Italia

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Italiaan

1. Italialainen perhe-elämä ja yhteisöllisyys täytyy itse kokea. Vaihtovuosi antaa siihen ainutlaatuisen mahdollisuuden. Bonuksena on maa, jossa kauneutta löytyy joka kolkasta.

2. Italian kieli on monen mielestä maailman kaunein ja suomalaiselle ääntäminen on helppoa. Perheesi ja uusien ystäviesi avulla opit myös eloisan elekielen, joka on olennainen osa italialaista keskustelua.

3. Kukapa meistä ei rakastaisi italialaista ruokaa? Olipa uusi kotisi sitten Piemontessa, Liguriassa, Sisiliassa, Sardiniassa tai Rooman lähellä, paikallisissa herkuissa riittää maisteltavaa koko vuodeksi. Jos olet onnekas, sinulle paljastetaan salaisia perhe- tai sukureseptejä, joilla voit hämmästyttää ystäväsi kotiin palattuasi.

italia

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Lähdet Italiaan elo-syyskuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Italiaan saapumisesi jälkeen osallistut Rooman lähistöllä hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit kieltä ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana alueellasi järjestetään mahdollisesti myös muita aktiviteetteja ja/tai omakustanteinen matka Roomaan, Firenzeen ja Venetsiaan. Mahdollinen matka ei sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan.

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Poskipusuja, pasta carbonaraa ja ystävällisiä ihmisiä Roomassa

Kun lähdin Italiaan, en tiennyt paljoa siitä maana. Olin tietenkin kuullut kaikki stereotypiat, mutta kun nyt ajattelen, niin lähdin aika sokkona. Olin vaihdossa 2018-2019 Roomassa. Saavuttuani muistan kuinka en voinut uskoa, että olin vihdoin Italiassa. Olin kauan haaveillut vaihtovuodesta ja päädyin Italiaan kielen takia. En puhunut italiaa yhtään saapuessani, mutta vuoden lopussa puhuminen oli jo […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 31.12.2002-1.9.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Sinun ei tarvitse osata italian kieltä ennen lähtöäsi. Tällöin sinun tulee osallistua Italiassa järjestettävälle kielikurssille, jonka hinta on 850 €. Jos olet opiskellut italiaa vähintään vuoden ajan, sinun ei tarvitse käydä kielikurssia. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.