Yhdysvallat

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin

  1. Amerikkalaiset koulut ovat oma kiehtova maailmansa. Useimmiten vaihto-oppilas löytää itsensä jos ei tuhansien, niin ainakin satojen tai kymmenien highschoolilaisten seurasta. Koulun jälkeiset kerhot ovat kokemus itsessään: tarjolla on kaikkea urheilusta ratsastukseen, draamakerhoihin ja valokuvaukseen. Kerhot ovat loistava tapa tutustua ihmisiin! Sinulla on myös mahdollisuus opiskella kursseja, joita et Suomesta löydä. Ikimuistoisia ovat myös kouluvuoden juhlat, kuten prom ja homecoming. Kouluilla on usein hyvä yhteishenki ja omat urheilujoukkueet, joita kannustetaan otteluissa. Saat myös oman kuvasi vuosikirjaan ja voit vuosien päästä lukea muiden lukiolaisten terveisiä ja vaihtovuotesi muistoja yearbookista!
  2. Yhdysvallat on paljon monimuotoisempi maa, kuin televisiosarjat antavat ymmärtää. Elämää on myös Kalifornian, Floridan ja New Yorkin ulkopuolella. Olipa osavaltiosi sitten Michigan, Nebraska, Teksas, Oregon, Maryland tai jokin muu, pääset tutustumaan amerikkalaiseen perhe-elämään ja elämäntapaan – joita on enemmän kuin yksi. Tavallisen arjen lisäksi mieleesi jäävät varmasti juhlapäivät, kuten Halloween, Thanksgiving ja joulu.
  3. Yhdysvallat on erinomainen kansainvälisyyskasvattaja – kulttuurien sulatusuunistakin usein puhutaan. Avoimiin, sosiaalisiin ja positiivisiin yhdysvaltalaisiin on helppo tutustua, ja pian osaat aloittaa small talkin luontevasti kenen tahansa kanssa, ehkäpä paikallisella aksentilla maustettuna!

Kaksi vaihto-ohjelmaa

Suuren kysynnän takia järjestämme oppilasvaihtoja YFU USA:n lisäksi myös yhteistyökumppanimme, luotettavan vaihto-oppilasjärjestön FLAGin (Foreign Links Around the Globe) kautta. FLAG on voittoa tavoittelematon vaihto-oppilasjärjestö, joka on toiminut vuodesta 1989.

Oli järjestösi sitten YFU USA tai FLAG, lähdet Yhdysvaltoihin elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Molemmissa vaihto-ohjelmissa pääset Suomessa YFU:n järjestämään lähtövalmennukseen ja kotiin palattuasi Kotiaisiin, joissa voit vaihtaa kokemuksia toisten suomalaisnuorten kanssa. YFU USA:n ja FLAGin isäntäperheille ei makseta vaihto-oppilaasta kulukorvausta. Kummassakin ohjelmassa tukenasi on vaihdon ajan aluekoordinaattori ja Suomen YFU:n counselor.

Vuoden aikana eri alueilla yleensä järjestetään vaihto-oppilaiden ja isäntäperheiden tapaamisia esimerkiksi grillauksen tai muun leppoisan yhdessäolon merkeissä. Lisäksi voit lähteä YFU USA:n sekä FLAGin kautta Belo USA:n järjestämille maksullisille matkoille, esimerkiksi itä- tai länsirannikon kierrokselle (mm. New York, Washington, Kalifornia) tai Havaijin matkalle. Matkoja saattavat järjestää myös kirkot, koulut ja koulujen kerhot tai muut harrastusryhmät.

Lue lisää Belo USA:n matkoista

YFU USA

YFU USA:n ohjelmassa osallistut kuukauden kuluessa maahan saapumisestasi hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat eri maista tulevia vaihto-oppilaita ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen. Kaikki nämä valmennukset kestävät päivän tai kaksi alueesta riippuen.

YFU USA:n sivut

FLAG

FLAGin vaihto-oppilaita on ympäri Yhdysvaltoja, eniten Michiganissa, Indianassa, Arizonassa ja Etelä-Carolinassa. FLAGin ohjelmassa voit myös lisämaksusta toivoa tiettyä aluetta ja koulua tai saada aluetakuun. Vuoden alussa osallistut Washington DC:ssä neljän päivän saapumisleirille, jolla tutustut toisiin vaihto-oppilaisiin, saat tarkempaa tietoa vaihtovuotesi sisällöstä ja käyt katsomassa kuuluisia nähtävyyksiä. Lisäksi FLAG järjestää omakustanteisia matkoja esimerkiksi Las Vegasiin, Los Angelesiin, New Yorkiin ja Disney Worldiin. FLAG pidättää oikeuden muutoksiin.

FLAGin sivut

Vaatimukset

Yhdysvaltoihin hakevalta vaaditaan hyvää englannin kielen taitoa ja kielitasotestin läpäiseminen.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

YFU USA, lukuvuosi 2023–2024: Hakijan tulee olla syntynyt 15.3.2005-29.9.2008.

FLAG, lukuvuosi 2023–2024: Hakijan tulee olla syntynyt 31.1.2005-31.7.2008.

Tiedoksi

YFU USA:n ohjelma on vuodelle 2023-2024 tällä hetkellä täynnä, mutta pääset USA:an vaihto-oppilaaksi yhteistyöjärjestömme FLAG:in kautta.

Lisää artikkeleita