Tervetuloa YFU:n vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoiset ovat YFU:n sydän. Vapaaehtoisena pääset oppimaan uutta, hyödyntämään taitojasi, tutustumaan uusiin ihmisiin ja rakentamaan omaa kansainvälistä verkostoasi. YFU tarjoaa mielekästä vapaaehtoistoimintaa kaikenikäisille ympäri Suomen.

Monta tapaa saada tietoa ja tulla mukaan toimintaan

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Täytä ja lähetä ilmoittautumislomake. Olemme sinuun yhteydessä kun sinulle sopivia vapistehtäviä tulee hakuun. Seuraa myös itse aktiivisesti nettisivuja ja vapisten FB-ryhmää!

Tilaa vapaaehtoisten uutiskirje

Kuukausittain tulevassa uutiskirjeessä on ajankohtaista tietoa vapaaehtoistoiminnan tehtävistä ja tapahtumista. Saat uutiskirjeen automaattisesti ilmoittauduttuasi vapaaehtoiseksi.

Liity vapaaehtoisten Facebook-ryhmään

YFU Suomen vapaaehtoiset -ryhmässä tiedotetaan asioista ja etsitään tekijöitä erilaisiin tehtäviin. Löydät ryhmän Facebookista nimellä: YFU Suomen Vapaaehtoiset.


Vapaaehtoistehtäviä YFU:ssa

Nuorille, joiden vaihtovuosi on vielä tuoreessa muistissa

 • Pidä vaihtaritunti
  Käy kouluissa kertomassa vaihto-oppilasvuodestasi. Voit kannustaa nuoria lähtemään vaihtoon ja toimia heidän ensimmäisenä kontaktinaan.
 • Esiinny infotilaisuudessa tai valmennuksessa
  Kerro omista kokemuksistasi vaihtoa harkitseville ja jo ohjelmaan hakeneille sekä heidän vanhemmilleen.
 • Järjestä ohjelmaa ulkomaisille vaihtareille
  Tule mukaan järjestämään nuorille hauskaa ohjelmaa vaihto-oppilasvuoden aikana.
 • Toimi ulkomaisen vaihtarin YFU Buddyna
  Auta ulkomaalaista nuorta löytämään kavereita ja ymmärtämään suomalaista arkea. Tämä on hieno tapa elää uudestaan omaa vaihto-oppilasaikaa.
 • Osallistu YFU:n markkinointiin
  Ota valokuvia, tee videoita, kirjoita blogia tai hyödynnä muita taitojasi viestinnässämme.

Hieman vanhemmille ja kokeneemmille vapaaehtoisille

 • Haastattele vaihto-oppilaaksi haluavia
  Haastattele nuoria, toistaiseksi etänä. Voit myös kertoa omasta vaihtoajastasi.
 • Tule mukaan valmennustiimiin
  Hyödynnä kokemuksiasi suunnittelemalla valmennustilaisuuksia ja valmentamalla vaihtoon lähteviä nuoria.
 • Järjestä koulutuksia vapaaehtoisille
  Jaa osaamistasi ja YFU-oppejasi uusille vapaaehtoisille.
 • Ryhdy tukihenkilöksi
  Toimi vaihto-oppilaan ja isäntäperheen tukihenkilönä.
 • Haastattele isäntäperheeksi haluavia
  Keskustele perheiden kanssa ja kerro heille isäntäperheenä toimimisesta sekä YFU:n toiminnasta. Näin autat vaihto-oppilasta saamaan hyvän isäntäperheen.
 • Järjestä tapahtumia alueellasi
  Suunnittele ja järjestä kotipaikkakunnallasi tapaamisia vaihto-oppilaille ja muille vapaaehtoisille.

Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet

Kansainvälinen toiminta

Harjoittelupaikat

Lukuisat vapaaehtoisemme ovat hankkineet arvokasta työkokemusta YFU:n harjoittelijana esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa, Sveitsissä, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Uruguayssa. Harjoittelijalle järjestetään yleensä majoitus, usein isäntäperheessä, ja hän saa maasta riippuen pientä taskurahaa. Lentomatkat kohdemaahan ja takaisin harjoittelija maksaa itse.

Seminaarit ja koulutukset

Kansainvälisenä järjestönä YFU tarjoaa vapaaehtoisilleen mahdollisuuden osallistua maailmalla erilaisiin seminaareihin ja koulutuksiin. Nämä ovat mielekäs tapa kehittää omia taitoja, tutustua uusiin ihmisiin sekä oppia lisää YFU:sta. Vapaaehtoiselle nämä tilaisuudet ovat ilmaisia tai YFU tukee kuluja osittain. Osallistujalta odotamme matkakokemuksen jakamista suomalaisten vapaaehtoisten kanssa ja usein erilaisten projektien vetämistä.

Paikallistoiminta

YFU:lla on toimintaa eri paikkakunnilla. Ajankohtaista tietoa tapahtumista saat vapaaehtoisten kuukausittaisesta uutiskirjeestä. Postituslistalle pääset lähettämällä viestiä osoitteeseen yfu.finland@yfu.fi tai täyttämällä sivun alalaidassa olevan lomakkeen.

Jos haluat päästä järjestämään toimintaa aktiivisemmin omalla paikkakunnallasi, ota rohkeasti yhteyttä YFU:n toimistoon: yfu.finland@yfu.fi, 09 6226 130. Jutellaan ja ideoidaan lisää yhdessä.


Lähde mukaan vapaaehtoistoimintaan

Annan YFU:lle luvan kerätä, käyttää ja säilyttää henkilötietojani. YFU voi käyttää antamiani tietoja suoramarkkinointiin ja markkinointiviestintään. Voin päivittää tietoni tai peruuttaa suostumukseni ottamalla yhteyttä yfu.finland@yfu.fi.