YFU-sponssi vaihto-oppilaalle

YFU jakaa 2 500 €:n osastipendejä Euroopan saksan- ja ranskankielisiin maihin lukuvuodelle 2024-2025. Stipendit jaetaan hakujärjestyksessä taloudellisin perustein, motivoituneille ja aktiivisille nuorille.

Kulttuurienvälinen ymmärrys on entistä tärkeämpää

Kulttuurienvälistä ymmärrystä ja viestintää tarvitaan maailmassa yhä enemmän. Meille on tärkeää, että Suomessa kasvaa kansainvälisesti ajattelevia ja toisiin kulttuureihin avoimesti suhtautuvia nuoria. Haluamme myös tukea suomalaisnuorten monipuolista kielitaitoa.

Stipendejä myöntämällä pyrimme osaltamme varmistamaan, että Suomessa on saksan ja ranskan kielen osaajia tulevaisuudessa.

Kansainvälisuus kuuluu kaikille

YFU myöntää stipendejä nuorille, joiden ei olisi mahdollista lähteä vaihto-oppilaaksi ilman taloudellista tukea.

Uskomme, että kansainvälisyys kuuluu kaikille. Jaamme stipendit taloudellisin perustein ahkerille ja motivoituneille oppilaille.

Stipendin hakuprosessi

YFU-sponssia haetaan samalla sähköisellä lomakkeella, jolla haet vaihto-oppilaaksi. Stipendien hakuaika on lokakuun 2023 loppuun asti, tai niin kauan kuin stipendejä riittää. Stipendit myönnetään hakujärjestyksessä.

Mistä varat YFU-sponsseihin tulevat?

Varat vaihto-oppilasstipendeihin saadaan pääsääntöisesti YFU:n yritysyhteistyökumppaneilta sekä yhdistyksen jäseniltä, jotka haluavat tukea nuorten kansainvälistymistä.

Kuka voi hakea YFU SPONSSIA?

Voit hakea YFU:n stipendiä, kun:

  • Olet vaihto-oppilaaksi soveltuva ja motivoitunut 14-17-vuotias nuori.
  • Sinulla on hyvä koulumenestys.
  • Olet aktiivinen vaihtomaan kielen tai kulttuurin opiskelussa tai muussa harrastuksessa tai luottamustoimessa (esim. koulun oppilaskunta).
  • Huoltajasi tai huoltajiesi vuositulot ovat yhteensä korkeintaan noin 75 000 euroa (brutto). Jos perheessä on useampia alaikäisiä lapsia, niin vuositulo voi olla korkeampi. YFU tekee päätöksen tapauskohtaisesti.
  • Haluat hakea vaihto-oppilaaksi koko lukuvuodeksi.
  • Haluat hakea vaihtoon ranskan- tai saksankieliseen maahan.
  • Ranskankieliseen maahan (Ranska, ranskankielinen Belgia tai ranskankielinen Sveitsi) hakiessasi olet opiskellut ranskaa vähintään kaksi vuotta.

Huomaathan, että voit hakea YFU:n vaihto-oppilasstipendiä, vaikka kaikki edellä mainitut kriteerit eivät täyttyisi.

Vaihto-oppilaaksi hakeminen Klikkaa tästä esitietolomakkeeseen