Italia

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Italiaan

  1. Italialainen perhe-elämä ja yhteisöllisyys täytyy itse kokea. Vaihtovuosi antaa siihen ainutlaatuisen mahdollisuuden. Lisäksi maa on joka puolella kaunis.
  2. Italian kieli on monen mielestä maailman kaunein, ja suomalaiselle sen ääntäminen on helppoa. Perheesi ja uusien ystäviesi avulla opit myös elekielen, joka on olennainen osa italialaista kulttuuria.
  3. Kukapa meistä ei rakastaisi italialaista ruokaa. Olipa uusi kotisi sitten Piemontessa, Liguriassa, Sisiliassa, Sardiniassa tai Rooman lähellä, paikallisissa herkuissa riittää maisteltavaa koko vuodeksi. Jos olet onnekas, sinulle paljastetaan suvun salaisia reseptejä, joilla voit yllättää perheesi ja ystäväsi kotiin palattuasi.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Italiassa sinulla on mahdollisuus valita erikoisohjelma, jossa opiskelet koulussa taiteeseen, musiikkiin, tanssiin, tieteeseen tai ravintola-alaan erikoistuvalla linjalla. Erikoisohjelmiin haussa saatetaan vaatia motivaatiokirje tai muuta ennakkomateriaalia. Erikoisohjelmista saattaa tulla lisämaksua. Kysy lisää YFU:n toimistolta: yfu.finland@yfu.fi.

Lähdet Italiaan elo-syyskuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Aluksi osallistut Rooman lähistöllä hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit italian kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Italian YFU saattaa järjestää myös muita aktiviteetteja tai omakustanteisen matkan Roomaan, Firenzeen tai Venetsiaan. Mahdollinen matka ei sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan.

YFU Italian sivut

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Vaatimukset

Italiaan voi lähteä osaamatta italian kieltä, mutta näitä paikkoja on rajoitetusti. Jos et ole opiskellut italiaa vähintään vuoden ajan, sinun tulee osallistua kielikurssille heti vaihdon alussa.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2023–2024: Hakijan tulee olla syntynyt 30.12.2005-31.8.2008.

Lisää artikkeleita