Tanska

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Tanskaan

  1. Tanskassa vaihto-oppilasvuotensa viettävä pääsee varmasti kokemaan hetkiä, joita paikalliset kuvaavat sanalla ’hygge’. Ilmaus viittaa mukavaan, lämpimään ja miellyttävään tunnelmaan – olipa kyseessä illallinen isäntäperheen kanssa, vapaa-ajan vietto ystävien kanssa tai vaikkapa leffareissu hyvässä seurassa.
  2. Vaikka lähes kaikilla tanskalaisperheillä on auto, pyörä on edelleen suosituin liikkumisväline. Fillarilla matka kouluun tai kavereiden luo sujuu nopeasti – ja huonolla säällä voi turvautua luotettavaan joukkoliikenteeseen.
  3. Skandinaavisen kielen oppiminen on merkittävä sijoitus tulevaisuuteen.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähdet Tanskaan elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Tanskassa osallistut hauskaan ja hyödylliseen usean päivän mittaiseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit tanskan kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Lisäksi Tanskan YFU ja paikalliset vapaaehtoiset saattavat vuoden aikana järjestää maksullisia retkiä ja matkoja.

YFU Tanskan sivut

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Vaatimukset

Tanskaan voi hakea osaamatta tanskan kieltä. Vaihtoaikasi kuitenkin helpottuu, kun osaat tanskan alkeet jo lähtiessäsi.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2023–2024: Hakijan tulee olla syntynyt 31.12.2004-1.8.2007.

Similar Posts