Saksa


Huomaan miten paljon olen tähän mennessä kasvanut

Enää kaksi kuukautta vaihto-oppilasvuotta jäljellä, ja yritän tehdä katsausta kuluneesta ajasta. Siihen on mahtunut niin paljon, ettei se ole ihan helppoa. Arkea se on elämä täälläkin, mutta kaikki se, mitä olen tunnetasolla kokenut, on aivan valtavaa! Minä rakastan perhettäni ja elämääni täällä, ja sen taakse jättäminen tulee varmasti olemaan kamalan vaikeaa. On kuitenkin ollut myös […]

Lue lisää »

YFU-vaihto-oppilaat kertovat, miksi kannattaa lähteä vaihtoon Saksaan

Saksassa vaihdossa olleet Effi, Sanni ja Helmi kertovat, miksi he valitsivat Saksan, mikä oli vaihtovuodessa parasta ja mitä hyötyä vaihtokokemuksesta on ollut heille myöhemmin elämässä.

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Saksaan

  1. Saksan kieli on helpointa oppia Saksassa. Se on valtakieli Euroopassa ja siitä on paljon paitsi hyötyä  myös iloa tulevaisuuden työmahdollisuuksien suhteen. Mikä parasta, sinun ei tarvitse osata sanaakaan saksaa ennen lähtöäsi.
  2. Saksalainen ruokakulttuuri valloittaa. Vuoden aikana ehtii herkutella saksalaisilla makkaroilla tai katuruoan kruunaamattomalla kuninkaalla, aidolla Dönerillä. Saksalainen ruoka on ehkä ajoittain raskasta, mutta ah, niin hyvää. Etnisiä ruokia tarjoillaan paljon kaupungeissa, mutta perinteinen saksalainen ruoka on myös todella herkullista. Kannattaa kokeilla monia juttuja! Kasvissyöjillekin löytyy omansa.
  3. Urheilu ja penkkiurheilu ovat hurjan suosittuja ja huippuluokkaa. Mahdollisuudet harrastamiseen ja urheilun seuraamiseen ovat mittavat. Bundesliiga on yksi Euroopan kovimmista jalkapallosarjoista, ja saksalaiset urheilijat menestyvät laajalla rintamalla eri lajeissa. Myös musiikin, taiteen ja muunlaisen kulttuurin ystävälle Saksa on huippupaikka.

saksa

Vaihto-oppilaana Saksassa

Suomalaiset vaihto-oppilaat viihtyvät yleensä Saksassa erinomaisesti ja saksalaiseen elämänmenoon on helppo hypätä mukaan.  Kulttuuri ja tavat saattavat ensi alkuun tuntua tutun oloisilta, mutta niissäkin riittää ihmeteltävää ja opittavaa koko vuodeksi. Saksasta voit löytää myös ripauksen eksotiikkaa vaihtarivuotesi aikana! Oikeastaan Saksassa on ihan kaikkea: suurkaupunkeja, nuorisokulttuurien koko kirjo, vuoristoa, rantoja, idyllisiä pikkukyliä, jalkapalloa…

Saksan YFU järjestää vuoden aikana mielenkiintoisia retkiä esimerkiksi maan suurimpiin kaupunkeihin.

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. Vuoden 2019 teemana on ”Breaking Through Walls”. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

 

Berliini yllättää joka päivä, ja tiesin jo alusta saakka, että Suomeen palattuani tulisin myös uutta kotipaikkakuntaani kaipaamaan. Pikaruokien kuningas Döner, rennot ja hauskat ihmiset sekä berliiniläisten kohteliaisuus ovat vallanneet sydämeni. Bussissa ja metroissa kovaääninen puhelimeenpuhuminen, pysäkeillä polttaminen ja liikennevalojen vaihtumisnopeus sen sijaan vaativat vielä totuttelua. Olen onnellinen, että vaihtarivuoden ansiosta olen löytänyt itselleni kakkoskodin, jonne haaveilen tulevaisuudessa muuttavani.

quote_study_abroad_smallOhjelma & kesto Lähtö Paluu Ohjelmamaksu
Lukuvuosi elokuu 2019 kesäkuu 2020 9 050 €
Lukuvuosi, sis. 3 viikon kielikurssi elokuu 2019 kesäkuu 2020 9 550 € *
Lukukausi elokuu 2019 tammikuu 2020 8 100 €
Lukukausi, kolme kuukautta elokuu 2019 marraskuu 2019 8 100 €
Lukuvuosi elokuu 2020 kesäkuu 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.
Lukuvuosi, sis. 3 viikon kielikurssi elokuu 2020 kesäkuu 2020 Ilmoitetaan myöhemmin.
Lukukausi elokuu 2020 tammikuu 2020 Ilmoitetaan myöhemmin.
Kesäohjelma 1.7.2019 4.8.2019  3 500 €

* Jos oppilas läpäisee kielitestin eikä osallistukaan kielikurssille, hyvitetään ohjelmahinnasta 500 €.


Ikäraja

Hakijan tulee olla syntynyt 1.4.2001-31.12.2004 välisenä aikana.

Vaatimukset

Saksaan voi lähteä ilman saksan kielen opintoja. Tällöin sinun tulee valita ohjelma, joka sisältää kielikurssin. Huom! Näitä paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään hakujärjestyksessä. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.


Hinta sisältää

YFU:lla ohjelmahintaan sisältyy:
Hakuprosessi, haastattelut, henkilökohtainen neuvonta, mahdolliset kielitestit▪Matkat Helsinki-Vantaalta isäntäperheeseen ja takaisin▪Viisiosainen valmennus: lähtövalmennus nuorelle ja vanhemmille, saapumisvalmennus kohdemaassa, puolivuosivalmennus, kotiinpaluuvalmennus ja Suomeen palattua Kotiaiset ▪ Euroopan vaihto-oppilaille hauska YES-leiri Saksassa ▪ Isäntäperheen ja koulupaikan hankinta ▪ Eläminen isäntäperheessä ▪ Tukiverkosto nuorelle sekä vanhemmille kohdemaassa ja Suomessa ▪ Neuvonta viisumin/oleskeluluvan hankkimisessa ▪ Mahdollisuus YFU:n vapaaehtoistoimintaan vaihtovuoden jälkeen ▪ YFU:n ohjelmahintaan ei tule korotuksia esim. valuuttakurssien muuttumisen tai matkustuskulujen kallistumisen takia. Poikkeuksena esim. mahdolliset viranomaisten määräämät kustannukset, joihin YFU ei voi vaikuttaa.

Ohjelmahintaan ei sisälly:
Matkat kotimaan lähtövalmennukseen▪Vakuutus (koko vaihtoajalle tulee ottaa kattava vakuutus)▪Passi-, viisumi-, rokote– lääkärintarkastus- ja maahantulomaksut▪Koulunkäyntiin liittyvät kirja-, koulupuku- tai muut maksut▪Matkat ja retket vaihdon aikana▪Henkilökohtaiset kulut vaihtoaikana▪Mahdolliset viranomaismaksut Suomessa tai kohdemaassa ▪Omista toiveista johtuvat lentomuutokset