YFU keskeyttää lukuvuoden 2019-20 vaihto-ohjelmat koronavirus-pandemian vuoksi


YFU on tehnyt vaikean päätöksen keskeyttää kaikki käynnissä olevat vaihto-oppilasohjelmat ympäri maailmaa. Tämä koskee sekä suomalaisia oppilaita maailmalla että kansainvälisiä oppilaita Suomessa. Koronapandemia on kärjistynyt niin, että vaihto-oppilasvuoden toteuttaminen YFU:n standardien mukaan on mahdotonta. Tämä johtuu muun muassa koulujen sulkemisesta sekä liikkumisen ja matkustamisen rajoituksista. Oppilaiden turvallisuus ja hyvinvointi on nyt ensisijaisen tärkeää. Olemme erittäin pahoillamme tästä päätöksestä, ja ymmärrämme kuinka äärimmäisen haastava tilanne on vaihto-oppilaille, heidän perheilleen, isäntäperheille ja tukihenkilöille.

YFU pitää oppilaat, heidän vanhempansa ja isäntäperheet ajan tasalla kotiuttamisen etenemisestä ja on yhteydessä kaikkiin tahoihin henkilökohtaisesti.

Mikäli tarvitsette lisätietoja, olkaa yhteydessä YFU:n toimistoon, puh. 09 6226 130 tai yfu.finland@yfu.fi. Vastaamme kyselyihin arkisin 9-16 sähköpostitse ja puhelimitse. Otattehan huomioon, että valitettavasti tällä hetkellä palvelussamme on ruuhkaa.

Vaihtovuoden 2020-21 sekä 2021-22 valmistelut jatkuvat normaalisti, samoin kuin elokuussa Suomeen tulevien kansainvälisten vaihto-oppilaiden isäntäperheiden rekrytointi.

Kiitämme ymmärryksestänne ja luottamuksestanne meihin tässä vaikeassa tilanteessa. Koronakriisi on osoittanut, että olemme maailmanlaajuisesti yhteydessä toisiimme. Meidän täytyy tehdä yhteistyötä ympäri maailman, jotta pandemia pysäytetään, ajat paranevat pian ja voimme kaikki tehdä maailmasta pian taas kotimme.