yfu kouluttaa

Haastattelijakoulutus keskiviikkona 7.9. klo 18 alkaen Helsingissä, YFU:n toimistolla, ja etänä webinaarina tiistaina 13.9.

haastattelijaksi vaihto-oppilaille?

MITÄ?
Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi oppilashaastattelijakoulutukseen. Koulutuksessa käydään läpi vaihto-oppilaan haastattelun prosessi kaikkine vaiheineen, ja opetellaan yhdessä, miten toimia ammattimaisesti haastattelutilanteissa. Opettelemme myös tekemään raportit ja arviot haastatelluista oppilaista. Kouluttajana Noora ja Merja YFU:n toimistolta.

MISSÄ JA MILLOIN?
YFU:n toimistolla keskiviikkona 7.9. klo 18.00 alkaen. Kauempana asuville pidämme saman koulutuksen etänä webinaarina tiistaina 13.9. klo 18.00. Pidämme mahdollisesti myös toisen webinaarikoulutuksen toisena ajankohtana, joten ilmoittaudu mukaan, jos olet kiinnostunut koulutuksesta, vaikka kumpikaan päivämäärä ei sinulle sopisikaan!

KENELLE?
Kaikki ovat tervetulleita mukaan, mutta koulutuksen sisältö on suunniteltu erityisesti niitä varten, joilla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta vaihto-oppilaiden haastatteluista. ”Hyvä haastattelija on sanavalmis, omaa hyvät vuorovaikutustaidot ja on aidosti kiinnostunut hakijasta. Hyvä haastattelija osaa kysyä avoimia kysymyksiä ja haastaa hieman hakijaa. Haastattelija haluaa antaa YFU:sta järjestönä hyvän ja luotettavan kuvan ja tunteen hakijalle” kuvailee oppilashaastatteluja YFU:lle tehnyt Susanna Silvola.

MIKSI OSALLISTUISIN?
Susannan mielestä haastattelijaksi kannattaa hakea, jos haluaa kehittää itseään puhujana tai haluaa ylipäätänsä kokemusta haastattelu tehtävästä. ”Haastattelijana pääsee haastamaan itseään ja tietysti pääsee tapaamaan uusia mahdollisia vaihto-oppilaita sekä siinä samassa kertomaan omasta vaihtovuodesta. Kannattaa hakea mukaan haastattelijaksi, jos on itsellä halu kehittyä ja haluaa vaikuttaa siihen millaisen kuvan hakija jo haastattelutilanteessa saa YFU:sta järjestönä.”

Kysyimme Susannalta myös mitä hyötyä hän kokee haastattelujen tekemisestä itselleen olevan. Susanna totesi, että haastattelujen myötä oppii tunnistamaan erilaisten ihmisten vahvuuksia ja heikkouksia. Haastatteluja tehdessä oppii muotoilemaan kysymyksiä paremmin ja selkeämmin, pystyy kehittymään puhujana sekä esiintyjänä ja ilmaisemaan itseään paremmin.

MITEN PÄÄSEN MUKAAN?
Ilmoittaudu koulutukseen lähettämällä sähköpostia assistentti@yfu.fi
Otsikoi viestisi: ”Haastattelukoulutus”, ilmoita sähköpostissa nimesi ja yhteystietosi, sekä kumpaan koulutukseen olet tulossa.

Koulutuksen jälkeen YFU tarjoaa pientä iltapalaa osallistujille.
Tarvittaessa pidämme webinaarin vielä toisena ajankohtana, ilmoittaudu siis koulutukseen, vaikka kumpikaan ajankohta ei sopisi sinulle!

Lisää artikkeleita