Sinustako YFU:n vaihto-oppilas?

Oletko 15-18-vuotias ja haaveilet elämisestä vieraassa kulttuurissa? Haluatko saada kansainvälisiä ystäviä ja tutustua erilaiseen perhe-elämään? Kiinnostaako kielitaidon kohentaminen ja toisenlaisen koulujärjestelmän kokeminen? Lähde YFU:n vaihto-oppilaaksi lukuvuodeksi, lukukaudeksi tai kesäksi. Tukenasi on luotettava ja arvostettu järjestö, joka on toiminut Suomessa yli 60 vuotta.

Haku vaihtoon lukuvuodelle 2021-22 on alkanut – hae nyt!

YFU:lla vaihto-oppilaspaikat täytetään hakujärjestyksessä, joten sinun kannattaa varata paikkasi täyttämällä sähköinen hakulomake ja käymällä haastattelussa, vaikka haluaisitkin vielä harkita lähtöä.

Myös haku lukuvuodelle 2020-21 on käynnissä, ja useisiin maihin on vielä paikkoja. Kysy lisää meiltä yfu.finland@yfu.fi, puh. 09 6226 130.

Täytä hakulomake »

Katso ohjelmahinnat täältä >>

Kolme askelta vaihto-oppilaaksi

Olethan ajoissa liikkeellä? Vaihto-oppilaaksi haetaan yleensä noin vuosi ennen suunniteltua lähtöä. Innokkaimmat ovat liikkeellä jopa puolitoista vuotta aiemmin. Jos heräsit vasta viime hetkellä, ei hätää. Voit aina kysyä YFU:lta jäljellä olevia paikkoja. Onnea matkaan!

Valitse maa, jonne haluat lähteä. YFU:n toimistolla autamme sinua mielellämme.

Täytä sähköinen hakemus ja ilmoita siinä, mille paikkakunnalle toivot haastattelua.

Kutsumme sinut haastatteluun, jonka jälkeen saat tietää onko sinut hyväksytty YFU:n vaihto-oppilaaksi.

Valitse omasi yli 30 kohdemaasta

Kiehtovatko kaukomaat vai hankkisitko itsellesi kansainvälisiä kokemuksia mieluummin lähempänä kotimaata? Kohdemaan valintaa kannattaa miettiä avoimin mielin, sillä sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua sisältäpäin toisenlaiseen kulttuuriin. Voit myös oppia harvinaisemman kielen, josta on varmasti hyötyä myöhemmin työelämässä.

YFU:n matkassa pääset moniin maihin, vaikka et osaisi sanaakaan paikallista kieltä. Esimerkiksi Saksaan voit lähteä ilman aiempia saksan kielen opintoja ja Latinalaiseen Amerikkaan ilman espanjan tai portugalin taitoa. Tutustu tarkemmin YFU:n kohdemaihin ja kysy tarvittaessa neuvoa toimistolta.

Meiltä saat myös yhteystiedot eri maissa olleille vaihtareille, joilta voit kysyä lisää sinua kiinnostavista vaihtoehdoista. Lue myös vaihto-oppilaiden kertomuksia maailmalta.

Tutustu YFU:n kohdemaihin »

Haluatko kuulla lisää vaihto-oppilaaksi hakemisesta?

Vaihto-oppilaaksi lähteminen on suuri päätös. Sinulla ja vanhemmillasi on varmasti monia kysymyksiä, joihin tarvitsette vastauksia. Tilaa ilmainen infopaketti, joka sisältää mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa vaihto-oppilaaksi lähtemisestä.

Tilaa infopaketti >>

Ilmoittaudu infotilaisuuteen kuulemaan lisää ja kysymään vaihto-oppilaaksi hakemisesta ja vaihtovuodesta YFU:n matkassa. Järjestämme infoja myös webinaareina.

Ilmoittaudu infotilaisuuteen >>

Monta hyvää syytä lähteä vaihtoon

Ilmoittaudu YFU:n vaihtoinfotilaisuuteen

  1. Saat ainutlaatuisen mahdollisuuden elää paikallisen perheen jäsenenä.
  2. Kielitaitosi karttuu kun käyt koulua vieraalla kielellä ja tutustut uusiin ystäviisi sekä isäntäperheeseen.
  3. Sinulla on tilaisuus solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita maailmanlaajuisesti.
  4. Itsenäistyt ja saat itseluottamusta, kun huomaat pärjääväsi mainiosti kaukana kotoa.
  5. Maailmankuvasi laajenee, kun opit ymmärtämään toista kulttuuria sisältäpäin.

