Viro

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Viroon

  1. Viro on monelle suomalaiselle tuttu matkakohde, mutta harva meistä voi sanoa tietävänsä paljoakaan tämän pienen Baltian maan kansasta ja historiasta. Vaihto-oppilaana pääset tutustumaan paikallisten ihmisten arkeen, koulupäivään ja harrastuksiin. Saat ystäviä sukulaiskansastamme!
  2. Opit rakastamaan virolaisia herkkuja sekä puhumaan kieltä, joka muistuttaa paljon suomea.
  3. Jos olet kiinnostunut musiikista, elokuvataiteesta tai luonnosta ja ulkoilma-aktiviteeteista, Viron YFU järjestää nimenomaan näihin teemoihin liittyviä erityisohjelmia.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähdet Viroon elokuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Virossa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit viron kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Viron YFU järjestää myös muuta ohjelmaa, kuten omakustanteisia matkoja Etelä-Viroon, Narvaan ja Latviaan.

YFU Viron sivut

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Lue lisää YES-leiristä

Vaatimukset

Viroon voi hakea osaamatta viron kieltä. Vaihtoaikasi kuitenkin helpottuu, kun osaat viron alkeet jo lähtiessäsi.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2023–2024: Hakijan tulee olla syntynyt 31.3.2005-30.7.2008.

Similar Posts