Tervetuloa YFU:n vapaaehtoiseksi!

Mielekästä vapaaehtoistoimintaa kaikenikäisille

YFU tarjoaa vapaaehtoisilleen ympäri Suomen mielekkäitä tehtäviä, jotka voi sovittaa omaan elämäntilanteeseen sopiviksi. Vapaaehtoinen voi olla juuri maailmalta palannut nuori, joka on innoissaan kaikesta näkemästään ja kokemastaan. Vapaaehtoinen voi olla myös aikuinen, joka haluaa tehdä työtä nuorten kansainvälistymisen puolesta, vaikka oma vaihto-oppilasvuosi ei enää olekaan päällimmäisenä mielessä.

Vapaaehtoiset ovat YFU:n sydän

YFU:n vapaaehtoisia yhdistää halu toimia nuorten kanssa ja rakentaa yhdessä suvaitsevampaa maailmaa. Vapaaehtoiset ovat jo vuosikymmenten ajan muodostaneet YFU:n toiminnan sydämen ja selkärangan. Suomessa töitä kansainvälistymisen eteen on tehty jo lähes 60 vuotta ja tehtävää riittää edelleen. Missiomme velvoittaa. YFU haluaa antaa mahdollisuuden elää vieraassa kulttuurissa ja oppia ymmärtämään sekä hyväksymään erilaisuutta.

Jatka kansainvälistymistä, verkostoidu, opi uutta, hyödynnä taitojasi

YFU:n vapaaehtoisena tapaat mielenkiintoisia ihmisiä ja voit jatkaa kansainvälisen verkostosi rakentamista. Tälläkin hetkellä vapaaehtoisiamme löytyy maailmalta maamme edustajina erilaisissa tapaamisissa, koulutuksissa ja työharjoittelupaikoissa. Opit uusia taitoja ja voit hyödyntää omaa osaamistasi. Tule mukaan YFU:ssa yksikin ihminen voi tehdä isoja asioita.

20130921-20130921-_MG_5673

Monta tapaa tulla mukaan

Lähetä sivun alalaidassa oleva ilmoittautumislomake YFU:n toimistolle, niin otamme sinuun yhteyttä.

Ilmoittaudu mukaan paikallistoimintaan sinua lähinnä olevalle aluejohtajalle. Yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Tilaa vapaaehtoisten sähköinen uutiskirje alla olevalla lomakkeella. Saat tietoa ajankohtaisista tehtävistä sekä tapahtumista ja kuulet vapaaehtoistoiminnan uusimmat uutiset.

Liity vapaaehtoisten Facebook-ryhmään (YFU Suomen vapaaehtoiset), jossa myös tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja etsitään tekijöitä vapaaehtoishommiin.

Vapaaehtoistehtäviä YFU:ssa

Etsimme tekijöitä erityisesti seuraaviin vapaaehtoistehtäviin. Mitkä niistä kiinnostaisivat sinua? Kaikkiin tehtäviin on tarjolla perehdytystä.

Anna_Alina_Ruotsi_2015

Nuorille, joiden vaihtarivuosi on vielä tuoreessa muistissa

Pidä vaihtaritunti
Saat arvokasta esiintymiskokemusta käymällä kouluissa kertomassa vaihto-oppilasvuodestasi. Samalla kannustat nuoria lähtemään vaihtoon ja voit toimia heidän ensimmäisenä vaihtarikontaktinaan. Monet ovat saaneet vaihtaritunnista kipinän lähteä vaihtoon! Voit pitää yhden tai halutessasi useamman vaihtaritunnin ja YFU:lta saat valmista materiaalia.

Kerro kokemuksistasi infotilaisuudessa tai valmennuksessa
Pääset kertomaan tuoreesta vaihtokokemuksestasi vaihtoa harkitseville tai jo hakeneille nuorille ja heidän vanhemmilleen.

Järjestä ohjelmaa ulkomaisille vaihtareille
Tule mukaan varmistamaan, että ulkomaisilla vaihtareilla on vuotensa aikana hauskaa YFU-henkistä ohjelmaa. Aiempina vuosina vaihtareille on järjestetty mm. kielikylpyjä, leffailtoja, kaupunkisuunnistuksia, Halloween-juhlia ja pikkujouluja.

Toimi ulkomaisen vaihtarin YFU-ystävänä
Autat ulkomaista vaihtaria löytämään kavereita ja ymmärtämään suomalaista arkea. Tämä on hieno tapa elää uudestaan omaa vaihtovuotta.

Hieman vanhemmille / kokeneemmille vapaaehtoisille

Haastattele vaihto-oppilaaksi haluavia
Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi eri paikkakunnilla järjestettäviin haastattelutilaisuuksiin tai kerro meille, jos voit tehdä tarvittaessa yksittäisiä haastatteluja omalla paikkakunnallasi. Tässä tehtävässä pääset tapaamaan vaihto-oppilaaksi hakevia nuoria ja kertomaan myös omasta kokemuksestasi!