Vaihto-oppilaana asut toisen perheen perheenjäsenenä

Lue vaihto-oppilaiden kertomuksia vaihtovuodelta >>

Viisiosainen vaihto-oppilasvalmennus sinun hyödyksesi

Valmentautuminen on tärkeä osa vaihto-oppilaaksi lähtemistä. YFU:lla ohjelmahintaan kuuluu perusteellinen viisiosainen valmennus. Saat eväitä vieraassa kulttuurissa elämiseen, kohdemaasi tapojen ja ihmisten ymmärtämiseen sekä mahdollisissa ongelmatilanteissa toimimiseen. Hyvin valmistautuneena saat enemmän irti ajastasi maailmalla. Valmennamme myös vanhempasi, jotta he ymmärtävät paremmin vaihto-oppilaskokemustasi.

1. Lähtövalmennus Suomessa
Viikonloppuleiri, jossa tapaat muut vaihtarit ja saat hyvät eväät vaihtovuoteesi. Alkuvuodesta lähteville vaihto-oppilaille järjestetään erillinen valmennus.

2. Saapumisvalmennus
Kohdemaassasi osallistut valmennukseen noin kuukauden sisällä saapumisesta. Opit ymmärtämään monia asioita kohdemaasi perspektiivistä, tapaat muita vaihtareita.

3. Puolivuosivalmennus
Puolivuosivalmennuksessa mietitään, miten vaihto-oppilasvuosi on sujunut ylä- ja alamäkineen. Samalla katse suunnataan myös tulevaisuuteen.

4. Kotiinpaluuvalmennus
Ennen kotiinpaluuta saat vielä neuvoja siihen miten pehmeä lasku takaisin kotimaahan onnistuu.

5. Kotiaiset
Kotiaiset Suomessa paluun jälkeen on upea päätös vuodellesi. Jaat kokemuksia muiden palanneiden vaihtareiden kanssa ja saat uusia ystäviä.

”Parasta oli että sai tutustua uusiin ihmisiin ja sai lisätietoa vaihtarina olemisesta.”

”Kiitos lähtövalmennuksesta! Oli tosi kivaa ja hyvä fiilis koko ajan. Vapaaehtoistyöntekijät tekivät loistavaa työtä. Sain myös vastaukset kysymyksiini!”

”YFU on rento, tiukka, veikee, auttava, turvallinen, ei syrji, monimuotoinen, hauska, innostava, rehellinen.”

quote_study_abroad_small

vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin

YFU on sinun ja vanhempiesi tukena

YFU:n vuosikymmenten kokemus vaihto-oppilastoiminnasta luo parhaat edellytykset onnistuneelle vaihtovuodelle. Nuoren hyvinvointi on meille aina kaikkein tärkeintä ja haluamme olla luottamuksenne arvoisia.

Hakuvaiheessa tarjoamme päätöksenteon tueksi kattavaa tietoa ja neuvomme käytännön asioissa. Maailmalla nuoren tukena on isäntäperhe, oma henkilökohtainen tukihenkilö eli aluevalvoja sekä kohdemaan YFU:n toimisto ammatti-ihmisineen. Kotimaassa Suomen YFU on vanhempien tukena ja linkkinä kohdemaahan. Meillä on myös 24h/vrk -hätäpäivystys ja Suomen toimistolla oppilaiden asioita hoitava counselor.

”Kiitos järjestölle, että teitte tyttäremme vuodesta unohtumattoman ja hän sai, ei vain yhtä säkillistä vaan mielettömän määrän kokemusta, itseluottamusta ja ystäviä. Kaikki toimi loistavasti ja kanssanne oli kiva asioida.”

quote_study_abroad_small

It’s not over, it’s just beginning

YFU:lla vaihto-oppilasvuosi ei pääty kotiinpaluuseen. Halutessasi voit tulla mukaan vapaaehtoistoimintaamme, jossa jatkat kansainvälistymistä samanhenkisten ihmisten kanssa. Vapaaehtoiset järjestävät hauskaa ohjelmaa Suomessa oleville ulkomaisille vaihtareille ja voivat hakea YFU:n kansainvälisiä harjoittelu- ja työpaikkoja. Vaihto-oppilasvuosi synnyttää usein elinikäisen kiinnostuksen kansainvälisiin asioihin sekä maailmanlaajuisen ystäväverkoston.