Isäntäperheeksi vaihto-oppilaalle

Etsimme isäntäperheitä Suomeen elokuussa 2024 saapuville vaihto-oppilaille. Sen lisäksi etsimme ympäri vuoden perheitä esimerkiksi perhettä vaihtaville nuorille, sekä varaperheitä vakituisten isäntäperheiden lomien yms. ajaksi. Mikäli isäntäperheenä toimiminen kiinnostaa, aloita täyttämällä isäntäperhelomake ja olemme sinuun yhteydessä!

Kaikissa isäntäperheasioissa voit olla suoraan yhteydessä ohjelmapäällikkö Kirsi Hanhirovaan: 044 7622 613 / kirsi.hanhirova@yfu.fi

Näin ryhdyt isäntäperheeksi

Uusi isäntäperhe
  1. Täytä isäntäperhelomake ja saat tunnukset oppilasesittelysivuille. Sivuilta löydät lisää tietoa isäntäperhettä etsivistä vaihto-oppilaista. Voit varata sivuilta sinua kiinnostavan vaihto-oppilaan, ja pyytää lisätietoja meiltä.
  2. Jos olet valmis etenemään isäntäperheprosessissa, sovitaan haastatteluaika. Isäntäperhelomakkeen täyttäminen tai haastattelu eivät sido sinua vielä mihinkään.
  3. Haastattelun jälkeen teemme yhdessä päätöksen ryhtymisestäsi isäntäperheeksi.
  4. Voit jo aloittaa yhteydenpidon ja tutustua paremmin perheeseesi saapuvaan nuoreen.
Aiemmin isäntäperheenä toiminut
  1. Voit käyttää vanhoja tunnuksiasi kirjautuessasi oppilasesittelysivulle. Jos olet unohtanut tunnuksesi ota yhteyttä soittamalla tai sähköpostitse Kirsiin: 044 7622 613 / kirsi.hanhirova@yfu.fi
  2. Sivuilta löydät lisää tietoa perhettä vielä etsivistä vaihto-oppilaista. Kun löydät perheeseesi sopivan nuoren, voit klikata varausnappia, ja pyytää lisätietoja.
  3. Kun olet tehnyt päätöksen ryhtyä isäntäperheeksi, sovimme siitä yhdessä.
  4. Voit aloittaa yhteydenpidon ja tutustua paremmin perheeseesi saapuvaan nuoreen.

lukuvuodeksi 2024-2025 isäntäperhettä etsivät:

Jules D I 15, Ranska

Jules on luonnonystävä ja aurinkoinen nuori. Hän on iloinen, huolehtivainen ja viihtyy muiden seurasta. ”I’d say I’m a sensitive person, but I always have a smile on my face.” Hänen ystävänsä arvostavat häntä hänen empaattisuudestaan ja siitä mukava ilmapiiristä, jonka hän luo ympärilleen. Luontoa ja urheilua rakastava Jules haluaisi kokoilla hiihtämistä ja pilkkimistä vaihtovuotensa aikana.

I think this exchange will allow me to mature and learn about a new culture. The encounters, the fact of having to adapt to a new environment will make me grow.”

Emma I 15, Saksa

Emma on 15-vuotias tyttö Etelä-Saksasta. Hän on aina valmiina auttamaan muita ja kuuntelemaan heidän huoliaan. Avuliaisuuden lisäksi Emman läheiset kuvailevat häntä aidoksi ja rehelliseksi.
Emman harrastuksiin kuuluu lentopallo ja viulun soittaminen. Emma odottaa jo innolla tutustumista suomalaiseen kulttuuriin, ruokaan ja kieleen, sekä hän haluaisi päästä kokeilemaan jääkiekon pelaamista Suomessa.
“Sometimes I am a bit shy. But I am very interested in many things. I am open minded and friendly (I hope so). My values are very important to me.

Jorge I 16, Sveitsi

Jorge on rauhallinen, harkitseva ja utelias nuori, joka nauttii luovista, urheilullisista ja älyllisistä aktiviteeteista. Jorge osaa soittaa useita instrumentteja, kuten nokkahuilua, sähkökitaraa ja pianoa, ja harrastaa muun muassa sulkapalloa, tennistä, spikeball joukkuepeliä ja uintia. Hän toivoo voivansa jatkaa myös koripallon ja hiihdon harrastamista vaihtovuotensa aikana. Lukeminen, shakin pelaaminen ja ajan viettäminen eläinten parissa ovat hänelle rentouttavia harrastuksia.
Jorgen äidinkieli on espanja, mutta hän on asunut perheensä kanssa Sveitsissä jo pitkään.

