Chile


Vuosi Chilessä ei unohdu koskaan

En halunnut olla kuin muut ja lähteä Amerikkaan, en halunnut maahan joka liikaa muistuttaisi Suomea. Selailin YFU:n vihkosia ja mainoksia ja siinä se sitten oli. Lattarit! Entä mikä maa Lattareissa? Itse päädyin valitsemaan Chilen. Toivoin pääseväni Chilen eteläosaan lähelle Tulimaata, tavatakseni pingviinejä ja nauttiakseni lumisista vuorista. Ihan suunnitelman mukaan ei mennyt. Päädyin keskelle Atacaman aavikkoa […]

Lue lisää »

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Chileen

1. Chilestä löytyy niin aurinkorantoja ja aavikoita – sekä kaikkea siltä väliltä. Maan uskomaton monimuotoisuus vie myös vaihto-oppilaan sydämen. Kertalaakista.

2. Espanjan kielen taidosta on uskomaton hyöty tulevaisuuden työelämässä: kieltä kun puhuu vaatimattomasti noin 400 miljoonaa ihmistä! Sinun ei tarvitse osata sanaakaan espanjaa ennen lähtöä. Vuoden aikana opit varmasti.

3. Pääset tutustumaan maailman pisimmän maan monipuoliseen ja värikkääseen kulttuuriin. Urheilulajeista jalkapallo on numero uno!

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu.

Vaihto-oppilasvuotesi alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit espanjaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä paikalliseen elämäntapaan. Chilen YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Koulujen loma-aikoina sinulla on mahdollisuus osallistua maksullisille retkille YFU:n järjestämänä.Viime vuosina retkiä on ollut esimerkiksi Chilen eteläosiin. Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääset tapaamaan muita vaihtareita ja isäntäperheitä.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 

Vuoden aikana opin rakastamaan koulupukua, completoja, teetä, tanssia, ihmisiä ja niin paljon muitakin asioita. Vuoden aikana opin inhoamaan kuumia päiviä aavikolla kesäisin, liian suolaista merivettä, ostereita ja perinteistä hernesopan tapaista ruokaa. Vuoden aikana koin ensimmäisen maanjäristykseni, tulvan kaupungissa sateen jälkeen, näin aavikon täynnä aavikkokukkia, opin erottamaan erilaiset lattarimusiikit toisistaan, ja elin sikäläistä arkea. Vuoden aikana opin asioita mitä en oppisi missään muualla.” Vilma, Chile

quote_study_abroad_smallOhjelma & kesto Lähtö Paluu Ohjelmamaksu
Lukuvuosi heinäkuu 2019 kesäkuu 2020 9 700 €
Lukukausi 2019 2020 9 600 €

Ikäraja

Hakijan tulee olla syntynyt 1.8.2001-1.8.2004 välisenä aikana.

Vaatimukset

Chileen voi lähteä ilman espanjan kielen taitoa. Suosittelemme kuitenkin, että opiskelet espanjan alkeita jo ennen lähtöä. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.


Hinta sisältää

YFU:lla ohjelmahintaan sisältyy:

Hakuprosessi, haastattelut, henkilökohtainen neuvonta, mahdolliset kielitestit▪Matkat Helsinki-Vantaalta isäntäperheeseen ja takaisin▪Viisiosainen valmennus: lähtövalmennus nuorelle ja vanhemmille, saapumisvalmennus kohdemaassa, puolivuosivalmennus, kotiinpaluuvalmennus ja Suomeen palattua Kotiaiset ▪ Euroopan vaihto-oppilaille hauska YES-leiri Saksassa ▪ Isäntäperheen ja koulupaikan hankinta ▪ Eläminen isäntäperheessä ▪ Tukiverkosto nuorelle sekä vanhemmille kohdemaassa ja Suomessa ▪ Neuvonta viisumin/oleskeluluvan hankkimisessa ▪ Mahdollisuus YFU:n vapaaehtoistoimintaan vaihtovuoden jälkeen ▪ YFU:n ohjelmahintaan ei tule korotuksia esim. valuuttakurssien muuttumisen tai matkustuskulujen kallistumisen takia. Poikkeuksena esim. mahdolliset viranomaisten määräämät kustannukset, joihin YFU ei voi vaikuttaa.

Ohjelmahintaan ei sisälly:
Matkat kotimaan lähtövalmennukseen▪Vakuutus (koko vaihtoajalle tulee ottaa kattava vakuutus)▪Passi-, viisumi-, rokote– lääkärintarkastus- ja maahantulomaksut▪Koulunkäyntiin liittyvät kirja-, koulupuku- tai muut maksut▪Matkat ja retket vaihdon aikana▪Henkilökohtaiset kulut vaihtoaikana▪Mahdolliset viranomaismaksut Suomessa tai kohdemaassa ▪Omista toiveista johtuvat lentomuutokset