Unkari

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Unkariin

1. Musiikki. Unkarilla on vahvat musiikilliset perinteet ja maassa on erittäin korkeatasoista musiikin opetusta. Jos musiikki on elämäsi, voit hakea erityiseen musiikkiohjelmaan. Jos musiikki on leppoisampi harrastus, voit valita tavallisen vaihto-oppilasvuoden ja opiskella iltapäivisin paikallisessa musiikkiopistossa.

2. Unkari on paitsi kieleltään myös kulttuuriltaan sukulaiskansamme. Vaihto-oppilaat kokevat yleensä maan pian omakseen. Unkari on lähellä, joten kotiinpaluun jälkeen uudet ystävät ovat lähellä.

3. Jos kaipaat historiaa, kulttuuria ja kauneutta etkä halua lähteä sinne minne kaikki muutkin menevät. Voit lähteä Unkariin, vaikka et osaisi sanoa edes paprikaa unkariksi.

vaihto-oppilaaksi unkariin

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua.

Noin viikon kuluttua Unkariin saapumisesta osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit unkaria ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Unkarin YFU saattaa järjestää retkiä lähiseuduille ja tarjolla on yleensä ollut lisämaksusta matka Prahaan.

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. Vuoden 2019 teemana on “Breaking Through Walls”. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

 

Yhden vuoden aikana ehti tapahtua niin paljon kaikenlaista, että hienoja kokemuksia on vaikka muille jakaa! Varmaan parasta oli kuitenkin se tunne, että kuuluin unkarilaisten joukkoon. Se, että minua suomalaisena oikeasti pidettiin kaukaisena sukulaisena, sanovat kaikenlaiset tutkimukset kielisukulaisuudesta sitten mitä hyvänsä. Unkarilaisen arjen eläminen yhdessä ihanien paikallisten ihmisten kanssa oli seikkailua parhaimmillaan! Suvi, Unkari

quote_study_abroad_smallOhjelma & kesto Lähtö Paluu Ohjelmamaksu
Lukuvuosi elokuu 2019 kesäkuu 2020 7 100 €
Lukuvuosi, musiikkiohjelma elokuu 2019 kesäkuu 2020 7 200 €
Lukuvuosi elokuu 2020 kesäkuu 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.
Lukuvuosi, musiikkiohjelma elokuu 2020 kesäkuu 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.

Ikäraja

Hakijan tulee olla syntynyt 31.7.2002-31.7.2004 välisenä aikana.

Vaatimukset

Unkariin voi lähteä ilman unkarin kielen taitoa. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.


Hinta sisältää

YFU:lla ohjelmahintaan sisältyy:
Hakuprosessi, haastattelut, henkilökohtainen neuvonta, mahdolliset kielitestit▪Matkat Helsinki-Vantaalta isäntäperheeseen ja takaisin▪Viisiosainen valmennus: lähtövalmennus nuorelle ja vanhemmille, saapumisvalmennus kohdemaassa, puolivuosivalmennus, kotiinpaluuvalmennus ja Suomeen palattua Kotiaiset ▪ Euroopan vaihto-oppilaille hauska YES-leiri Saksassa ▪ Isäntäperheen ja koulupaikan hankinta ▪ Eläminen isäntäperheessä ▪ Tukiverkosto nuorelle sekä vanhemmille kohdemaassa ja Suomessa ▪ Neuvonta viisumin/oleskeluluvan hankkimisessa ▪ Mahdollisuus YFU:n vapaaehtoistoimintaan vaihtovuoden jälkeen ▪ YFU:n ohjelmahintaan ei tule korotuksia esim. valuuttakurssien muuttumisen tai matkustuskulujen kallistumisen takia. Poikkeuksena esim. mahdolliset viranomaisten määräämät kustannukset, joihin YFU ei voi vaikuttaa.

Ohjelmahintaan ei sisälly:
Matkat kotimaan lähtövalmennukseen▪Vakuutus (koko vaihtoajalle tulee ottaa kattava vakuutus)▪Passi-, viisumi-, rokote– lääkärintarkastus- ja maahantulomaksut▪Koulunkäyntiin liittyvät kirja-, koulupuku- tai muut maksut▪Matkat ja retket vaihdon aikana▪Henkilökohtaiset kulut vaihtoaikana▪Mahdolliset viranomaismaksut Suomessa tai kohdemaassa ▪Omista toiveista johtuvat lentomuutokset