Thomas I 17, Sveitsi

Thomas on todella kiinnostunut erilaisista kulttuureista. Koulussa hän pitää erityisesti matematiikasta ja fysiikasta, ja antaa apuopetusta matematiikassa koulun jälkeen nuoremmille oppilaille. Hän ei ole kovin kiinnostunut urheilusta, mutta pitää piirtämisestä ja maalaamisesta.
Suomesta hän kiinnostui kielen kautta. Hänen luokkakaverinsa on suomalainen, ja sanoi ruotsia duolingon kautta opiskelleelle Thomasille: “Swedish is okay, but finnish is for superior”. Nyt hän on innoissaan suomen kielestä, ja opettelee kokoajan lisää myös suomalaisesta kulttuurista kirjojen avulla.

Elisabeth I 15, Itävalta

Elisabeth on älykäs, kunnianhimoinen ja kiinnostunut mitä erilaisimmista asioista. Hän kuvaa itseään myös kärsivälliseksi, mikä on hyödyksi, koska hän on joskus kömpelö ja viettää paljon aikaa pienten lasten parissa. Hänen tärkeimmät harrastuksensa ovat lastenhoito ja lukeminen. Hän rakastaa uppoutua fantasiamaailmoihin ja viettää aikaa vanhimman sisarensa lasten kanssa leikkien. Lisäksi hän harrastaa laulamista kuorossa ja luontokuvausta.
“I think I will start to think in another way, since finnish is a completely different language and I heard that learning a new language gives you a new way of thinking.”

Miku I 17, Japani

Miku on aktiivinen ja ystävällinen nuori, ja hänellä on positiivinen elämän asenne. Häntä kiinnostaa matkustaminen ja toiset kulttuurit. Hän on ollut koulun kautta lyhyissä opiskelijavaihdoissa Taiwanissa ja Iso-Britanniassa, ja ymmärtää sitä kautta kommunikaation merkityksen toisen maan tapoihin tutustuessa. Miku on kiinnostunut muodista, ja hänestä on hienoa tulla Marimekon kotimaahan. Hän haluaa myös kokeilla hiihtämistä ja muita suomalaisia talvilajeja, mutta ennen kaikkea tutustua suomalaiseen isäntäperheeseensä. “I think I’m an energic person. My hobbies are going out. So, I often go shopping and go to parks. Going out relieves stress.”

emalia I 15, Saksa

Emalia saattaa ensin vaikuttaa ujolta, mutta kun hän pääsee paremmin tutustumaan toisiin, hän on iloinen ja nauravainen. Emalian perhe asuu maaseudulla, missä heillä on kaksi kissaa, koira, kaksi hanhea ja 14 kanaa. Perheessä on äskettäin asunut vaihto-oppilas, ja Emalian sisko vietti puoli vuotta Ranskassa. Hän toivoo kehittyvänsä vaihtovuoden aikana itsenäisemmäksi, löytävänsä hyviä ystäviä, oppivansa suomen kieltä ja pitävänsä hauskaa: “I hope from this exchange year that I can see the world and myself from a different perspective and that I can outgrow myself in new and unfamiliar situations.”

Jules P I 17, Ranska

Jules on positiivisesti asioihin suhtautuva nuori. Hän on avulias, ja haluaa levittää hyvää mieltä aina kun mahdollista. Hänellä on paljon ystäviä, ja hän nauttii syvällisistä filosofisista keskusteluista. Vapaa-ajallaan hän soittaa kitaraa, näyttelee teatterissa, kiipeilee, piirtää ja kuuntelee mielellään musiikkia. Hän asui lapsuudessaan seitsemän vuotta Aasiassa, ja odottaa nyt innolla pääsevänsä uudelleen nauttimaan uudesta kulttuurista. Pohjoismaat ovat aina kiinnostaneet häntä, ja kun hän luki Arto Paasilinnan kirjan jonkin aikaa sitten, oli selvää, että hän haluaisi eniten Suomeen: ”It made me dream of Finland”.

pimchanok I 15, thaimaa

Pimchanok on erittäin kiltti, ahkera ja hyväntahtoinen tyttö. Hän asuu viikot sisäoppilaitoksessa. Vapaa-ajallaan hän nauttii musiikin kuuntelusta, sekä urheilusta, kuten sulkapallo, koripallo ja lentopallo. Lisäksi hän on soittaa bändissä. Vaihtovuonna hän on erityisen kiinnostunut tekemään erilaisia lumeen liittyviä aktiviteetteja. Sen lisäksi hän haluaa oppia asioita itsestään, ja pohjoisten maiden kulttuurista.

