Sveitsi

Huom! Saksankielisen Sveitsin lukuvuosiohjelma 2020-21 on täynnä!

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Sveitsiin

1. Sveitsissä on neljä virallista kieltä ja hyvin rikkaat perinteet. YFU:lla voit valita joko ranskan- tai saksankielisen alueen. Koulunkäynti on vaativaa, mutta sinulle on siitä tulevaisuudessa paljon hyötyä. Usein parhaat ystävätkin löytyvät nimenomaan koulusta.

2. Upea maa tarjoaa mahdollisuuden nähdä unohtumattomia paikkoja. Yksi vuoden kohokohdista on YFU:n järjestämä laskettelureissu Alpeille. YFU:n toiminta Sveitsissä on todella aktiivista ja vapaaehtoiset järjestävät monilla alueilla paljon toimintaa vaihtareille vuoden aikana.

3. Suurin osa sveitsiläisistä rakastaa ulkona liikkumista ja pyöräily, lenkkeily, vaeltaminen ja lasketteleminen ovat hyvin lähellä heidän sydäntään. Kaunis luonto ja hyvät kulkuyhteydet innostavat sveitsiläisiä liikkumaan, ja monilla perheillä on tapana käydä usein viikonloppuisin päivän mittainen reissu esimerkiksi vuorilla vaeltamassa.

sveitsi

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Lähdet Sveitsiin elokuussa ja saavut Suomeen kesä-heinäkuussa. Sveitsiin saapumisesi jälkeen osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit kieltä ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset noin viikon kestävälle laskettelumatkalle, joka on samalla puolivuosivalmennus. Vuoden lopussa järjestetään vielä kotiinpaluuvalmennus.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana YFU:n vapaaehtoiset järjestävät alueellasi myös muita aktiviteetteja.

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

 

Teen paljon asioita isäntäperheeni kanssa. Harrastamme yhdessä urheilua, olemme myös käyneet vaeltamassa ja katsomassa nähtävyyksiä. Olen saanut ystäviä koulusta ja harrastuksestani jalkapallosta. Ihmiset täällä ovat erittäin mukavia ja avuliaita. Olen oppinut paljon Sveitsistä ja omaksunut sen kulttuuria Maximilian, Sveitsi

quote_study_abroad_small

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Suklaata, urheilua ja muuta sveitsiläistä

Täällä pyhkii kaikki loistavasti. Joskus sitä oikein iltaisin miettii, että miten asiat voi olla niin hyvin. Asustelen suht pienessä kylässä, Meggen, jossa on n. 7000 asukasta. Kouluni sijaitsee Luzernissa, mikä on paljon suurempi kaupunki. Tulee mentyä bussilla joka päivä kouluun ja muuten pyöräilen Luzerniin, kun tapaan kavereita. Siellä tehdään kaikki ostokset. Juuri mantsan tunnilla opin, […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 1.3.2002-31.8.2004 välisenä aikana.

Vaatimukset

Saksankieliseen Sveitsiin vaaditaan kahden vuoden saksan opinnot ja hakijan tulee lisäksi tehdä kielitasotesti. Jos testistä ei saa riittävää tulosta, vaihtovuosi aloitetaan kielikurssilla, joka sisältyy ohjelmahintaan. Mikäli hakija saa testistä riitävän pistemäärän, kielikurssin hinta palautetaan.

Ranskankieliseen Sveitsiin vaaditaan kahden vuoden ranskan opinnot ja hakijan tulee lisäksi tehdä kielitasotesti.

Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.