Argentiina

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Argentiinaan

  1. Argentiinalaisten lämpö ja hymy tarttuvat ja tekevät hyvää kylmän, pohjoisen maan asukkaille.
  2. Espanjan kielen taidosta on sinulle hyötyä, puhuuhan sitä yli 400 miljoonaa ihmistä maailmassa!
  3. Pääset maistelemaan paikallisia herkkuja, joita ovat locro, empanadas, medialunas, dulce de leche, ja tietysti pihvit ja mate-juoma.
Ohjelman pituusvuosi
Erikoisohjelmaturheiluohjelma
Ikäraja29.1.2007 – 3.2.2010
Lähtötammikuu 2025
Paluu tammikuu 2026
Hinta11 400 €
Ohjelman pituuslukukausi
Erikoisohjelmat
Ikäraja29.1.2007 – 3.2.2010
Lähtötammikuu 2025
Paluuheinäkuu 2025
Hinta10 900 €
Ohjelman pituuslukuvuosi
Erikoisohjelmaturheiluohjelma
Ikäraja13.9.2007 – 13.8.2010
Lähtöelokuu 2025
Paluuheinäkuu 2026
Hinta11 400 €
Ohjelman pituuslukukausi
Erikoisohjelmat
Ikäraja13.9.2007-13.8.2010
Lähtöelokuu 2025
Paluutammikuu 2026
Hinta10 900 €

Hyvä tietää

Kielitaito

Argentiinaan hakevien tulee osata englantia kohtuullisesti.

Aiempia espanjan kielen opintoja ei vaadita. Suosittelemme kuitenkin, että opiskelet espanjan alkeet ennen lähtöäsi.

Erityisruokavaliot

Kasvissyöjät voidaan hyväksyä ohjelmaan, jos erityiskiintiöpaikkoja on hakuvaiheessa vielä jäljellä.

Mikäli olet vegaani, meidän tulee kysyä Argentiinan YFU:lta mahdollisuudesta löytää sinulle sopiva isäntäperhe tapauskohtaisesti.

Erikoisohjelmat: Urheilu

Urheiluohjelma on tarkoitettu säännöllisesti omaa lajiaan harrastaville nuorille mahdollisuus jatkaa lajin parissa myös vaihtovuoden ajan. Harjoitukset käydään koulun jälkeen paikallisessa seurassa. YFU Argentiina tarjoaa mahdollisuutta harrastaa mm. seuraavia lajeja:

Jalkapallo, koripallo, lentopallo, käsipallo, soutu, kamppailulajit, uinti.
Kysy lisää muista mahdollisuuksista.

Hintaan ei sisälly harrastuksen kuukausi- tai vuosimaksua, urheiluvälineisiin kuluvia kustannuksia, kilpailu- ja turnausmaksuja, mahdollisesti vaadittavia terveystarkastukseen liittyviä kustannuksia.

Tavanomaisen vaihto-oppilaskansion lisäksi urheiluohjelmaan hakevien tulee olla valmiita lähettämään paikalliselle seuralle esimerkiksi videoita tai oman valmentajan suositus todisteena omasta tasostaan pyydettäessä.

Diego Argentiinan YFU:sta kertoo viisi hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Argentiinaan.


Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana käyt paikallista koulua, joka voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu. Mikäli alueellasi ei ole lukiota sopivan kulkuyhteyden päässä, käyt ammattikoulua. Koulupäivä voi alkaa varhain aamulla tai vasta iltapäivällä.Koulussa saatetaan käyttää koulupukua, joka voi myös olla t-paita tai takki.

Lähdet Argentiinaan elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Argentiinassa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit espanjan kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen. Asiapitoisen sisällön lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Alueesi vapaaehtoiset järjestävät vuoden aikana erilaisia tapahtumia vaihto-oppilaille ja isäntäperheille. Ohjelmassa on ollut niin piknikkejä, pizzailtoja kuin pieniä retkiäkin. Argentiinassa kesäloma on helmikuussa, jolloin voit halutessasi osallistua paikallisen YFU:n järjestämälle omakustanteiselle matkalle, joka on viime vuosina suuntautunut Iguazún kuuluisille vesiputouksille. Matka on ollut erittäin suosittu vaihto-oppilaiden keskuudessa. Lisäksi Argentiinan YFU on järjestänyt omakustanteisen camping-retken Nahuel Huapin kansallispuistoon.

Argentiinassa koulujen lukuvuosi alkaa maaliskuun alussa, ja loppuu joulukuussa. Joulu-helmikuun ajan argentiinalaiset nuoret viettävät kesälomaa.

Vaihtoon Argentiinaan voi hyvin lähteä tammikuussa, jolloin vaihto-oppilailla on mahdollisuus lähteä samantien mukaan YFU:n järjestämälle leirille Barilocheen, Patagoniaan.

Mikäli lähdet vaihtoon syyskuussa, valmistauduthan siihen, että vaihtovuotesi puolessa välissä vietät kesälomaa.

Argentilainen perhe-elämä

Perhe on argentiinalaisille erittäin tärkeä. Argentiinalaiset rakastavat viettää vapaa-aikansa läheisten kanssa. Sukulaiset asuvat yleensä lähellä toisiaan, ja tapaavatkin usein grillamisen ja lasillisen parissa.

Arkisin illallinen syödään yhdessä perheen kanssa, noin klo 22.00 illalla. Kello viiden aikaan syödään “la merienda”, tavallisesti kahvia ja keksejä.

Argentiinalaiset perheet voivat vaikuttaa hyvin eloisilta ja meluisilta. He jakavat kaiken, riidoista hauskoihin tarinoihin ja nauruun, ja ottavat sinut tulee hyvin nopeasti omaksi lapsekseen.

Argentiinalainen koulu

Kun koulun kellot soivat, opiskelija istuskelevat vielä kaikessa rauhassa koulun pihalla ja juovat yhdessä maté:ta. Vähän ajan kuluttua opettaja tulee hakemaan oppilaat tunnille. Tunnit ovat hauskoja ja täynnä hyvää mieltä ja puhetta. Opettajan opetusta kommentoidaan usein. Opettajat ja opiskelijat ovat läheisiä, ja jos sinulla on jokin ongelma, voit hyvin kertoa siitä opettajallesi. Hän auttaa mielellään.

Koulua käydään ainakin maan keskiosissa klo 7.30-12.30 välillä, ja iltapäivisin vietetään siestaa, eli levätään tai nukutaan päiväunet. Buenos Airesissa ja joissain yksityiskouluissa koulupäivä kestää koko päivän.

Aamu aloitetaan mahdollisella yhteisellä ruokoushetkellä ja kansallislaulun laulamisella. Kouluvuoden aikana kouluissa vietetään useita erikoispäiviä ja juhlia, kuten opiskelijoiden päivää, opettajien päivää, tai perinteiden päivää. Et varmasti kyllästy!

Vaihto-oppilaana ArgentiinassaLisää artikkeleita