Chile

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Chileen

  1. Chilestä löytyy niin aavikoita kuin aurinkorantojakin sekä kaikkea siltä väliltä. Maan uskomaton monimuotoisuus vie myös vaihto-oppilaan sydämen.
  2. Espanjan kielen taidosta on merkittävää hyötyä, kieltä kun puhuu yli 400 miljoonaa ihmistä!
  3. Pääset tutustumaan maailman pisimmän maan monipuoliseen ja värikkääseen kulttuuriin. Urheilulajeista jalkapallo on numero uno!
Ohjelman pituusvuosi
Ikäraja27.2.2007-27.2.2010
Lähtöhelmikuu 2025
Paluutammikuu 2026
Hinta11 400 €
Ohjelman pituuslukukausi
Ikäraja27.2.2007-27.2.2010
Lähtöhelmikuu 2025
Paluukesäkuu 2025
Hinta10 900 €
Ohjelman pituuslukuvuosi
Ikäraja7.8.2007 – 7.8.2010
Lähtöelokuu 2025
Paluuheinäkuu 2026
Hinta11 400 €
Ohjelman pituuslukuvuosi
Ikäraja7.8.2007 – 7.8.2010
Lähtöelokuu 2025
Paluutammikuu 2026
Hinta10 900 €

Hyvä tietää

Kielitaito

Chileen voi hakea ilman aiempia espanjan kielen opintoja. Suosittelemme kuitenkin, että opiskelet espanjan alkeet ennen lähtöäsi.

Erityisruokavaliot

Kasvissyöjät voidaan hyväksyä ohjelmaan, jos erityiskiintiöpaikkoja on hakuvaiheessa vielä jäljellä.

Mikäli olet vegaani, meidän tulee kysyä Chilen YFU:lta mahdollisuudesta osallistua ohjelmaan erikseen.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana käyt paikallista koulua, joka voi olla joko julkinen koulu tai yksityiskoulu. Koulupäivä saattaa alkaa varhain aamulla tai vasta iltapäivällä, ja siestat kuuluvat asiaan. Koulussa saatetaan käyttää koulupukua, joka voi myös olla t-paita tai takki.

Chilessä osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit espanjan kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen. Asiapitoisen sisällön lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Alueesi vapaaehtoiset järjestävät vuoden aikana myös muita tapahtumia vaihto-oppilaille ja isäntäperheille.

Koulujen loma-aikoina sinulla on mahdollisuus osallistua YFU:n järjestämille maksullisille retkille, joita on viime vuosina tehty Chilen etelä- tai pohjoisosiin pääsiäisloman aikoihin. Noin viikon kestävällä retkellä vaihto-oppilaat tutustuvat Chilen eri alueiden perinteisiin, luontoon, ruokakulttuuriin ja historiallisiin nähtävyyksiin. Matkaan sisältyvät myös kaksi päivää Santiagossa.

YFU Chilen sivut

Chileläinen perhe-elämä

Perheellä on keskeinen rooli chileläisten elämässä. Chileläiset perheet ovat hyvin läheisiä, joten he haluavat ottaa perheeseen saapuvat vaihto-oppilaat myös hyvin mielellään mukaan perheen elämään. Perheet viettävät paljon aikaa yhdessä. Usein kerrotaan sunnutain olevan perheiden yhteinen päivä. Perheissä on hyvin usein kaksi vanhempaa, ja 2-3 lasta. Lapset asuvat kotona niin pitkään, kunnes menevät naimisiin. Sukulaiset ruokailevat usein yhdessä. Chileläiset arvostavat ulkoilmaelämää, ja ovat usein hyvin aktiivisia.

YFU Chile haluaa etsiä sinulle isäntäperheen, jonka luona olet kuin perheenjäsen. Turvallisessa ympäristössä on hyvä kasvaa ja oppia uusia asioita. Perheesi auttaa sinua opettelemaan chileläistä kulttuuria, sinun tehtävänäsi on olla kiinnostunut ja valmis opettelemaan uusia tapoja, sääntöjä, ja osallistua perheen yhteisiin aktiviteetteihin ja kotitöihin.

Chileläinen koulu

Chileläinen koulujärjestelmä on yksi latinalaisen amerikan parhaista. Koulussa on noin 42 tuntia/viikossa. Lukioilaisilla on oppitunteja maanantaista perjantaihin, ja joskus myös lauantaisin. Koulupäivä alkaa yleensä klo 8 aamulla, ja päättyy klo 16 iltapäivällä.

Kouluissa jaetaan asioita toisten kesken. Opettajien ja oppilaiden suhden on välitön, oppilaat ovat läheisiä opettajiensa kanssa, ja keskustelevat heidän kanssaan kaikenlaisista asioista. Sopeudut varmasti nopeasti kouluusi, koska chileläiset ottavat sinut nopeasti mukaan, ei ole mahdollista, että jäisit yksin.

Yhden koulutunnin pituus on 1 h 30 minuuttia, ja tuntien välissä on 10-15 minuutin tauko. Chilen lukuvuosi kestää maaliskuusta joulukuuhun. Joten tavalliseen lukuvuosivaihtoon osallistuva saattaa osallistua kahden eri luokan tunteihin vaihdon aikana. Chileen voi lähteä myös ns. kalenterivuodeksi, jolloin lähtö vaihtoon on helmikuussa ja paluu kotiin tammikuussa.

Lisää artikkeleita