“During the exchange I hope to discover myself, learn Finnish, understand culture of the Nordic countries, and exchange Thai culture with hosts and new friends.

Lotta I 15, Saksa

Lotta on seikkailunhaluinen ja ystävällinen ihminen, joka ottaa mielellään vastuuta ja tukee ystäviään, perhettään tai luokkatovereitaan missä vain voi. Hän on aina kiinnostunut uusista asioista ja voi innostua monista eri asioista.
Hän nauttii eri roolihahmojen esittämisestä näytelmäkerhossa ja lentopallon pelaamisesta. Hän on osallistunut useisiin Erasmus+ koulutusohjelmiin ja solminut kansainvälisiä ystävyyssuhteita.
“I hope that I get more independent and that I learn to deal with and adapt to new situations. I also hope to become even more open minded to other cultures.”

Makino I 16, Japani

Iloinen ja puhelias Makino on 16-vuotias ja asuu Japanissa äitinsä, isänsä, pikkusisaren ja kahden kissan kanssa. Hän on hyvin eläinrakas, ja käy välillä leikkimässä serkkujensa koirien kanssa, ratsastamassa tai katselemassa lintuja. Makino on soittanut monta vuotta pianoa ja kokeillut myös sähkökitaraa. Tämän lisäksi hän on harrastanut uintia sekä pelannut koulun joukkueessa lentopalloa. Makino on innokas penkkiurheilija, ja hänestä saa helposti kaverin katsomaan television urheilulähetyksiä.

“I like talking so much as once I start, I can’t stop talking. But I also like listening to my friends.”

Julius I 16, Saksa

Julius kertoo olevansa sosiaalinen ja itseään reflektoiva ihminen. Hänelle on tärkeää, että yhdessä oleminen perheen ja ystävien kanssa on miellyttävää, ja siksi hänet tunnetaan ystävällisenä, kohteliaana ja sopeutuvaisena. Julius harrastaa karatea ja kansantanssia. Hän pitää syvällisistä keskusteluista. Vaihto-oppilaana Suomessa hän odottaa eniten ihan tavallista arkea.

”An everyday life in a country that isn’t that far from home but with a certainly different lifestyle is surely interesting. Finland isn’t a typical country for spending a year abroad, so I hope for special new impressions.”

Frieda I 16, Saksa

Frieda on todellinen monitaituri: hän soittaa viulua kahdessa eri orkesterissa, pelaa useita kertoja viikossa koripalloa ja viettää viikonloppunsa usein partiotoiminnan parissa. Häntä inspiroi uuden oppiminen ja uusien asioiden kokeileminen. Frieda haluaa viettää vaihtovuoden Suomessa, koska hän rakastaa luontoa ja ulkoilma-aktiviteetteja. Hän on kuullut paljon hyvää Suomesta isältään, joka on asunut täällä kaksi vuotta. “I hope I will learn how to adapt to new cultures, make new friends, grow through new challenges and maybe a little to find my own way in the world. I’m open to nearly everything.”

EvE I 16, Saksa

Eve on todella kiinnostunut tutustumaan toiseen kulttuuriin, ja oppimaan lisää suomalaisesta koulusta ja ruuasta, ja muista meille tärkeistä asioista. Hän toivoo myös oppivansa suomen kielen. Evellä ei ole sisaruksia, mutta hänellä on kaksi kissaa ja koira. Hän pelaa sulkapalloa, ja lukee paljon, etenkin englanninkielisiä kirjoja. Suomessa hän toivoo löytävänsä jonkun uuden, suomalaisen harrastuksen, ja ehkä saavansa sisaruksia.

“I want to live in a host family because I’d love to get the experience of a Finnish teenager, like going to school
and spending time with the family.”

