Uruguay

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Uruguayhin

  1. Uruguaylaisten arjessa mate-juomalla (teen tapainen haudutettu lämmin juoma) on merkittävä rooli: se tuo perheen ja ystävät yhteen nautiskelemaan pienistä hetkistä. Uruguaylaisella ei ole koskaan niin kiire, ettei hän ehtisi nauttia mate-kupposta ystäviensä kanssa.
  2. Etelä-Amerikan Sveitsinä tunnettu maa on monessa suhteessa maanosansa kehittynein valtio. Ilmainen ja hyvätasoinen koulutus sekä julkinen terveydenhuolto turvaavat uruguaylaisten hyvinvoinnin.
  3. Nuoret viettävät mielellään aikaa kaveriporukassa. Suosittuja ajanvietteitä ovat elokuvat ja tanssiminen. Yhdessä käydään myös teatterissa ja konserteissa. Uruguayssa myös opit sujuvan espanjan, jota puhuu yli 400 miljoonaa ihmistä maailmassa!
OhjelmaOhjelman pituusIkärajaHintaLähtöaika
YFULukuvuosi31.3.2006-30.7.200910 800 €Elokuu 2024
YFUSyyslukukausi31.3.2006-30.7.200910 500 €Elokuu 2024
YFUKevätlukukausi31.3.2006-30.7.200910 500 €Tammikuu 2025

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä, joka saattaa puhua joko espanjaa tai espanjan ja portugalin sekoitusta, portuñolia. Käyt paikallista koulua, joka voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu. Mikäli alueellasi ei ole mahdollista käydä lukiota pitkien etäisyyksien takia, opiskelet ammattikoulussa. Koulupäivä voi alkaa varhain aamulla tai vasta iltapäivällä, ja siestat kuuluvat asiaan. Koulussa saatetaan käyttää koulupukua, joka voi myös olla t-paita tai takki.

Lähdet Uruguayihin elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Uruguayssa osallistut hauskaan ja hyödylliseen neljän päivän saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit espanjan kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen. Asiapitoisen sisällön lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Vaihto-oppilaille on koulujen loma-aikoina järjestetty muun muassa seuraavia omakustanteisia matkoja:

  • Kahden päivän matka Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin.
  • Kuuden päivän mittainen retki Uruguayn kolmeen naapurimaahan Brasiliaan, Paraguayhin ja Argentiinaan. Retkeen sisältyy käynti Iguazun huikeilla vesiputouksilla, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.
  • Muutaman päivän mittaisia retkiä lähikaupunkeihin ja muihin kohteisiin, kuten kuumille lähteille, Cordoban ylängoille ja Paloman rannoille.

Lisäksi vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät vaihto-oppilaille ja isäntäperheille tapaamisia esimerkiksi festivaalien, karnevaalien ja jalkapallo-otteluiden yhteyteen. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.

YFU Uruguayn sivut

Vaatimukset

Uruguayhin voi hakea ilman aiempia espanjan kielen opintoja. Suosittelemme kuitenkin, että opiskelet espanjan alkeet ennen lähtöäsi.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Similar Posts