Belgia

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Belgiaan

  1. Maassa on paljon kauniita kaupunkeja, joilla on mielenkiintoinen historia.
  2. Kukapa ei pitäisi suklaasta, vohveleista tai Tintti-sarjakuvista.
  3. Voit valita joko flaamin- tai ranskankielisen Belgian. Kumman tahansa kielen osaamisesta on hyötyä!

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähdet Belgiaan elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Belgiassa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Alueesi YFU järjestää vuoden aikana myös muita aktiviteetteja, kuten matkan johonkin naapurimaahan. Viime vuosina flaaminkielisen Belgian YFU Flanders on järjestänyt retken Pariisiin tai Amsterdamiin, ranskankielisen Belgian YFU Wallonia taas Pariisiin sekä päiväretken Kölnin joulumarkkinoille. Nämä matkat maksat itse.

Lisäksi flaaminkielinen YFU Flanders tarjoaa erikoisohjelmia, joissa voit opiskella visuaalisia taiteita, musiikkia, tanssia, muotia, urheilua, turismia tai ravintola-alaa. Näissä ohjelmissa käyt tavallista lukiota, mutta voit valita linjan, jonka valinnaisaineet liittyvät sinua kiinnostavaan aiheeseen. Näihin ohjelmiin vaaditaan erillinen motivaatiokirje ja mahdollisesti myös muuta materiaalia. Erikoisohjelmista saattaa tulla lisämaksuja. Kysy lisää YFU:n toimistolta: yfu.finland@yfu.fi.

YFU Flandersin sivut (flaaminkielinen)

YFU Wallonian sivut (ranskankielinen)

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Vaatimukset

Flaaminkieliseen Belgiaan voi hakea osaamatta flaamin kieltä. Paikan päällä voi myös osallistua omakustanteiselle flaamin alkeiskurssille. Ranskankieliseen Belgiaan vaaditaan kahden vuoden ranskan kielen opinnot sekä kielitasotestin läpäiseminen.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2023–2024: Flaaminkieliseen Belgiaan hakevan tulee olla syntynyt 31.8.2004-31.8.2007.

Lukuvuosi 2023–2024: Ranskankieliseen Belgiaan hakevan tulee olla syntynyt 30.12.2004-31.1.2008.

Lisää artikkeleita