Saksa

YFU:n vaihto-oppilaat kertovat, miksi kannattaa lähteä vaihtoon Saksaan

Saksassa vaihdossa olleet Effi, Sanni ja Helmi kertovat, miksi he valitsivat Saksan, mikä oli vaihtovuodessa parasta ja mitä hyötyä vaihtokokemuksesta on ollut heille myöhemmin elämässä.

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Saksaan

  1. Saksan kieli on helpointa oppia Saksassa. Se on valtakieli Euroopassa ja siitä on paljon paitsi hyötyä  myös iloa tulevaisuuden työmahdollisuuksien suhteen. Mikä parasta, sinun ei tarvitse osata sanaakaan saksaa ennen lähtöäsi.
  2. Saksalainen ruokakulttuuri valloittaa. Vuoden aikana ehtii herkutella saksalaisilla makkaroilla tai katuruoan kruunaamattomalla kuninkaalla, aidolla Dönerillä. Saksalainen ruoka on ehkä ajoittain raskasta, mutta ah, niin hyvää. Etnisiä ruokia tarjoillaan paljon kaupungeissa, mutta perinteinen saksalainen ruoka on myös todella herkullista. Kannattaa kokeilla monia juttuja! Kasvissyöjillekin löytyy omansa.
  3. Urheilu ja penkkiurheilu ovat hurjan suosittuja ja huippuluokkaa. Mahdollisuudet harrastamiseen ja urheilun seuraamiseen ovat mittavat. Bundesliiga on yksi Euroopan kovimmista jalkapallosarjoista, ja saksalaiset urheilijat menestyvät laajalla rintamalla eri lajeissa. Myös musiikin, taiteen ja muunlaisen kulttuurin ystävälle Saksa on huippupaikka.

saksa

Vaihto-oppilaana Saksassa

Suomalaiset vaihto-oppilaat viihtyvät yleensä Saksassa erinomaisesti ja saksalaiseen elämänmenoon on helppo hypätä mukaan.  Kulttuuri ja tavat saattavat ensi alkuun tuntua tutun oloisilta, mutta niissäkin riittää ihmeteltävää ja opittavaa koko vuodeksi. Saksasta voit löytää myös ripauksen eksotiikkaa vaihtarivuotesi aikana! Oikeastaan Saksassa on ihan kaikkea: suurkaupunkeja, nuorisokulttuurien koko kirjo, vuoristoa, rantoja, idyllisiä pikkukyliä, jalkapalloa…

Lähdet Saksaan elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Saksan YFU järjestää vuoden aikana mielenkiintoisia retkiä esimerkiksi maan suurimpiin kaupunkeihin.

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

 

Jos joku olisi mulle neljä kuukautta sitten kertonut, mitä kaikkea tuun kokemaan, mitä mahdollisuuksia mulla on ja miten vaikeeta, mutta useimmiten ihanaa vaihto on ollut, en olis uskonut melkein sanaakaan. Olen todella iloinen siitä, että päädyin juuri Saksaan vaihtoon ja lähteminen on ollut yks mun elämän parhaista päätöksistä! – Susanna, Saksa

quote_study_abroad_small

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Huomaan miten paljon olen tähän mennessä kasvanut

Enää kaksi kuukautta vaihto-oppilasvuotta jäljellä, ja yritän tehdä katsausta kuluneesta ajasta. Siihen on mahtunut niin paljon, ettei se ole ihan helppoa. Arkea se on elämä täälläkin, mutta kaikki se, mitä olen tunnetasolla kokenut, on aivan valtavaa! Minä rakastan perhettäni ja elämääni täällä, ja sen taakse jättäminen tulee varmasti olemaan kamalan vaikeaa. On kuitenkin ollut myös […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 1.4.2002-1.8.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Saksaan voi lähteä ilman saksan kielen opintoja. Tällöin sinun tulee valita ohjelma, joka sisältää kielikurssin. Huom! Näitä paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään hakujärjestyksessä. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.