Ina I 15, Saksa

Ina on puhelias ja avoin nuori. Hän kuvaa itseään empaattiseksi, uteliaaksi ja itsetietoiseksi. Hänen tärkein harrastuksensa on käsipallo, josta hän pitää niin paljon, että omien harjoitusten lisäksi toimii myös lasten ohjaajana. Inan perhe viettää paljon aikaa yhdessä syöden, pelaten, jutellen ja matkustellen. Hän pitää eläimistä, erityisesti kissoista. Suomeen tulosta hän on unelmoinut siitä asti, kun hän piti kuudennella luokalla esitelmän maasta koulussa.
“I am looking forward to being able to live with a family through which I can personally experience the culture, life and nature in Finland.”

Alisea I 15, Saksa

Alisea on iloinen ja määrätietoinen. Läheiset kuvailevat häntä ystävälliseksi ja kärsivälliseksi. Vapaa-ajallaan hän tekee tavallisia teini-ikäisten asioita, kuten leipoo, käy syömässä sushia ja shoppailee kavereiden kanssa, katsoo elokuvia, tai soittaa itsekseen pianoa. Suomessa häntä kiinnostaa erityisesti kulttuuri ja luonto, ja suomen kieli.

“I hope I get a different look at the world, be more independent, I hope I get more open, I get more out of myself, that I can better go through my goals and that I can gain a new impression with the new people. I would also like to speak Finnish fluently.”

Michalina I 16, Puola

Michalina on eloisa ja lämminhenkinen. Hän harrastaa sulkapalloa, tankotanssia, juoksua ja uintia, ja odottaa innolla pääsevänsä kokeilemaan myös jotain uutta vaihto-oppilasvuoden aikana. Tulevaisuudessa hän haluaa matkustella, joten kielten osaaminen on tärkeää. Hän on opetellut alkeita saksasta, espanjasta ja kiinasta, ja aloittanut suomen kielen opiskelut. Misiasta on kiva tehdä ruokaa, ja hän on myös kiinnostunut manikyyreistä ja X-box -peleistä, elokuvista ja iltakävelyistä.

“I am very talkative person, and when I get along with someone I can talk for hours.”

Lucia I 15, Saksa

Luci on erittäin elämäniloinen ja kunnianhimoinen. Hän harrastaa jalkapalloa ja käy uimassa, ja soittaa käyrätorvea. Hän valitsi kohdemaakseen Suomen, koska rakastaa luontoa, ja harrastaa mielellään talviurheilua. Hän haluaa kokeilla esimerkiksi jääkiekkoa ja tanssia tangoa – koska hän on kuullut paljon hyvää Seinäjoen tangomarkkinoista. Hän odottaa kaikenkaikkiaan jännityksellä vaihtovuottaan Suomessa, ja asumista isäntäperheen luona: ”I think every place has a certain magic that is waiting to be discovered. I think that in Finland it will be about nature, snow and openness.”

Nele I 15, Saksa

Urheilullinen Nele harrastaa mm. triathlonia, kiipeilyä, vaeltamista, laskettelua, lumilautailua, mutta pitää myös piirtämisestä ja ruuanlaitosta. Hän kuvailee itseään ahkeraksi ja velvollisuudentuntoiseksi. Hänen päivänsä täyttyvät koulunkäynnistä ja liikunnasta, jos hänellä ei ole ohjattuja harjoituksia, hän urheilee itsenäisesti.
“I hope to gain the ability to adapt, to step out of my comfortzone and to get to know new people and the new culture. I want to help other people to get to know German culture and contribute to a better understanding of each other within Europe.”

Nanami I 16, Japani

Nanami pitää matkustamisesta, luistelusta, animesta ja musiikista. Historia kiinnostaa Nanamia myös, koska sen kautta oppii mitä tapahtui menneisyydessä. Hän osaa soittaa pianoa ja kitaraa. Nanami haluaa saada vaihdon kautta uusia kokemuksia ja lisää itsevarmuutta. Nanami kertoo aloittaneensa suomen kielen opiskelun jo Duolingon kautta, eikä malta odottaa oppivansa lisää Suomessa.

“I express myself, I have astrong sense of responsibility. If I had to do something, I’m going to finish it. And, I will do my best myself if possible.”

