Unkari

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Unkariin

1. Musiikki. Unkarilla on vahvat musiikilliset perinteet ja maassa on erittäin korkeatasoista musiikin opetusta. Jos musiikki on elämäsi, voit hakea erityiseen musiikkiohjelmaan. Jos musiikki on leppoisampi harrastus, voit valita tavallisen vaihto-oppilasvuoden ja opiskella iltapäivisin paikallisessa musiikkiopistossa.

2. Unkari on paitsi kieleltään myös kulttuuriltaan sukulaiskansamme. Vaihto-oppilaat kokevat yleensä maan pian omakseen. Unkari on lähellä, joten kotiinpaluun jälkeen uudet ystävät ovat lähellä.

3. Jos kaipaat historiaa, kulttuuria ja kauneutta etkä halua lähteä sinne minne kaikki muutkin menevät. Voit lähteä Unkariin, vaikka et osaisi sanoa edes paprikaa unkariksi.

vaihto-oppilaaksi unkariin

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua.

Lähdet Unkariin elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Noin viikon kuluttua Unkariin saapumisesta osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit unkaria ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Unkarin YFU saattaa järjestää retkiä lähiseuduille ja tarjolla on yleensä ollut omakustainen matka Prahaan, Wieniin tai Budapestiin sekä päiväretki Budapestin kauniiseen parlamenttiin.

YFU Unkarin sivut

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Lue lisää YES-seminaarin sivuilta

Katso YES Aftermovie 2019

Yhden vuoden aikana ehti tapahtua niin paljon kaikenlaista, että hienoja kokemuksia on vaikka muille jakaa! Varmaan parasta oli kuitenkin se tunne, että kuuluin unkarilaisten joukkoon. Se, että minua suomalaisena oikeasti pidettiin kaukaisena sukulaisena, sanovat kaikenlaiset tutkimukset kielisukulaisuudesta sitten mitä hyvänsä. Unkarilaisen arjen eläminen yhdessä ihanien paikallisten ihmisten kanssa oli seikkailua parhaimmillaan! –Suvi

quote_study_abroad_small

Ohjelmahinnat >>
Ikäraja

Lukuvuosi 2022-23: hakijan tulee olla syntynyt 1.1.2005 -31.12.2007 välisenä aikana.

Vaatimukset

Unkariin voi lähteä ilman unkarin kielen taitoa. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. hyvässä hoitotasapainossa oleva astma, diabetes tai reuma) ja hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Mielenterveyteen liittyvän terapian (esim. syömishäiriö, masennus tai ahdistus) tulee olla päättynyt noin kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ottaa rajoitetusti vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä voi olla haastavaa löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.