Yhdysvallat

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin

1. Amerikkalaiskoulut ovat oma kiehtova maailmansa – useimmiten vaihto-oppilas löytää itsensä jos ei tuhansien, niin ainakin satojen tai kymmenien highschoolilaisten seurasta. Koulun jälkeiset aktiviteetit ovat kokemus sinällään: tarjolla on kaikkea urheiluharrastuksista kouluratsastukseen, draamakerhoihin ja valokuvaukseen. Ikimuistoisia ovat myös kouluvuoden juhlat, kuten homecoming ja prom.

2. Yhdysvallat on paljon monimuotoisempi maa, kuin mitä televisiosarjat antavat ymmärtää. Ja elämää on myös Kalifornian, Floridan ja New Yorkin ulkopuolella. Olipa osavaltiosi sitten Michigan, Nebraska, Teksas, Oregon, Maryland tai joku muu, pääset kokemaan amerikkalaisen perhe-elämän ja opit ymmärtämään paremmin amerikkalaista elämäntapaa. Tavallisen arjen lisäksi mieleesi jäävät varmasti juhlapäivät, kuten thanksgiving ja halloween.

3. Yhdysvallat on erinomainen kansainvälisyyskasvattaja – kulttuurien sulatusuunistakin usein puhutaan. YFU:n isäntäperheet ovat laidasta laitaan amerikkalaisia, ja mukaan mahtuu niin ydinperheitä, yksinhuoltajia, sateenkaariperheitä kuin yksin asuvia vanhempiakin.

usa

YFU:n vaihto-oppilaat kertovat, miksi kannattaa lähteä Yhdysvaltoihin

Yhdysvalloissa vaihdossa olleet Alen, Emma ja Nea kertovat, miksi he valitsivat kohdemaaksi Yhdysvallat, mikä oli vaihtovuodessa parasta ja miksi kannattaa lähteä vaihtoon.

Tilaa infopaketti

Lähetä vaihtohakemus

 

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua.

Lähdet Yhdysvaltoihin elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Noin kuukauden sisällä saapumisestasi Yhdysvaltoihin pääset mukaan hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen omalla alueellasi. Valmennuksessa tapaat alueellasi olevat muut kansainväliset vaihto-oppilaat. Pääset paremmin sisälle kulttuuriin ja saat hyödyllistä tietoa siitä, miten saat vaihtovuodestasi enemmän irti.

Puolessa välissä vaihto-oppilasvuottasi YFU järjestää puolivuosivalmennuksen ja ennen paluutasi kotiinpaluuvalmennuksen. Kaikki nämä valmennukset kestävät 1-2 päivää riippuen alueesta.

Vuoden mittaan eri alueilla järjestetään yleensä vaihto-oppilaiden ja isäntäperheiden tapaamisia esimerkiksi grillaamisen tai muun leppoisan yhdessäolon merkeissä. Koulut, kirkot tai erilaiset kerhot saattavat järjestää matkoja. Myös YFU USA on yleensä tarjonnut vaihto-oppilaille mahdollisuutta osallistua esimerkiksi itä- tai länsirannikon kierrokselle (muun muassa New York, Washington, Kalifornia) tai Havaijin-matkalle. Näiden mahdollisten matkojen tai retkien hinta ei sisälly vaihto-oppilasmaksuun.

 

High School spirit oli myös jotain niin uskomatonta. Pelasin lentopalloa, koripalloa ja softballia ja rakastin niitä kaikkia. Pidin päivittäisistä treeneistä ja yhteisöllisyydestä. Sellaista ei Suomen koulussa koe. Koulussa oli muutenkin niin paljon erilaisia tapahtumia, joissa pystyi pitämään hauskaa esim. prom ja senior trip. Minun Yhdysvaltani oli unelma ja toivon, että muutkin pääsevät kokemaan unelmaansa.
Anette, USA

Homecoming on mahtava perinne ja osa High School kokemusta. Kaikki pukee päälle parhaimpansa ja pitää hauskaa.
Amerikassa koulun yhteishenki on loistava ja se korostuu varsinkin spirit-viikkojen ja jalkapallokauden aikana.
– Enni, USA

quote_study_abroad_small

 

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
"Elämäni paras päätös oli laittaa hakupaperit menemään"

Small talk -kulttuuri puhututtaa paljon suomalaisia ja ehkä me vähän myös kummeksutaan sitä Suomessa. Minuun se kuitenkin tarttui vahvasti vaihto-oppilasvuoteni aikana ja edelleen käytän sitä lähes päivittäin. Olin vaihdossa YFU:n kautta Yhdysvalloissa 2018-19 lukuvuonna. Elämäni paras päätös oli laittaa hakupaperit menemään. Valitsin kohdemaakseni Yhdysvallat, sillä halusin oppia puhumaan paremmin englantia. En ikinä ollut ollut omasta […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 31.1.2002-30.6.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Yhdysvaltoihin lähtijällä tulee olla hyvä englannin kielen taito ja hakijan tulee läpäistä kielitasotesti. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.