Tanska

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Tanskaan

1. Tanskassa vaihto-oppilasvuotensa viettävä pääsee varmasti osalliseksi hetkistä, joita paikalliset kuvaavat sanalla ’hygge’. Sanalla sanoen tunnelma tilaisuudessa on lämmin, mukava ja kaikin puolin miellyttävä – olipa sitten kyseessä ystävien kanssa vietettävä vapaa-aika, illallinen isäntäperheen kanssa tai vaikka leffareissu hyvässä seurassa.

2. Vaikka lähestulkoon kaikilla tanskalaisperheillä on auto käytössään, niin polkupyörä on edelleen se suosituin liikkumisen väline. Fillarilla matka kouluun tai ystävien koteihin sujuu nopeasti – ja huonolla säällä voi turvautua luotettavaan joukkoliikenteeseen.

3. Skandinaavisen kielen oppiminen on valtava sijoitus tulevaisuuteesi. Sinun ei tarvitse osata sanaakaan tanskaa ennen lähtöäsi.

 

tanska

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua.

Saavut Tanskaan elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Vaihtovuotesi alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen useamman päivän mittaiseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit tanskaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Tanskan YFU ja paikalliset vapaaehtoiset saattavat järjestää maksullisia retkiä ja matkoja.

YFU Tanskan sivut

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Lue lisää YES-seminaarin sivuilta

Katso YES Aftermovie 2019

 

Isäntäperhe antaa paljon vapauksia ja teemme paljon asioita yhdessä. He auttavat läksyissä ja vievät paikkoihin, joita ei voisi edes uskoa olevan olemassa. Olemme käyneet seilaamassa ja kierrelleet pieniä metsäpalstoja. Paras tapa oppia ymmärtämään toista kulttuuria on tavallisen arjen eläminen. Saana, Tanska

quote_study_abroad_small

Ohjelmahinnat >>
Joka päivälle löytyy uutta opittavaa

En voi vieläkään uskoa asuvani Tanskassa, käyväni normaalisti koulua ja puhuvan itse tanskaa. On tapahtunut niin paljon. Muistan vieläkin hyvin tarkasti ensimmäisen koulupäiväni. Kuinka jännitinkään sitä, ihan kuin ekaluokkalainen! Kaikki oli uutta enkä ymmärtänyt melkeinpä mitään. Aloitin puhumalla ruotsia ja vaihdoin jo kuukauden sisällä kielen tanskaksi. Kielen oppimisessa on auttanut läksyjen tekeminen ja kielikurssi. Itse […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2022-23: hakijan tulee olla syntynyt 31.12.2003-1.8.2006 välisenä aikana.

Vaatimukset

Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. hyvässä hoitotasapainossa oleva astma, diabetes tai reuma) ja hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Mielenterveyteen liittyvän terapian (esim. syömishäiriö, masennus tai ahdistus) tulee olla päättynyt noin kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ottaa rajoitetusti vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä voi olla haastavaa löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.