteiskunnassamme. Heissä on tulevaisuutemme.

Lähde sinäkin mukaan kannatusjäseneksi. Suosittelen –  se on panostus nuorten ja yhteiskuntamme tulevaisuuteen.”

Klaus Kuhanen, toimitusjohtaja, YFU:n vaihto-oppilas 1976-77, kahden vaihto-oppilaan isä, YFU:n hallituksen Senior Advisor

20071010-Finnair_oppilaat_saapuvat

Tee merkkipäivälahjoitus

Onko nuorten kansainvälistyminen sinulle tärkeä asia? Lähestyykö 50-, 60- tai 70-vuotisjuhlapäivä?
Halutessasi voit ohjata merkkipäiväsi muistamiset YFU:n stipendirahastoon. Kukkien ja lahjojen sijaan onnittelijasi pääsevät toteuttamaan lahjakkaan, vähävaraisen nuoren unelmaa vaihto-oppilasvuodesta.

Merkkipäivälahjoitus on helppo tehdä:

  • Ilmoita YFU:lle etukäteen, että haluat lahjoittaa merkkipäiväsi muistamiset nuorten kansainvälistymisen hyväksi. Mikäli haluat listan sinua muistaneista, ilmoita myös siitä hyvissä ajoin: riikka.seppala[at]yfu.fi, puh. (09) 6226 130.
  • Pyydä onnittelijoita tekemään lahjoitus YFU:n lahjoitustilille Danske Bank FI 08 8000 0710 1490 66 ja merkitsemään viestikenttään nimesi ja juhlan aihe, esim. ”Sakari Syntymäpäiväsankari – 50 vuotta”.

Merkkipäivälahjoituksellasi muutat nuorten elämää ja rakennat maailmasta suvaitsevampaa paikkaa.

Lahjoita koulukohtainen stipendi

Munkkiniemen yhteiskoulun senioriyhdistys ja Etu-Töölön lukion Erkki V. Söderströmin säätiö ovat useana vuonna tarjonneet vaihto-oppilasstipendejä kyseisten koulujen oppilaille. Koulukohtainen stipendi on konkreettinen tapa tukea nuorten kansainvälistymistä.

Jos sinä haluat olla mukana kehittämässä koulujen ja YFU:n välistä stipendiyhteistyötä, ota yhteyttä YFUn toiminnanjohtaja Riikka Seppälään, puh. 044 722 1945, riikka.seppala[at]yfu.fi.

Miksi YFU?

YFU on kansainvälistämisen edelläkävijä
Olemme toimineet Suomessa jo yli 60 vuoden ajan. Olemme lähettäneet maailmalle noin 15 000 nuorta ja vastaanottaneet yli 5 000 ulkomaista nuorta.
YFU on luotettava ja arvostettu
Teemme tiivistä ja monitasoista yhteistyötä useiden kotimaisten ja ulkomaisten tahojen kanssa.
YFU on osaava yhteistyökumppani
Meillä on vahva osaaminen ihmisten sopeutumisesta vieraaseen kulttuuriin ja ymmärrämme nuorten kasvuprosessia.
YFU on ei-kaupallinen toimija, jolla on laaja kansainvälinen verkosto
YFU on voittoa tavoittelematon järjestö. Mitä enemmän tukijoita saamme mukaan toimintaan, sitä useampia nuoria voimme lähettää maailmalle ja toivottaa tervetulleiksi Suomeen kansainvälistymään. Kansainvälinen verkostomme kattaa yli 50 maata, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan yhteistä laatuohjeistoa.
Tukesi kohdistuu nuorten ja koko Suomen tulevaisuuden rakentamiseen

”Nuorten kansainvälistymisen edistäminen on minulle sydämen asia. Kaikki kolme lastani ovat olleet vaihto-oppilaina latinomaissa. Koko maailmassa on noin 450 miljoonaa pääkielenään espanjaa puhuvaa ihmistä. Suomessa on aivan liian vähän espanjan kieltä osaavia ihmisiä.” lääkintöneuvos Sakari Alhopuron rahasto tukee Suomen, Meksikon, Uruguayn ja Argentiinan välistä nuorisovaihtoa

Yhteistyökumppanit