Kanada

Saimme lisäpaikkoja Kanadaan syksylle 2020! Vielä ehdit hakea!

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Kanadaan

1. Jääkiekosta ja vaahterasiirapista tunnettu maa on omanlaisensa kulttuurien sulatusuuni, josta löytyy kiinnostavia asioita jokaiselle. Kouluissa on yleensä paljon harrastusmahdollisuuksia ja koulusta moni löytääkin parhaat ystävänsä. Jos harrastat jääkiekkoa, lue lisää Kanadan jääkiekko-ohjelmasta.

2. Pohjoisamerikkalainen elämänmeno hurmaa välittömyydellään – myös Kanadassa!

3. Englannin tai ranskan kielen sujuva taito ja kanadalaisen kulttuurin ymmärrys on arvokas lisä työelämään siirtyessäsi.

Hae vaihtoon Kanadaan YFU:n kanssa

Lukuvuosi Kanadassa

Kanadan vaihto-ohjelma järjestetään luotettavan ja kokeneen yhteistyökumppanimme AEI:n (Atlantic Education International) kautta. Vietät vaihto-oppilasvuoden Kanadassa kaksikielisellä New Brunswickin alueella, Kanadan itärannikon suurimmassa provinssissa. AEI:n ohjelmassa voit valita, lähdetkö ranskankieliseen vai englanninkieliseen kouluun. Voit myös ottaa englanninkielisessä koulussa osan opetuksesta ranskaksi, ja parantaa kielitaitoasi kahdessa kielessä.

Ennen lähtöä suoritat kielitasotestin, jonka perusteella AEI valitsee sinulle tasoosi soveltuvimman koulun. Ohjelmassa maksetaan perheelle korvaus vaihto-oppilaasta aiheutuvista kuluista sekä lukukausimaksu kouluille. Nämä maksut sisältyvät ohjelmahintaan. Kulukorvaus ei ole niin iso, että se houkuttelisi perheen ottamaan vaihto-oppilaan luokseen pelkän rahan takia. Tässäkin ohjelmassa hyödyt YFU:n valmennuksista, tuesta ja pääset mukaan mahdollisiin vapaa-ajan rientoihin.

Kysy lukukausimahdollisuudesta Kanadassa YFU:n toimistolta sähköpostitse yfu.finland[at]yfu.fi tai soita 09 6226 130.

Mitä vuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Lähdet Kanadaan syyskuussa ja palaat heinäkuussa. Vaihtovuoden alussa pääset mukaan hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muut kansainväliset vaihto-oppilaat. Pääset paremmin sisälle kulttuuriin ja saat hyödyllistä tietoa siitä, miten saat vaihtovuodestasi enemmän irti.

Monikulttuurisessa ja turvallisessa New Brunswickissa pääset tutustumaan vieraanvaraisiin paikallisiin ja myös kansainvälisiin vaihto-oppilaisiin ympäri maailman. New Brunswickissa on monipuoliset ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet ympäri vuoden, ja voit päästä esimerkiksi laskettelemaan, lumikenkäilemään, vaeltamaan, nauttimaan alueen rannoista tai bongailemaan valaita. Paikallisessa lukiossa voit osallistua esimerkiksi musiikki- tai teatteriharrastuksiin, päästä koulun joukkueeseen tai osallistua koulun tiedekilpailuihin.

Vuoden mittaan järjestetään yleensä vaihto-oppilaiden ja isäntäperheiden tapaamisia esimerkiksi grillaamisen tai muun leppoisan yhdessäolon merkeissä. Koulut tai erilaiset kerhot saattavat järjestää matkoja. Myös AEI järjestää matkoja, jotka eivät kuulu vaihtovuoden hintaan. Matkoista saa tarkempia tietoja AEI:lta, joka myös pidättää oikeuden muutoksiin.

Lue lisää New Brunswickista ja oppilaiden kokemuksista AEI:n sivuilta

Vaihto-oppilaiden kokemuksia löydät myös AEI:n YouTube-kanavalta

Kysy meiltä lisää sähköpostitse yfu.finland[at]yfu.fi tai soita 09 6226 130!

Lähde vaihtoon Kanadaan YFU:n kanssa Hae vaihtoon Kanadaan YFU:n kanssaHae vaihtoon Kanadaan YFU:n kanssa

Minulla on ollut niin hauskaa täällä, ja olen saanut lukemattomia unohtumattomia muistoja vaihto-oppilasvuoteni aikana. En pysty edes kuvailemaan miltä tuntuu lähteä takaisin kotiin Suomeen. Toisaalta olen iloinen siitä, että saan tavata kaikki rakkaani siellä kotona, mutta olen myös luonut itselleni elämän tänne: minulla on ystäviä, perhe ja unelmia. – Alisa, Kanada

quote_study_abroad_small

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 1.9.2002-31.8.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Kanadaan hakijalla tulee olla hyvä englannin kielen taito ja hakijan tulee läpäistä kielitasotesti. Ranskankieliseen kouluun haluavalla täytyy olla 2 vuotta ranskan opintoja takana ja hakijan täytyy läpäistä kielitesti. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.