KEVÄT 2025

vAIHTO-OPPILAAKSI KEVÄTLUKUKAUDEKSI 2025

Vaihto-oppilaaksi voi hakea tavallisempien lukuvuosivaihtojen lisäksi myös lukukaudeksi. Voit valita vaihtosi ajankohdaksi joko kevätlukukauden tai syyslukukauden. Hakuaika kevätlukukauden ohjelmiin päättyy pääsääntöisesti syyskuussa 2024.

Vaihto-oppilaaksi koko vuodeksi alkaen tammikuu 2025

Vaihto-oppilaaksi voi myös lähteä tavallisemman lukukausivaihdon sijaan kalenterivuoden mukaiseen ohjelmaan, jolloin lähdet vaihtoon tammi-maaliskuussa, ja palaat kotiin marras-tammikuussa.

Joissain kohdemaissa kevätlukukausivaihtoon lähteneet voivat lisämaksusta pidentää ohjelmaa koko vuoden vaihdoksi.

Lyhytohjelmat

Osaan kohdemaista voi lähteä vaihtoon myös noin 3 kk:n lyhytohjelmiin. Etelä-Korean lyhytohjelmien lisäksi Belgiaan (hollanninkielinen), Espanjaan, Alankomaihin ja Iso-Britanniaan on tarjolla lyhytohjelmia lukuvuodelle 2025.

Hakeminen

Hae vaihtoon keväällä 2025 alkaviin ohjelmiin samalla tavalla, kuin muihin vaihto-ohjelmiin. Esi-ilmoittautumislomakkeessa voit kertoa haluavasi lähteä vaihto-oppilaaksi keväällä 2025. Hakuaika kevään vaihto-ohjelmiin loppuu kohdemaasta riippuen syys-lokakuussa 2024.

Miksi lähtisin vaihtoon keväällä?

Lukukausivaihdossa voit saada kansainvälisen kokemuksen lyhyemmässä ajassa, mikä voi sopia paremmin tiettyihin elämäntilanteisiin.

Kevätlukukauden vaihto-ohjelma voi tarjota joustavuutta opintojen suunnittelussa, ja mahdollisuuden olla vaihto-oppilaana, asua isäntäperheessä ja käydä paikallista koulua ilman sitoutumista koko lukuvuodeksi.

Lukuvuosi- ja lukukausiohjelmien hintoihin sisältyy samat palvelut. Valmennuksista puolenvälin valmennus, eli midari (mid-year orientation) ei sisälly lukukausivaihtoihin, muuten kaikki lukukausioppilaat valmennetaan ennen vaihtoa, vaihdon aikana ja vaihdon jälkeen YFU:n laatukriteerien mukaisesti. Lue lisää siitä, mitä YFU:n hintoihin sisältyy.

Monessa maassa eteläisellä pallonpuoliskolla, kuten Etelä-Afrikassa, Australiassa tai Argentiinassa, kesälomaa vietetään talvella (joulukuusta helmikuuhun). Kesäloma voi olla hauska tauko kesken vaihto-oppilasvuoden, mutta voi myös olla, että kaverisi menevät lomalle jonnekin muualle, tai isäntäperheesi tekee töitä myös lomalla, ja sinun on vaikeampi keksiä mielekästä tekemistä.

Kouluvuoden aloittaminen voi olla helpompaa, kun teet sen samaan aikaan muiden opiskelijoiden kanssa. Toisinaan syksyllä vaihtoon lähtevät joutuvat vaihtamaan luokkaa kesken lukuvuoden, mutta jos lähdet tammikuussa, sinun ei tarvitse vaihtaa luokkaa kesken kaiken, vaan saat olla saman luokan kanssa koko vaihtosi ajan.

Suosittelemme siksi miettimään sopisiko kalenterivuoden mukainen vaihto sinun muihin aikatauluihisi.

Japanin lukuvuosiohjelmat alkavat aina maaliskuussa, ja kotiin palataan tammikuussa. Tämä johtuu siitä, että Japanissa kouluvuosi alkaa huhtikuussa. Japaniin voi lähteä myös kevätlukukausivaihtoon, jolloin vaihtoon lähdetään maaliskuussa ja kotiin palataan elokuussa. Syysukukausiohjelma alkaa elokuussa.

Etelä-Koreaan on mahdollista hakea vain 90 päivän lyhytohjelmiin. Etelä-Korean vaihto alkaa joko keväällä maalis-huhtikuussa, tai syksyllä syyskuussa.

Lue lisää kohdemaista

Alankomaat
Argentiina
Belgia Flanders
Brasilia
Chile
Ecuador
Espanja
Etelä-Afrikka
Etelä-Korea
Irlanti
Iso-Britannia
Italia
Itävalta
Japani
Kanada
Paraguay
Ranska
Saksa
Tsekki
Unkari
Uruguay
Viro
Yhdysvallat
Kaikki kohdemaat
Diego Argentiinan YFU:sta kertoo viisi hyvää syytä lähteä vaihtoon Argentiinaan tammikuusta tammikuuhun.

Kevään 2025 lähtöjen tiedot

Kalenterivuosi

Kevään 2025 lyhytohjelmat

Kevätlukukausiohjelmat