YFU sponssiT

YFU jakaa stipendejä vaihto-oppilaaksi haluaville nuorille, joiden ei olisi mahdollista lähteä vaihto-oppilaaksi ilman taloudellista tukea. Uskomme, että kansainvälisyys kuuluu kaikille. Stipendit jaetaan hakujärjestyksessä taloudellisin perustein, motivoituneille ja aktiivisille nuorille.

Eurooppastipendejä jaetaan 2 kpl, ja niiden hakuaika käynnistyy Eurooppa päivänä, 9.5.

YFU jakaa 2 kpl 2 500 €:n osastipendejä Euroopan maihin, erityisesti saksan- ja ranskankielisiin maihin: Saksaan, Ranskaan, Sveitsiin, Itävaltaan, Sveitsiin ja Belgiaan lukuvuodelle 2025-2026, ja syyslukukaudelle 2025.

Stipendin hakuprosessi

Eurooppa-stipendejä on jaossa 2 kpl. Stipendiä haetaan samalla hakulomakkeella, jolla haetaan vaihto-oppilaaksi. Valintakriteereinä on mm. motivaatio lähteä vaihto-oppilaaksi ja opetella eurooppalaisia kieliä, kiinnostus ja mahdollinen harrastuneisuus kohdemaan kulttuuria kohtaan, koulumenestys ja perheen taloudellinen tilanne. Stipendit myönnetään hakujärjestyksessä.

Kulttuurienvälinen ymmärrys on entistä tärkeämpää

Kulttuurienvälistä ymmärrystä ja viestintää tarvitaan maailmassa yhä enemmän. Meille on tärkeää, että Suomessa kasvaa kansainvälisesti ajattelevia ja toisiin kulttuureihin avoimesti suhtautuvia nuoria. Haluamme myös tukea suomalaisnuorten monipuolista kielitaitoa.

Stipendejä myöntämällä pyrimme osaltamme varmistamaan, että Suomessa on saksan ja ranskan kielen osaajia tulevaisuudessa.

Mistä varat YFU sponsseihin tulevat?

Varat vaihto-oppilasstipendeihin saadaan pääsääntöisesti YFU:n yritysyhteistyökumppaneilta sekä yhdistyksen jäseniltä, jotka haluavat tukea nuorten kansainvälistymistä. Eurooppa-stipendin rahoitus tulee opetushallitukselta.

Kuka voi hakea YFU SPONSSIA?

Valintakriteerit:

  • Olet vaihto-oppilaaksi soveltuva ja motivoitunut 14-17-vuotias nuori.
  • Sinulla on hyvä koulumenestys.
  • Olet aktiivinen vaihtomaan kielen tai kulttuurin opiskelussa tai muussa harrastuksessa tai luottamustoimessa (esim. koulun oppilaskunta).
  • Huoltajasi tai huoltajiesi vuositulot ovat yhteensä noin 75 000 euroa (brutto). Jos perheessä on useampia alaikäisiä lapsia, niin vuositulo voi olla korkeampi.
  • Haluat hakea vaihto-oppilaaksi lukuvuodeksi 2025-2026 tai syyslukukaudeksi 2025.
  • Haluat hakea vaihtoon ranskan- tai saksankieliseen maahan, stipendiä voi hakea myös muihin Euroopan maihin.
  • Ranskankieliseen maahan (Ranska, ranskankielinen Belgia tai ranskankielinen Sveitsi) hakiessasi olet opiskellut ranskaa vähintään kaksi vuotta.

Huomaathan, että voit hakea YFU:n vaihto-oppilasstipendiä, vaikka kaikki edellä mainitut kriteerit eivät täyttyisi.

Askeleet vaihto-oppilaaksi

ja kuinka stipendiä haetaan?
1. Esi-ilmoittautuminen

Täytä esi-ilmoittautumislomake. Saat kutsun lyhyeen etätapaamiseen YFU:n edustajan kanssa.

Mikäli sinulla ei ole mitään kysyttävää, voit myös edetä suoraan hakemukseen. Saat hakemukseen linkin sähköpostitse.

2. Hakeminen

Täytä hakulomake, stipendiä hakiessasi täytä myös hakulomakkeen alusta löytyvät stipendiin liittyvät kysymykset.

Hakemuksessa kysytään kysymyksiä terveydentilastasi, motivaatiostasi ja kouluarvosanoistasi. Hakemuksen liitteeksi tarvitset valokuvan ja kopion viimeisimmästä koulutodistuksestasi.

Varaamme sinulle paikan haluamassasi kohdemaassa kun vastaanotamme hakemuksesi.

3. Haastattelu

Kaikki hakemuksen lähettäneet haastatellaan. Haastattelija ottaa sinuun yhteyttä, ja voitte sopia yhdessä molemmille sopivan haastatteluajan.

Haastattelu kestää noin tunnin, ja se järjestetään yleensä etänä.

Lue lisää haastattelusta!

4. Hyväksyminen

Saat tiedon siitä, onko sinut hyväksytty vaihto-oppilaaksi noin kahden viikon kuluessa haastattelusta. Samalla saat tiedon stipendistä.

Hyväksyminen vaihto-oppilaaksi tehdään hakulomakkeen ja haastattelun perusteella.

Lue lisää hyväksymiseen vaikuttavista asioista!

5. Vahvistaminen

Vahvistat vaihto-oppilaspaikkasi allekirjoittamalla sinulle lähetetyn sopimuksen ja maksamalla vahvistusmaksun (800 € Euroopan maihin, 900 € Euroopan ulkopuolisiin maihin).

Voit ilmoittaa tässä vaiheessa, mikäli et halua ottaa paikkaa vastaan.

Tutustu Eurooppa-stipendin kohdemaihin

Ranska
Saksa
Belgia Wallonia
Sveitsi
Itävalta
Kaikki kohdemaat