Uruguay

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Uruguayhin

1. Uruguaylaisten arjessa mate-juomalla (teen tapainen lämmin virvoke) on suuri rooli: se tuo perheen ja ystävykset yhteen nautiskelemaan pienistä hetkistä. Uruguaylaisella ei ikinä ole niin kiire, ettei hän ehtisi nauttia mate-kupposta ystäviensä kanssa.

2. Etelä-Amerikan Sveitsinä tunnettu maa on monessa suhteessa maanosansa kehittynein valtio. Hyvätasoinen ja ilmainen koulutus sekä julkinen terveydenhuolto turvaavat uruguaylaisten hyvinvoinnin.

3. Nuoret viettävät mielellään aikaa kaveriporukassa. Elokuvat ja tanssiminen ovat suosittuja ja porukalla käydään myös teatterissa ja konserteissa. Voit lähteä Uruguayihin vaikka et osaisi sanaakaan espanjaa. Isäntäperheesi, uusien ystäviesi ja koulun avulla opit nopeasti kielen, jota puhuu 400 miljoonaa ihmistä maailmassa.

 

20160222-canelones-91226_1920

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Isäntäperheesi voi puhua joko espanjaa tai espanjan ja portugalin sekoitusta, portuñolia. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu. Mikäli alueellasi ei ole mahdollisuutta käydä lukiota pitkien etäisyyksien takia, käyt paikallista ammattikoulua. Koulupäivä saattaa alkaa aamulla varhain tai vasta iltapäivällä, ja siestat kuuluvat asiaan. Jossain Latinalaisen Amerikan kouluissa saattavat koulupuvut olla käytössä, mutta koulupuku voi koulun t-paita tai takki.

Lähdet Uruguayihin elokuussa ja palaat kesäkuussa. Vaihto-oppilasvuotesi alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen kolme päivää kestävään saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit espanjaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä paikalliseen elämäntapaan. Uruguayn YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Valmennusten lisäksi vaihto-oppilaille on usein järjestetty koulujen loma-aikoina muun muassa seuraavia omakustanteisia matkoja:
– Kahden päivän matka Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin.
– Kuuden päivän mittainen retki Uruguayn kolmeen naapurimaahan Brasiliaan, Paraguayhin ja Argentiinaan. Matka pitää sisällään vierailun huikeille Iguazun vesiputouksille, jotka on listattu Unescon maailmanperintölistalle.
– Muutaman päivän mittaisia retkiä lähikaupunkeihin ja muihin kohteisiin, kuten kuumille lähteille, Cordoban ylängoille ja Paloman rannoille.

Lisäksi vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääset tapaamaan muita vaihtareita ja isäntäperheitä. Näitä tapahtumia ovat esimerkiksi karnevaalit, festivaalit ja jalkapallo-ottelut. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä kotiinpaluuvalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 

Pidän siitä, kuinka positiivisia ihmiset ovat ja kuinka monia asioita juhlitaan. Halusin kokea jotain ihan erilaista kuin Suomessa. Halusin lämpöä ja aurinkoa, ja sitä on kyllä saatu! Oon saanut perheen omasta perheestä ja kavereiden perheestä. Täällä otetaan rennosti vapaa-ajalla eikä mihinkään ole koskaan hirveä kiire. Tilda, Uruguay

Uruguayssa parasta on ehdottomasti ihmiset ja heidän rento ja elämästä nauttiva elämänasenteensa. Vuoden aikana tulee jokaisella varmasti opittua ja nähtyä paljon uusia asioita ja tapoja ja tutustuttua uskomattoman avoimiin, ystävällisiin ja mukaviin uruguaylaisiin. Vaikka omasta vaihdostani on kulunut jo vuosia, tiedän edelleen, että minulle on siellä olemassa toinen koti, jonne voin aina halutessani palata. –Karla, YFU-vaihtari Uruguayssa

quote_study_abroad_small

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Uruguay. The second smallest country in South America, located next to Brazil and Argentina, with whom we share a lot of traditions and part of our cultures, but still each in its own way. Country of the eternal carnival, of the Mate, dulce de leche, asado, Milanesas, empanadas and torta fritas. Country of tango, candombe and murga. Country in which if you say that you are going to arrive at some place at an hour, it means 3 hours later. In which you can see the people kissing and hugging each other, even if they meet for the first time. Country that having 3.5 million people, has more cows than population. Country of a rich culture made of the mix of very different ones. Where people are fans of the “small talk”, and spending hours chatting with friends and drinking mate. Where we clap our hands in the beach at the sunset to say goodbye to the sun. Country that seems to stop when our football team plays in an important match, and where you can hear the celebration scream in every corner when they score a goal. Country of beautiful landscapes and sunsets. Of beautiful beaches, forests, rivers, hills and other gifts of the nature. A small country with a lot of things to see and discover. My country, my home. #Intercambio #ExchangeYear #ExchangeStudent #MakeTheWorldYourHome #YFUFinland #YfuUruguay

Henkilön YFU Finland (@yfufinland) jakama julkaisu

Ohjelmahinnat >>
Uruguayssa parasta ovat ihmiset ja rento elämänasenne

Uruguay on pieni ja melko tuntematonkin maa Etelä-Amerikan eteläosassa. Siitä huolimatta suosittelen lämpimästi Uruguayta vaihtokohteeksi. Vuoteni aikana opin ainakin sen, että uruguaylaisille perhe on maailman tärkein asia. Perheeseen lasketaan ydinperheen lisäksi usein koko suku: tädit, sedät, isovanhemmat ja serkut. Perheen kanssa vietetään paljon aikaa ja toisten luona vieraillaan usein. Aikaa vietetään perheen ja ystävien kanssa […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2022-23: hakijan tulee olla syntynyt 31.3.2004 -31.7.2007 välisenä aikana.

Vaatimukset

Uruguayihin voi lähteä ilman espanjan kielen taitoa. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. hyvässä hoitotasapainossa oleva astma, diabetes tai reuma) ja hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Mielenterveyteen liittyvän terapian (esim. syömishäiriö, masennus tai ahdistus) tulee olla päättynyt noin kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ottaa rajoitetusti vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä voi olla haastavaa löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.