Sveitsi

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Sveitsiin

  1. Sveitsissä on neljä virallista kieltä sekä hyvin rikkaat perinteet. YFU:lla voit valita joko ranskan- tai saksankielisen alueen.
  2. Upea maa tarjoaa mahdollisuuden nähdä unohtumattomia paikkoja. Yksi vuoden kohokohdista on YFU:n järjestämä laskettelureissu Alpeille.
  3. Suurin osa sveitsiläisistä rakastaa ulkona liikkumista. Pyöräily, lenkkeily, vaeltaminen ja lasketteleminen ovat lähellä heidän sydäntään. Kaunis luonto ja hyvät kulkuyhteydet innostavat sveitsiläisiä liikkumaan, ja monet perheet tekevät viikonloppuisin päiväretkiä esimerkiksi vuorille.
OhjelmaOhjelma pituusIkärajaHintaLähtöaika
YFULukuvuosi30.9.2006-30.9.200510 500 €Elokuu 2024

Stipendi

Jaamme osastipendejä Euroopan saksan- ja ranskankielisiin maihin hakeville nuorille. YFU-sponssia haetaan samalla sähköisellä lomakkeella, jolla haet vaihto-oppilaaksi. Stipendien hakuaika on lokakuun 2023 loppuun asti, tai niin kauan kuin stipendejä riittää. Stipendit myönnetään hakujärjestyksessä.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähdet Sveitsiin elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Sveitsissä osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Voit myös osallistua saksan tai ranskan kielikurssille. Vuoden keskivaiheilla pääset noin viikon kestävälle laskettelumatkalle, joka on samalla puolivuosivalmennus. Vuoden lopussa järjestetään vielä kotiinpaluuvalmennus.

Asiapitoisen sisällön lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Lisäksi alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia aktiviteetteja vuoden aikana.

YFU Sveitsin sivut

Vaatimukset

Saksankieliseen Sveitsiin vaaditaan kahden vuoden saksan opinnot. Lisäksi hakijan on tehtävä kielitasotesti. Jos testistä ei saa riittävän hyvää tulosta, vaihtovuosi on aloitettava kielikurssilla, joka sisältyy ohjelmahintaan. Mikäli hakija saa testistä riittävän pistemäärän, kielikurssin hinta palautetaan. Ranskankieliseen Sveitsiin vaaditaan kahden vuoden ranskan opinnot ja kielitasotestin läpäiseminen.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Lue lisää YES-leiristä

Similar Posts