Viestikapula vaihtuu YFU:ssa


YFU:n apulaistoiminnanjohtajana vuodesta 2012 työskennellyt Riikka Seppälä on aloittanut toiminnanjohtajana 1.9. alkaen. Pitkäaikainen toiminnanjohtajamme Elina Talonen-Lintunen jatkaa Senior Advisor -tehtävässä kevääseen 2021 saakka, jolloin hän jää eläkkeelle. Elinan YFU-ura jatkuu myös sen jälkeen järjestön kansainvälisessä hallituksessa, jonne hänet on juuri valittu seuraavalle 2,5-vuotiskaudelle.

”Johtajavaihdosta on valmisteltu jo pitkään. Olemme halunneet toteuttaa siirtymäkauden hallitusti ja olen iloinen siitä, että saamme edelleen hyödyntää Elinan vankkaa kokemusta ja osaamista niin täällä Suomessa kuin kansainvälisesti. Riikka on juuri oikea henkilö ottamaan nyt viestikapulan ja johtamaan YFU:n matkaa pitkälle tulevaisuuteen,” sanoo YFU:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Heinimo.

YFU perustettiin toisen maailmansodan jälkeen lisäämään kansojen ja kulttuurien välistä yhteisymmärrystä. Vaihto-oppilasvuoden aikana eri kulttuureita edustavat ihmiset oppivat tuntemaan toisensa arkipäivän elämässä.

”Maailmankansalaisten kasvattaminen on tämän päivän globaalissa maailmassa tärkeämpää kuin koskaan ennen. Olen ylpeä päästessäni luotsaamaan vuodesta 1958 Suomessa toiminutta arvostettua kansainvälistymisen edelläkävijäjärjestöä yhdessä ammattitaitoisen henkilöstön ja sitoutuneen, suurella sydämellä mukana olevan vapaaehtoisjoukon kanssa,” toteaa Riikka.

Uudessa Senior Advisor -roolissaan Elina keskittyy erityisesti varainhankintaan, yhteiskunta- ja sidosryhmätyöhön sekä edunvalvontaan ja on kansainvälisen hallituksen jäsenenä viemässä koko YFU-järjestöä tulevaisuuteen sekä covid-19 jälkeiseen uuteen aikakauteen.

YFU on minulle elämänkestävä sitoumus. Kansainvälisessä hallituksessa pystyn hyödyntämään kokemustani ja ammattitaitoani siihen, että voimme tarjota nuorille laadukkaan ja ainutlaatuisen vaihto-oppilaskokemuksen myös tulevaisuudessa. On hienoa, että vaihto-oppilaaksi lähteminen kiinnostaa nuoria edelleen ja YFU:laisuus siirtyy monessa perheessä sukupolvelta toiselle. Olen luonnollisesti Riikan tukena ja apuna, ja olen koko YFU-perheen kanssa valtavan iloinen, että hän jatkaa järjestön johdossa täällä Suomessa,” sanoo viestikapulan seuraajalleen luovuttanut Elina.