YFU etsii koulua Kansainvälisyyspalkinnon saajaksi


Tiedätkö koulun, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kulttuurien välistä ymmärrystä? YFU palkitsee jälleen nuorten kansainvälistymistä edistäneen koulun Kansainvälisyyspalkinnolla.

Kansainvälisyyspalkintokoulu on voinut esimerkiksi edistää suvaitsevaisuutta tai rauhanomaisemman maailman rakentamista, toiminut erilaisuuden ymmärtämisen puolesta tai tehnyt vaikkapa jotakin yllättävää yhteistyötä kansainvälisyyden puolesta. YFU:n raati käy ehdotukset läpi ja julkistaa Kansainvälisyyspalkinnon saajan marras-joulukuussa.

Kansainvälisyyspalkinnon voittaneelle koululle luovutetaan YFU:n kunniakirja ja symbolinen palkinto. Koulu saa myös vaihto-oppilasstipendin, jota koulun oppilaat voivat hakea YFU:n vaihtovuotta varten.

Ehdota Kansainvälisyyspalkinnon saajaa 20.11 mennessä sähköisellä lomakkeella. YFU:n raati käy ehdotukset läpi ja julkistaa Kansainvälisyyspalkinnon saajan vielä tänä syksynä.

Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015, jolloin saajana oli kaksi koulua: Hyvinkään yhteiskoulun lukio ja Kurikan lukio. Vuonna 2016 palkinnon sai Oriveden lukio, vuonna 2017 Kulosaaren lukio ja Schildtin lukio sekä vuonna 2018 Ivalon lukio.