YFU-sponssi vaihto-oppilaalle

YFU jakaa 4 kpl 4000 €:n stipendejä Euroopan saksan- ja ranskankielisiin maihin. Vaihto-oppilasstipendi on tarkoitettu lukuvuosivaihtoon.

Kulttuurienvälistä ymmärrystä ja viestintää tarvitaan maailmassa yhä enemmän. Meille on tärkeää, että Suomessa kasvaa kansainvälisesti ajattelevia ja toisiin kulttuureihin avoimesti suhtautuvia nuoria. Haluamme myös tukea suomalaisnuorten monipuolista kielitaitoa. Stipendejä myöntämällä pyrimme osaltamme varmistamaan, että Suomessa on saksan ja ranskan kielen osaajia tulevaisuudessa.

Kansainvälisuus kuuluu kaikille

YFU myöntää stipendejä nuorille, joiden ei olisi mahdollista lähteä vaihto-oppilaaksi ilman taloudellista tukea.

Uskomme, että kansainvälisyys kuuluu kaikille. Jaamme stipendit taloudellisin perustein ahkerille ja motivoituneille oppilaille.

Kuka voi hakea YFU SPONSSIA?

Voit hakea YFU:n stipendiä, kun:

  • Olet vaihto-oppilaaksi soveltuva ja motivoitunut 15–18-vuotias nuori.
  • Sinulla on hyvä koulumenestys.
  • Olet aktiivinen vaihtomaan kielen tai kulttuurin opiskelussa tai muussa harrastuksessa tai luottamustoimessa (esim. koulun oppilaskunta).
  • Huoltajasi tai huoltajiesi vuositulot ovat yhteensä korkeintaan noin 70 000 euroa (brutto). Jos perheessä on useampia alaikäisiä lapsia, niin vuositulo voi olla korkeampi. YFU tekee päätöksen tapauskohtaisesti.
  • Haluat hakea vaihto-oppilaaksi koko lukuvuodeksi.
  • Haluat hakea vaihtoon ranskan- tai saksankieliseen maahan.
  • Ranskankieliseen maahan (Ranska, ranskankielinen Belgia tai ranskankielinen Sveitsi) hakiessasi olet opiskellut ranskaa vähintään kaksi vuotta.

Huomaathan, että voit hakea YFU:n vaihto-oppilasstipendiä, vaikka kaikki edellä mainitut kriteerit eivät täyttyisi.

Stipendin hakuprosessi

YFU-sponssia haetaan samalla sähköisellä lomakkeella, jolla haetaan vaihto-oppilaaksi. Stipendien hakuaika on marraskuun 2022 loppuun asti, tai niin kauan kun stipendejä riittää. Stipendit myönnetään hakujärjestyksessä. Hae stipendiä marraskuun loppuun mennessä.

Täytä YFU:n sähköinen hakulomake ja vastaa huolellisesti myös kaikkiin stipendiin liittyviin kysymyksiin. Hakulomakkeella ilmoittaudut samalla vaihto-oppilashaastatteluun. Haastattelu tehdään yleensä etänä Teamsin kautta. Viimeistään kahden viikon kuluttua haastattelusta saat tietää, onko sinut hyväksytty YFU:n vaihto-oppilaaksi. Saat tiedon stipendistä hyväksymisen yhteydessä.

Kuka voi lähteä vaihto-oppilaaksi?

Vaihto-oppilaaksi lähdetään 15-18-vuotiaana. Vaihtariksi hakevien tulee olla motivoituneita ja sopeutumiskykyisiä. Edellytämme vaihto-oppilailta myös kohtuullista koulumenestystä sekä hyvää terveydentilaa.

Lue lisää siitä, kuka voi lähteä vaihto-oppilaaksi:

Vaihto-oppilaaksi Euroopan ytimeen

Saksa, Ranska, Sveitsi, Belgia ja Itävalta sijaitsevat Euroopan ytimessä. Euroopan ranskan ja saksankieliset maat ovat hyvin monipuolisia, jokaisesta maasta löytyy pieniä pittoreskeja kyliä ja maailmanlaajuisesti merkittäviä suurkaupunkeja. Historian havinaa, modernia arkkitehtuuria, luonnon ihmeitä vuoristoineen ja merenrantoineen, ja muuta mielenkiintoista nähtävää löytyy joka kulman takaa, ja ilmasto on miellyttävä. Välimatkat maiden ja kaupunkien välillä ovat lyhyet. Vaihto-oppilasvuoden aikana tulet oppimaan kielen lisäksi eurooppalaista tapakulttuuria poskisuudelmineen ja muine kohteliaisuussääntöineen, sekä ruokakulttuuria joka rytmittää koko muun päivän kulun.

Mistä varat YFU-sponsseihin tulevat?

Varat vaihto-oppilasstipendeihin saadaan pääsääntöisesti YFU:n yritysyhteistyökumppaneilta sekä yhdistyksen jäseniltä, jotka haluavat tukea nuorten kansainvälistymistä.