Espanja

Huom! Lukuvuosiohjelma 2020-21 on täynnä!

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Espanjaan

1. Mutkaton espanjalainen elämänmeno tempaisee sinut mukaansa. Espanjassa perhe on tärkeä ja yhteisillä aterioilla saatetaan istua pitkään.

2. Espanjan kieltä on hauska opiskella ja siitä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Isäntäperheesi ja uusien ystävien kanssa jutellessa kielitaito karttuu huomaamattasi. Alueesta riippuen voit saada tilaisuuden oppia myös esimerkiksi katalaania tai baskia.

3. Moni tuntee Espanjan turistina, mutta sinä opit tuntemaan kulttuurillisesti ja historiallisesti rikkaan maan pintaa syvemmältä. Myös urheilun ystävälle Espanja tarjoaa paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

lähde vaihto-oppilaaksi Espanjaan

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Lähdet Espanjaan syyskuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Espanjaan saapumisesi jälkeen osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit kieltä ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana alueellasi järjestetään mahdollisesti myös muita aktiviteetteja.

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

 

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: Hakijan tulee olla syntynyt 31.12.2002-29.9.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Suosittelemme, että Espanjaan hakijat ovat opiskelleet ainakin espanjan kielen alkeet. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.