YFU-stipendi Ranskaan ja Saksaan lähteville

Avaamme stipendi-haun 9.5.2022 vietettävän Eurooppa-päivän sekä Euroopan nuorison teemavuoden kunniaksi. 3000 €:n stipendit on tarkoitettu Saksaan ja Ranskaan vuonna 2023-24 hakeville nuorille. Hakuaikaa stipendeille on 30.6. asti. Stipendit myönnetään nuorille, joilla ei ole mahdollisuutta lähteä vaihto-oppilaaksi ilman taloudellista tukea. Kurkkaa täältä lisää tietoa stipendeistä ja siitä voisitko sinä hakea sponssia!

Eurooppa-päivä on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä, jota vietetään aina 9.5. Schumanin julistuksen vuosipäivänä. Ranskan ulkoministeri Robert Schuman ehdotti Pariisissa vuonna 1950 pitämässään puheessa Euroopalle uudenlaista poliittista yhteistyötä, joka tekisi Euroopan kansakuntien väliset sodat mahdottomiksi.

Euroopan nuorison teemavuodella puolestaan tunnustetaan Euroopan nuorison merkitys paremman – vihreämmän, osallistavamman ja digitaalisemman – tulevaisuuden luomisessa. Vuoden aikana tarjotaan lukuisia mahdollisuuksia oppia, jakaa näkemyksiä, tavata ihmisiä ja osallistua toimintaan eri puolilla Eurooppaa.

Euroopan nuorison teemavuosi tarjoaa tilaisuuden astua pandemian jälkeiseen tulevaisuuteen täynnä luottamusta ja toivoa.

YFU:ssa ajattelemme, että vaihto-oppilaana tai isäntäperheenä toimiminen ja arjen jakaminen on paras tapa lisätä kansojen ja ihmisten välistä yhteisymmärrystä. Uskomme, että kansainvälisyys kuuluu ihan kaikille. Vaihto-oppilaana pääset näkemään, kokemaan ja oppimaan uutta, myös itsestäsi. Kielitaitosi vahvistuu, itseluottamuksesi kasvaa ja ystäväpiirisi monipuolistuu. Ymmärrät maailmaa ja kulttuurieroja entistä paremmin.

Lisää artikkeleita