Tule mukaan valmennustiimiin
YFU-vuoteen sisältyy monia valmennuksia niin ulkomaisille vaihto-oppilaille kuin maailmalle lähdössä oleville ja sieltä palaaville suomalaisille. Valmennustiimissä pääset suunnittelemaan sekä toteuttamaan valmennusten sisältöä ja logistiikkaa. Valmennukset ovat ikimuistoisia tapahtumia, ja pääset luomaan yhteishenkeä nuorten kesken sekä unohtumattomia kokemuksia!

Ryhdy tukihenkilöksi
Jokainen ulkomainen vaihto-oppilas ja isäntäperhe saa oman tukihenkilön. Haluaisitko sinä olla nuoren ja perheen tukena vaihdon ajan ja olla mukana vaihtokokemuksessa? Tukihenkilönä toimiminen sopii yli 25-vuotiaille.

Haastattele isäntäperheeksi haluavia
Kaikki isäntäperheet haastatellaan heidän kotonaan. Isäntäperhehaastattelijana käyt perheen kotona keskustelemassa heidän kiinnostuksestaan ottaa ulkomainen vaihto-oppilas. Pääset kertomaan isäntäperheenä toimimisesta ja YFU:n toiminnasta. Samalla mahdollistat ulkomaiselle vaihto-oppilaalle hyvän isäntäperheen.

”Valmennustiimiin osallistuminen toi mukanaan paljon uusia tuttavuuksia, toivottua vastuuta, organisointitaitoja sekä hyödyllistä kokemusta niin arjen kuin työelämänkin kannalta. Koulutukset olivat ammattitaitoisesti ryhmällemme räätälöityjä ja mikä tärkeintä: Hauskaa oli!” – Violet Honkanen

”En olisi varmaan päässyt ensimmäiseen työpaikkaani, ellei CV:ssäni olisi lukenut YFU:n vapaaehtoinen. Parasta toiminnassa on muut vapaaehtoiset. He ovat samanhenkisiä tyyppejä, joiden kanssa löytyy aina puheen- ja naurunaiheita.”
-Roosa Savo

20160125-416_Uruguay_Stud_OrientationSession

Kansainväliset mahdollisuudet

YFU:n vapaaehtoisena maailma on sinulle auki.
Lähde hankkimaan uusia kokemuksia, taitoja ja ystäviä kansainvälisistä koulutuksista tai harjoittelupaikoista.
Näistä mahdollisuuksista tiedotamme pääasiallisesti uutiskirjeessä ja Facebook-ryhmässä.

Harjoittelupaikat
Lukuisat vapaaehtoisemme ovat hankkineet arvokasta työkokemusta harjoittelijana YFU:n toimistolla esimerkiksi Kanadassa, Yhdysvalloissa, Uruguayssa, Sveitsissä, Norjassa ja Ruotsissa. Harjoittelijoille järjestetään yleensä majoitus, usein isäntäperheessä, ja he saavat maasta riippuen pientä taskurahaa. Lentomatkat kohdemaahan ja takaisin harjoittelija kustantaa itse.

Seminaarit ja koulutukset
Kansainvälisenä järjestönä YFU tarjoaa vapaaehtoisilleen mahdollisuuden osallistua erilaisiin seminaareihin ja koulutuksiin maailmalla. Seminaarit ja koulutukset ovat hauska tapa kehittää omia taitoja, saada uusia ystäviä ja oppia lisää YFU:sta. Kansainväliset seminaarit ja koulutukset ovat vapaaehtoisille ilmaisia. Suomen YFU maksaa osallistujien matkat sekä seminaarin osallistumismaksun. Osallistujilta odotamme matkakokemusten jakamista suomalaisten vapaaehtoisten kanssa sekä pienimuotoisen kirjallisen matkaraportin kirjoittamista.

”Vietettyäni kesän Kanadan YFU:n toimistolla ymmärrän vaihtariprosessin aivan eri tavalla. Tunteeni siitä, että YFU on kuin yksi iso perhe on vaan vahvistunut kesän aikana. Kaikkia yhdistää samanlainen ajatusmaailma on sitten vaihto-oppilaana, isäntäperheenä tai vapaaehtoisena.” – Alisa Muraja

”Espanjassa opin työskentelemään kansainvälisessä ryhmässä tehokkaasti, sain vinkkejä isojen ryhmien johtamisesta ja hallitsemisesta sekä runsaasti motivaatiota ja uskoa asiaani.”

quote_volunteer_small

Paikallistoimintaa ympäri Suomen

YFU:lla on toimintaa eri paikkakunnilla. Ajankohtaisista tapahtumista saat tietoa vapaaehtoisten kuukausittaisesta uutiskirjeestä. Postituslistalle pääset lähettämällä viestiä Riikka Seppälälle, riikka.seppala[at]yfu.fi tai täyttämällä sivun alalaidassa olevan lomakkeen. Riikkaan voit olla yhteydessä myös, jos haluat päästä aktiivisemmin järjestämään toimintaa omalla paikkakunnallasi.

IMG_0990

“Everywhere you go, everywhere you look, and everywhere you listen in Youth For Understanding you find our volunteers. Some call them leaders, some call them volunteers – they’re both.”

Rachel Andresen, YFU:n perustaja

Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoistoimintaan


* merkityt kentät ovat pakollisia.