Uruguay


Uruguayssa parasta ovat ihmiset ja rento elämänasenne

Uruguay on pieni ja melko tuntematonkin maa Etelä-Amerikan eteläosassa. Siitä huolimatta suosittelen lämpimästi Uruguayta vaihtokohteeksi. Vuoteni aikana opin ainakin sen, että uruguaylaisille perhe on maailman tärkein asia. Perheeseen lasketaan ydinperheen lisäksi usein koko suku: tädit, sedät, isovanhemmat ja serkut. Perheen kanssa vietetään paljon aikaa ja toisten luona vieraillaan usein. Aikaa vietetään perheen ja ystävien kanssa […]

Lue lisää »

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Uruguayhin

1. Uruguaylaisten arjessa mate-juomalla (teen tapainen lämmin virvoke) on suuri rooli: se tuo perheen ja ystävykset yhteen nautiskelemaan pienistä hetkistä. Uruguaylaisella ei ikinä ole niin kiire, ettei hän ehtisi nauttia mate-kupposta ystäviensä kanssa.

2. Etelä-Amerikan Sveitsinä tunnettu maa on monessa suhteessa maanosansa kehittynein valtio. Hyvätasoinen ja ilmainen koulutus sekä julkinen terveydenhuolto turvaavat uruguaylaisten hyvinvoinnin.

3. Nuoret viettävät mielellään aikaa kaveriporukassa. Elokuvat ja tanssiminen ovat suosittuja ja porukalla käydään myös teatterissa ja konserteissa. Voit lähteä Uruguayhin vaikka et osaisi sanaakaan espanjaa. Isäntäperheesi, uusien ystäviesi ja koulun avulla opit nopeasti kielen, jota puhuu 400 miljoonaa ihmistä maailmassa.

 

20160222-canelones-91226_1920

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu.

Vaihto-oppilasvuotesi alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen kolme päivää kestävään saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit espanjaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä paikalliseen elämäntapaan. Uruguayn YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Valmennusten lisäksi vaihto-oppilaille on usein järjestetty koulujen loma-aikoina matkoja:
– Kahden päivän matka Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin.
– Kuuden päivän mittainen retki Uruguayn kolmeen naapurimaahan Brasiliaan, Paraguayhin ja Argentiinaan. Matka pitää sisällään vierailun huikeille Iguazun vesiputouksille, jotka on listattu Unescon maailmanperintölistalle.
– Muutaman päivän mittaisia retkiä lähikaupunkeihin ja muihin kohteisiin.

Matkat ja retket eivät sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan. Paikallisella YFU:lla on oikeus tehdä muutoksia retkiin ja niiden toteutumiseen. Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääset tapaamaan muita vaihtareita ja isäntäperheitä.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 

Uruguayssa parasta on ehdottomasti ihmiset ja heidän rento ja elämästä nauttiva elämänasenteensa. Vuoden aikana tulee jokaisella varmasti opittua ja nähtyä paljon uusia asioita ja tapoja ja tutustuttua uskomattoman avoimiin, ystävällisiin ja mukaviin uruguaylaisiin. Vaikka omasta vaihdostani on kulunut jo vuosia, tiedän edelleen, että minulle on siellä olemassa toinen koti, jonne voin aina halutessani palata. Karla, YFU-vaihtari Uruguayssa

quote_study_abroad_smallOhjelma & kesto Lähtö Paluu Ohjelmamaksu
Lukuvuosi elokuu 2019 heinäkuu 2020 9 900€
Lukukausi elokuu 2019 joulukuu 2020 9 600 €
Lukuvuosi elokuu 2020 heinäkuu 2020 Ilmoitetaan myöhemmin.
Lukukausi elokuu 2020 joulukuu 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.
Kesäohjelma 28.6.2019 8.8.2019 4 900 €

 

Vaihtovuoteen voit liittää vapaaehtoisen 2 viikon mittaisen kielikurssin, jonka hinta on 500 USD. Paikkoja kielikurssille on rajoitetusti.


Ikäraja

Hakijan tulee olla syntynyt 1.4.2001-1.8.2004 välisenä aikana.

Vaatimukset

Uruguayhin voi lähteä ilman espanjan kielen taitoa. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.


Hinta sisältää

YFU:lla ohjelmahintaan sisältyy:

Hakuprosessi, haastattelut, henkilökohtainen neuvonta, mahdolliset kielitestit▪Matkat Helsinki-Vantaalta isäntäperheeseen ja takaisin▪Viisiosainen valmennus: lähtövalmennus nuorelle ja vanhemmille, saapumisvalmennus kohdemaassa, puolivuosivalmennus, kotiinpaluuvalmennus ja Suomeen palattua Kotiaiset ▪ Euroopan vaihto-oppilaille hauska YES-leiri Saksassa ▪ Isäntäperheen ja koulupaikan hankinta ▪ Eläminen isäntäperheessä ▪ Tukiverkosto nuorelle sekä vanhemmille kohdemaassa ja Suomessa ▪ Neuvonta viisumin/oleskeluluvan hankkimisessa ▪ Mahdollisuus YFU:n vapaaehtoistoimintaan vaihtovuoden jälkeen ▪ YFU:n ohjelmahintaan ei tule korotuksia esim. valuuttakurssien muuttumisen tai matkustuskulujen kallistumisen takia. Poikkeuksena esim. mahdolliset viranomaisten määräämät kustannukset, joihin YFU ei voi vaikuttaa.

Ohjelmahintaan ei sisälly:
Matkat kotimaan lähtövalmennukseen▪Vakuutus (koko vaihtoajalle tulee ottaa kattava vakuutus)▪Passi-, viisumi-, rokote– lääkärintarkastus- ja maahantulomaksut▪Koulunkäyntiin liittyvät kirja-, koulupuku- tai muut maksut▪Matkat ja retket vaihdon aikana▪Henkilökohtaiset kulut vaihtoaikana▪Mahdolliset viranomaismaksut Suomessa tai kohdemaassa ▪Omista toiveista johtuvat lentomuutokset