Viro


Vaihtarielämää Virossa

Olen jo kuin kotonani.  Ennen kuin tulin perheeseen olin viisi päivää kestävässä valmennuksessa. Valmennuksessa opettelimme viron kielen alkeita, keskustelimme virolaisesta perhe-elämästä, stereotyypeistä, koulusta ym. Tykkäsin valmennuksesta aivan älyttömästi ja oli mahtavaa tutustua eri puolilta maailmaa tulleisiin ihmisiin!! Perheeni on mahtava ja suuri (kolme isosiskoa ja kolme pikkuveljeä, äiti ja isä) Perheessäni vain siskot, jotka asuvat […]

Lue lisää »

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Viroon

1. Viro on monelle suomalaiselle tuttu matkakohde, mutta harva meistä voi sanoa oikeasti tietävänsä paljon tämän pienen Baltian maan kansasta, historiasta ja heidän päivittäisestä arjestaan. Vaihto-oppilaana Virossa pääset sisälle paikallisten ihmisten elämään, koulupäivään ja harrastuksiin. Opit rakastamaan virolaisia herkkuja, puhumaan kieltä joka on hyvin paljon omamme kaltainen – ja saat ikuisia ystäviä sukulaiskansastamme!

2. Voit halutessasi osallistua YFU:n järjestämille hauskoille matkoille Etelä-Viroon, Latviaan ja Narvaan.

3. Mikäli olet erityisen kiinnostunut luonnosta ja ulkoilma-aktiviteeteista, musiikista tai elokuvataiteesta, Viron YFU järjestää erityisohjelmia nimenomaan näiden teemojen ympärille. Kysy lisätietoja YFU:n toimistolta!

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Saavuttuasi Viroon osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit viron kieltä ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Viron YFU järjestää myös muuta ohjelmaa ja halutessasi voit osallistua hauskoille matkoille Etelä-Viroon, Latviaan ja Narvaan. Nämä matkat eivät kuulu ohjelmahintaan.

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. Vuoden 2019 teemana on “Breaking Through Walls”. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

 

Näin jälkeenpäin ajatellen vaihto-oppilasvuoteni Virossa oli mahtava kokemus, jonka eläisin ihan milloin vain uudestaan, jos se olisi mahdollista. Vuosi oli antoisa, opettavainen ja aivan mieletön kokemus, jota en unohda koskaan! Kunpa vain kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus kokea se, vuosi toisenlaisessa kulttuurissa!” Riikka, Viro

quote_study_abroad_smallOhjelma & kesto Lähtö Paluu Ohjelmamaksu
Lukuvuosi elokuu 2019 kesäkuu 2020 7 100 €
Lukuvuosi elokuu 2020 kesäkuu 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.

Ikäraja

Hakijan tulee olla syntynyt 15.2.2001-16.8.2004 välisenä aikana.

Vaatimukset

Viroon voi lähteä ilman viron kielen taitoa. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.


Hinta sisältää

YFU:lla ohjelmahintaan sisältyy:
Hakuprosessi, haastattelut, henkilökohtainen neuvonta, mahdolliset kielitestit▪Matkat Helsinki-Vantaalta isäntäperheeseen ja takaisin▪Viisiosainen valmennus: lähtövalmennus nuorelle ja vanhemmille, saapumisvalmennus kohdemaassa, puolivuosivalmennus, kotiinpaluuvalmennus ja Suomeen palattua Kotiaiset ▪ Euroopan vaihto-oppilaille hauska YES-leiri Saksassa ▪ Isäntäperheen ja koulupaikan hankinta ▪ Eläminen isäntäperheessä ▪ Tukiverkosto nuorelle sekä vanhemmille kohdemaassa ja Suomessa ▪ Neuvonta viisumin/oleskeluluvan hankkimisessa ▪ Mahdollisuus YFU:n vapaaehtoistoimintaan vaihtovuoden jälkeen ▪ YFU:n ohjelmahintaan ei tule korotuksia esim. valuuttakurssien muuttumisen tai matkustuskulujen kallistumisen takia. Poikkeuksena esim. mahdolliset viranomaisten määräämät kustannukset, joihin YFU ei voi vaikuttaa.

Ohjelmahintaan ei sisälly:
Matkat kotimaan lähtövalmennukseen▪Vakuutus (koko vaihtoajalle tulee ottaa kattava vakuutus)▪Passi-, viisumi-, rokote– lääkärintarkastus- ja maahantulomaksut▪Koulunkäyntiin liittyvät kirja-, koulupuku- tai muut maksut▪Matkat ja retket vaihdon aikana▪Henkilökohtaiset kulut vaihtoaikana▪Mahdolliset viranomaismaksut Suomessa tai kohdemaassa ▪Omista toiveista johtuvat lentomuutokset