
Kiina vaihto-oppilaan silmin
Oon edelleen kiitollinen siitä, että oon uskaltanut lähteä vaihtoon, sillä se on antanut mulle ihan mielettömiä kokemuksia, itsevarmuutta sekä seikkailunhalua! Helmi Vaihto-oppilaana Kiinassa Helmi vietti lukuvuoden 2017-2018 Kiinassa. Voit lukea Helmin vaihtovuodesta Kiinassa hänen kirjeestään…

vaihto-oppilasvuodesta ja ystävyydestä
“Oon ilonen mun kaverin puolesta, että pääsee kokemaan kaikkee uutta ja kivaa mitä vaihtovuos tuo tullessaan mutta ikävä on kyllä kova. Toki yhteyttä pystyy pitämään ja me ollaan mahdollisuuksien mukaan aika hyvin pidetty, mutta onhan…

Elämää isäntäperheessä
Yksi isoimmista kysymyksistä vaihto-oppilaaksi lähdettäessä saattaa olla se, millaista se arki tulee kohdemaassa olemaan. Mitä isäntäperheen kanssa tehdään? Kuinka paljon aikaa perheen kanssa vietetään? Mikä on isäntäperheen rooli vaihdon aikana? Nämä kaikki ovat täysin ajankohtaisia…

Miksi kannattaa lähteä vaihto-oppilaaksi?
Kysyimme vaihdosta palanneilta miksi kannattaa lähteä vaihtoon. Mistä voi tietää, että se on oikea päätös? Päätös lähteä vaihto-oppilaaksi ei ole millään tavalla helppo päätös. Se on taloudellisesti iso päätös, sillä vaihtovuosi maksaa paljon. Vaihto-oppilaaksi lähdetään…

Vaihtokokemuksia
YFU:n entiset vaihto-oppilaat kertovat ajastaan ulkomailla. Tea, Norja 2020–2021 Moikka oon Tea ja olin vaihdossa Norjassa 2020–21. Vaihto oli aivan huippu hieno kokemus. Vuosi oli täynnä uusia kokemuksia, niin hyviä kuin vaikeita, mutta kaikesta kuitenkin selvisin…

”Elämäni paras päätös oli laittaa hakupaperit menemään” – Vuosi Yhdysvalloissa
Small talk -kulttuuri puhututtaa paljon suomalaisia ja ehkä me vähän myös kummeksutaan sitä Suomessa. Minuun se kuitenkin tarttui vahvasti vaihto-oppilasvuoteni aikana ja edelleen käytän sitä lähes päivittäin. Olin vaihdossa YFU:n kautta Yhdysvalloissa 2018–19 lukuvuonna. Elämäni…