Latvia

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Latviaan

1. Pienestä koostaan huolimatta Latviassa on valtavan vilkas ja eloisa kulttuurielämä, joka näkyy ja kuuluu myös katukuvassa.

2. Kansanlaulut ovat yksi Latvian aarteista. Sanotaan, että maassa on niin paljon erilaisia kansanlauluja, jotta kaikilla latvialaisille olisi omansa.

3. Jokainen vastaantulija ei ole ollut vaihto-oppilaana Latviassa. Sinun ei tarvitse osata latviaa lainkaan ennen lähtöä.

latvia

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Lähdet Latviaan elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Heti Latviaan saavuttuasi osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit latvian kieltä ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset puolivuosivalmennukseen, joka järjestetään Tallinnassa. Vuoden lopussa osallistut vielä kotiinpaluuvalmennukseen Vilnassa.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Latvian YFU järjestää alueellasi myös muita tapaamisia ja mahdollisesti maksullisia retkiä tai matkoja.

YFU Latvian sivut

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Lue lisää YES-seminaarin sivuilta

Katso YES Aftermovie 2019

 

Perheeni oli minulle hyvin vieraanvarainen, mikä on Latviassa tyypillistä. Silti meno oli suomalaisen rentoa, eli sain tulla ja mennä melko samalla tavalla kuin Suomessakin. Latvia on pieni maa, jossa etäisyydet ovat lyhyitä, ja matkustus hyvin edullista. Tulin nähneeksi ainakin parikymmentä kaupunkia ja kylää ystävieni ja perheeni kanssa. -Eeva

quote_study_abroad_small

Ohjelmahinnat >>
Ikäraja

Lukuvuosi 2022-23: Lukuvuosiohjelman hakijan tulee olla syntynyt 24.8.2004 -25.8.2007 välisenä aikana.

Vaatimukset

Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. hyvässä hoitotasapainossa oleva astma, diabetes tai reuma) ja hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Mielenterveyteen liittyvän terapian (esim. syömishäiriö, masennus tai ahdistus) tulee olla päättynyt noin kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ottaa rajoitetusti vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä voi olla haastavaa löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.