Italia

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Italiaan

1. Italialainen perhe-elämä ja yhteisöllisyys täytyy itse kokea. Vaihtovuosi antaa siihen ainutlaatuisen mahdollisuuden. Bonuksena on maa, jossa kauneutta löytyy joka kolkasta.

2. Italian kieli on monen mielestä maailman kaunein ja suomalaiselle ääntäminen on helppoa. Perheesi ja uusien ystäviesi avulla opit myös eloisan elekielen, joka on olennainen osa italialaista keskustelua.

3. Kukapa meistä ei rakastaisi italialaista ruokaa? Olipa uusi kotisi sitten Piemontessa, Liguriassa, Sisiliassa, Sardiniassa tai Rooman lähellä, paikallisissa herkuissa riittää maisteltavaa koko vuodeksi. Jos olet onnekas, sinulle paljastetaan salaisia perhe- tai sukureseptejä, joilla voit hämmästyttää ystäväsi kotiin palattuasi.

italia

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Lähdet Italiaan elo-syyskuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Italiaan saapumisesi jälkeen osallistut Rooman lähistöllä hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit kieltä ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana alueellasi järjestetään mahdollisesti myös muita aktiviteetteja ja/tai omakustanteinen matka Roomaan, Firenzeen ja Venetsiaan. Mahdollinen matka ei sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan.

Italiassa sinulla on mahdollisuus valita myös erikoisohjelma, jossa opiskelet koulussa linjalla, joka voi erikoistua taiteeseen, musiikkiin, tanssiin, tieteeseen tai ravintola-alaan. Erikoisohjelmiin saatetaan edellyttää motivaatiokirje tai muuta ennakkomateriaalia. Erikoisohjelmista saattaa tulla lisämaksua. Kysy lisää YFU:n toimistolta yfu.finland@yfu.fi.

YFU Italian sivut

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Lue lisää YES-seminaarin sivuilta

Katso YES Aftermovie 2019

Ihmiset täällä on aivan ihania, lämpimiä ja iloisia ja ystävällisiä. Täällä on tapana antaa poskipusut kun tavataan. Kaikki on tosi puheliaita ja italialaiset eivät pidä hiljaisuudesta. Päinvastoin kaikki puhuu tosi kovaan ääneen ja kyllä, kädet puhuvat myös (ja se tarttuu). Yksi syy Italiaan lähtemiselle oli ihana italian kieli. En osannut oikeastaan sanaakaan, kun tulin tänne ja nyt puhun jo sujuvasti. -Milla, Italia

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Buonasera a tutti! Saapasmaana tunnetu Italia sijaitsee etelä-Euroopassa ja täällä siis puhutaan italiaa. Asukkaita on noin 60 miljoonaa. Mä asun Sisiliassa, mikä sijaitsee Italian eteläosassa. Ainakin täällä Sisiliassa ei hirveän hyvin puhuta englantia, joten kielen oppii paljon helpommin ja nopeammin, kun on pakko koittaa oppia italiaa. Ihmiset täällä on aivan ihania, lämpimiä ja iloisia ja ystävällisiä . Täällä on tapana antaa poskipusut kun tavataan. Kaikki on tosi puheliaita ja italialaiset eivät pidä hiljaisuudesta. Päin vastoin kaikki puhuu tosi kovaan ääneen ja kyllä, kädet puhuvat myös (ja se tarttuu). Yksi syy Italiaan lähtemiselle oli ihana italian kieli. En osannut oikeastaan sanaakaan, kun tulin tänne ja nyt puhun jo sujuvasti. Mulla kesti noin neljä kuukautta, että aloin puhua, mutta ymmärtää aloin alusta lähtien joka päivä enemmän ja enemmän. Ja vieläkin joka päivä opin jotain uutta ja kyselen sanoja, mitä en ymmärrä ja joitain sanoja saatan kysyä tosi monta kertaa kunnes muistan sen. Juhlat täällä tuntuu olevan paljon isommin esillä, esim. 18-vuotis synttärit on TODELLA iso juttu täällä. Kun ekan kerran menin tälläisiin juhliin niin ekana tuli mieleen, että täähän on kuin häät ja paikalle kutsutaan sukulaiset ja kaikki kaverit ja ketään ei jää kutsumatta. Meillä oli myös alkuviikko lomaa koulusta, koska täällä juhlittiin Catanian pyhimystä Sant’ Agataa. Koko kaupunki oli täynnä ihmisiä koko ajan, koska myös muualla asuvat Cataniasta lähtöisin olevat palasivat tänne juhlan ajaksi. Tää juhla kesti kolme päivää ja käytiin mm. katsomassa ihan superhienoja ilotulituksia. Joulun aikaan vietettiin monia lounaita ja illallisia ystäväperheiden ja naapureiden kanssa ja nämähän kesti aina monta tuntia, jopa seitsemän tuntia😳. Jouluna pelattiin myös Tombolaa, mikä on vähän bingon tapainen peli. Myös korttipelit vaikka sisilialaisimla korteilla on hauskaa ja yleistä täällä. kuva: 1&2: Cataniasta, 3: perinteinen sisilialainen tanssi, 4: kojuja joulun aikaan, 5: vaihtarikavereiden kanssa ennen joulua, 6: Milano 7: pieni pala Sant’ Agataa. #exchangestudent #yfufinland #yfuitalia

Henkilön YFU Finland (@yfufinland) jakama julkaisu

Ohjelmahinnat >>
Poskipusuja, pasta carbonaraa ja ystävällisiä ihmisiä Roomassa

Kun lähdin Italiaan, en tiennyt paljoa siitä maana. Olin tietenkin kuullut kaikki stereotypiat, mutta kun nyt ajattelen, niin lähdin aika sokkona. Saavuttuani muistan kuinka en voinut uskoa, että olin vihdoin Italiassa. Olin kauan haaveillut vaihtovuodesta ja päädyin Italiaan kielen takia. En puhunut italiaa yhtään saapuessani, mutta vuoden lopussa puhuminen oli jo sujuvaa. Olen todella iloinen, […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2022-23: hakijan tulee olla syntynyt 31.12.2004 - 1.9.2007 välisenä aikana.

Vaatimukset

Sinun ei tarvitse osata italian kieltä ennen lähtöäsi. Tällöin sinun tulee osallistua Italiassa järjestettävälle kielikurssille, jonka hinta on 850 €. Jos olet opiskellut italiaa vähintään vuoden ajan, sinun ei tarvitse käydä kielikurssia. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. hyvässä hoitotasapainossa oleva astma, diabetes tai reuma) ja hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Mielenterveyteen liittyvän terapian (esim. syömishäiriö, masennus tai ahdistus) tulee olla päättynyt noin kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ottaa rajoitetusti vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä voi olla haastavaa löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.