Belgia

HUOM! Ranskankielisen Belgian lukuvuosiohjelma 2020-21 on täynnä!

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Belgiaan

1. Maassa on paljon kauniita kaupunkeja, joilla on mielenkiintoinen historia.

2. Kukapa ei pitäisi suklaasta, vohveleista ja Tintti-sarjakuvista.

3. Voit valita joko ranskan- tai flaaminkielisen Belgian. Kumman tahansa kielen osaamisesta on tulevaisuudessa valtavasti hyötyä! Flaaminkieliseen Belgiaan voit lähteä vaikka et puhuisi sanaakaan flaamia. Ranskankieliseen Belgiaan tarvitaan kahden vuoden ranskan opinnot.

 

belgia

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Lähdet Belgiaan elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Belgiaan saapumisesi jälkeen osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit kieltä ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana YFU järjestää alueellasi myös muita aktiviteetteja. Paikallinen YFU järjestää vuoden aikana matkan johonkin naapurimaahan. Viime vuosina matka on suuntautunut Ranskaan Pariisin ihmeisiin tutustumaan. Matka ei sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan.

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

 

Minulle Belgia valikoitui kohdemaaksi lähinnä kahdesta syystä: täällä oli mahdollisuus oppia uusi kieli enkä etukäteen tiennyt Belgiasta mitään muuta kuin Brysselin. Ja en ole kyllä katunut yhtään sitä, että olen tullut juuri tänne! Kiitokset siitä kuuluu pääasiassa minun host-perheelle, joka otti minut heti osaksi perhettä – Camilla, Belgia

quote_study_abroad_small

 

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Harjoittelu palkittiin— puhun hollantia!

Vaihtovuoteni Belgian Flanderissa lähestyy pikkuhiljaa loppuaan. Sitä alkaa miettiä, mihin ne yhdeksän kuukautta niin joutuin vierivät ja mitä niiden aikana on tullut tehtyä ja nähtyä. Elokuinen orientaatioleiri yhdessä ympäri maailmaa saapuneiden vaihto-oppilaiden kanssa oli unohtumaton kokemus. Tutustuimme yhdessä uuden asuinmaamme, opettelimme hollannin kielen alkeita ja solmimme uusia ystävyyssuhteita. Syyskuussa aloitin opiskelun uuden kotikaupunkini collegessa. Alkutaipaleeni […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 20-21: Ranskankieliseen Belgiaan hakijan tulee olla syntynyt 31.12.2001-31.1.2005 välisenä aikana, flaaminkieliseen Belgiaan hakijan 31.8.2001-31.8.2004 välisenä aikana.

Vaatimukset

Flaaminkieliseen Belgiaan voi lähteä ilman flaamin kielen osaamista. Ranskankieliseen Belgiaan vaaditaan kahden vuoden ranskan opinnot ja kielitasotestin läpäiseminen. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.