Raphael I 15, Saksa

Raphael on positiivinen nuori. Hänen monipuolisiin harrastuksiinsa kuuluvat pianon soitto, teatteri, metsäretket, maastopyöräily, 3D-animaatio sekä lenkkeily ja voimaharjoittelu (kalisteeni). Internetin kautta solmitut tuttavuudet ovat kasvattaneet hänen kiinnostustaan elää jonkin aikaa toisessa kulttuurissa ja oppia suomea. Myös Suomen luonnon eristyneisyys kiinnostaa häntä.

“I would describe myself as a generally positive person, who puts a lot of effort into working towards goals I really want to achieve. It’s hard to keep motivated when doing things I don’t really like.” .

Sophie I 15, Saksa

Sophie rakastaa kaikenlaisia eläimiä, eniten koiria ja hevosia. Hän harrastaa ratsastusta ja uintia. I would describe myself as funny, smart, caring and honest because I think it’s an essential virtue. I am a happy person who loves to spend time with family, friends and animals. Finland fascinates me since I was a kid. My interest was first aroused when I chose to do a presentation on it in elementary school. I also really love snow, in Germany we don’t get a lot of it but I hope to see a lot more in Finnland. In addition, I am excited to prepare some of my favourite dishes with you but I am even more curious to learn what typical Finish food you like.

Hanna I 16, Saksa

Hanna on syntynyt Ruotsissa, mutta asunut perheensä kanssa Saksassa seitsemän vuotta. Hän viettää paljon aikaa ulkoillen kavereidensa kanssa. Hän on mukana koulunsa EU-nuorisoryhmässä ja muissa aktiviteeteissa, ja Euroopan parlamentissa käynti on yksi hänen ikimuistoisimmista kokemuksistaan. Hän on osallistunut aiemmin lyhyempiin vaihtoihin, ja odottaa kovasti isäntäperheessä asumista vähän pidemmän aikaa. “I’m a curious, respectful, and open-minded individual who seeks to explore the world and experience everything, even the challenging aspects.

Johanna I 15, Saksa

Johanna on harkitseva, itsenäinen ja avoin uusille asioille. Hän arvostaa rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Vapaa-aikaansa hän viettää ystäviensä kanssa, musiikkia kuunnellen, kokkaillen tai leipoen. Hän nauttii käsityöprojekteista, ja työskentelee lauantaisin kangaskaupassa.
Johanna on käynyt perheensä kanssa Helsingissä, ja siitä lähtien hän on haaveillut viettävänsä vaihtovuoden täällä. ”I hope that this year will give me the opportunity to get even more confident being on my own and enables me to get to other people more easily. I also hope that it will widen my horizons.”

Lennart I 16, Saksa

I am friendly, sporty, funny and like to be around with people, but I also enjoy my time alone. I am very open to new things and would like to get to know many new things in my life. That is the reason why I would like to go to other countries. I love to be in nature and enjoy outdoor activities. There I like to ride my bike or go for a walk.

Ben I 16, Saksa

I would describe myself as a rather quiet but still very open and optimistic person. What I essentially mean by that is, that I don´t have a typical extroverted and outgoing personality but I love getting to know new people.

I think that the exchange year will help me build up my confidence and make me much more confident in dealing with new and unknown situations.

Milo I 15, Saksa

“- relaxed – a little bit lazy but I am trying to work on that, always trying to be kind, flexible.” During my time in Finland, I hope to learn a lot of things about Finland and the people that live there, I would like to try some new kind of sports for example Ice hockey. And if my host family really likes any particular sport, I would like to try it. I am, of course, learning Finnish and have a lot of fun learning it.

Mia I 15, Saksa

Mia on avoin, puhelias, itsevarma ja vastuullinen nuori. Hän rakastaa ulkoilma-aktiviteetteja, ja viettää mielellään aikaa ystäviensä seurassa. Hän harrastaa jalkapalloa, ja toimii valmentajana nuoremmille lapsille. Mia asuu äitinsä kanssa. Hänellä ei ole sisaruksia eikä hän ole kovin paljon yhteydessä isäänsä. Suomessa hän odottaa näkevänsä erityisesti erilaisia perinteitä, ja suomalainen koulu kiinnostaa häntä todella paljon.
“I hope I can find new friends, learn new culture and unterstand finnish, a language that not many people can speak. I´m excited for the difference between the finnish and the German school.