Espanja

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Espanjaan

  1. Mutkaton espanjalainen elämänmeno tempaisee sinut mukaansa. Espanjassa perhe on tärkeä, ja yhteisillä aterioilla saatetaan istua pitkään.
  2. Espanjan kielestä on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Kielitaito karttuu huomaamatta, kun juttelet isäntäperheen ja uusien ystävien kanssa. Alueesta riippuen sinulla voi olla mahdollisuus oppia myös esimerkiksi katalaania tai baskia.
  3. Moni tuntee Espanjan turistina, mutta sinä opit tuntemaan kulttuuriltaan ja historialtaan rikkaan maan pintaa syvemmältä. Myös urheilun ystävälle Espanja tarjoaa paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähdet Espanjaan syyskuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Espanjassa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit espanjan kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Espanjan YFU saattaa järjestää alueellasi myös muita aktiviteetteja vuoden aikana.

Espanjaan voi lähteä myös puoleksi vuodeksi vaihtoon, jolloin lähdet tammikuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa.

YFU Espanjan sivut

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Vaatimukset

Espanjaan voi hakea ilman aiempia espanjan kielen opintoja. Suosittelemme kuitenkin, että opiskelet espanjan alkeet ennen lähtöäsi.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2023–2024: Hakijan tulee olla syntynyt 30.12.2005-30.12.2008.

Lisää artikkeleita