Unkari

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Unkariin

  1. Musiikki. Unkarilla on vahvat musiikkiperinteet, ja musiikin opetus maassa on erittäin korkeatasoista. Jos musiikki on elämäsi, voit hakea erityiseen musiikkiohjelmaan. Jos taas musiikki on sinulle leppoisampi harrastus, voit valita tavallisen vaihto-oppilasvuoden ja opiskella iltapäivisin paikallisessa musiikkiopistossa.
  2. Unkari on paitsi kieleltään myös kulttuuriltaan sukulaiskansamme. Vaihto-oppilaat yleensä kokevat maan pian omakseen. Koska Unkari on lähellä, niin ovat uudet ystäväsikin kotiinpaluun jälkeen.
  3. Unkari on mainio valinta, mikäli kaipaat historiaa, kulttuuria ja kauneutta etkä halua lähteä sinne, minne monet muutkin. Unkarin kielen osaajana myös erotut eduksesi.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähdet Unkariin elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Noin viikon kuluttua Unkariin saapumisesta osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit unkarin kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Unkarin YFU saattaa järjestää retkiä lähiseuduille. Yleensä on tehty myös omakustanteinen matka Prahaan, Wieniin tai Budapestiin sekä päiväretki Budapestin kauniiseen parlamenttiin.

YFU Unkarin sivut

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Lue lisää YES-leiristä

Vaatimukset

Unkariin voi hakea osaamatta unkarin kieltä. Vaihtoaikasi kuitenkin helpottuu, kun osaat unkarin alkeet jo lähtiessäsi.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2023–2024: Hakijan tulee olla syntynyt 31.3.2005-30.7.2008.

Similar Posts