Paraguay

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Paraguayihin

  1. Paraguay on Etelä-Amerikan maa, jota moni ei tunne ja YFU:n uusin kohdemaa voit lähteä vaihtoon Paraguayihin YFU:n ensimmäisten suomalaisten joukossa!
  2. Paraguayssa on espanjan lisäksi toinen virallinen kieli, alkuperäiskieli guarani, jota puhuu 90 prosenttia väestöstä – Paraguayssa on siis hyvät mahdollisuudet oppia kaksi kieltä vaihtovuoden aikana.
  3. Paraguay on turvallinen ja nopeasti kehittyvä maa. Paikalliset ihmiset ovat avoimia ja ystävällisiä, sekä kiinnostuneita muista kulttuureista. Monet sosiaaliset tapahtumat, lomat ja viikonloppuaktiviteetit ovat yhteisöllisiä perhetapahtumia. Yksi sosiaalisista tapahtumista on Asado, joka tarkoittaa yksinkertaisesti grillaamista perheen ja ystävien kesken. Muita perinteitä ovat esimerkiksi tereré-juoma, jota juodaan personalisoidusta termospullosta pitkin päivää ja keskitalven juhlan San Juan.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu. Koulupäivä saattaa alkaa aamulla varhain tai vasta iltapäivällä, ja siestat kuuluvat asiaan.

Lähdet Paraguayihin heinäkuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Vaihtovuoden alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit espanjaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä paikalliseen elämäntapaan. Paraguayn YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Paraguayn lukuvuosi alkaa elokuussa ja päättyy kesäkuussa. Talvilomaa vietetään yleensä heinäkuussa ja kesälomia joulu-helmikuussa. Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääset tapaamaan muita vaihtareita ja isäntäperheitä. Paraguyan YFU järjestää myös omakustanteisia retkiä eri puolille maata.

Ennen Suomeen paluuta osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

YFU Paraguayn sivut

Paraguay sijaitsee Etelä-Amerikan sydämessä Argentiinan, Brasilian ja Bolivian välissä. Paraguayn talous on nopeassa kasvussa, ja paraguaylaiset ihmiset on valittu Latinalaisen Amerikan onnellisimmaksi kansaksi. Paraguay on yksi Etelä-Amerikan turvallisimmista valtioista.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Javy’a ñane retãme, ndaipori imbojojaha. Olemme iloisia maassamme, koska ei ole toista samanlaista. Tämä lause laulusta kuvaa hyvin Paraguaita, joka on monessa mielessä ainutlaatuinen. Tänään päästään kurkkimaan Paraguain luontoon. Muistan ajatelleeni tänne saapuessa, bussilla matkatessa Brasiliasta Paraguain puolelle, etta ”onpa ihanan vihreää” ja siinähän se väsymys kummasti väistyi uteliaisuuden tieltä. Kyseinen bussimatka tuli vietettyä silmät ikkunaan kiinni liimattuina. Kuvissa näkyy muutamia paikkoja, missä on tullut täällä käytyä. Lähellä Brasilian rajaa on Saltos del Monday, jossa tulee monen tänne päätyvän käytyä. Monia kansallispuistoja löytyy täältä, niistä yhtenä lempipuistonani voisin mainita Ybycuin. Hedelmien ystäville on hyviä uutisia, niitä löytyy aina ja tuoreina! Pian alkaakin mangokausi, jolloin kadut ovat täynnä puista putoilevia mangoja, ja arvaattekin varmaan kuinka iloiseksi meikäläinen siitä tulee mangosmoothieita miltein joka aamu nauttien 🙂 Avokaado ja guayaba (guava taitaa olla suomeksi, auttakaa paremmin tietävät) kaudet ovat myos aikoja jolloin Pipun näkee kiipeilemassa puihin niitä iloisena keräillen. Huomiseen! Terkuin Pippu 🙂 #yfu #yfufinland #yfuparaguay #vaihtooppilas #vaihtari

Henkilön YFU Finland (@yfufinland) jakama julkaisu

Ohjelmahinnat >>
Paraguayn parhaat: ihmiset, kulttuuri ja ruoka

”Javy’a ñane retãme, ndaipori imbojojaha. Olemme iloisia maassamme, koska ei ole toista samanlaista. Tämä lause laulusta kuvaa hyvin Paraguaita, joka on monessa mielessä ainutlaatuinen. Paraguay on maa Etelä-Amerikan sydämessä, josta ei kovin paljoa puhuta ja joka usein sekoittuu Uruguayhin. Paraguay on Etelä-Amerikan maista ainoa, jossa on espanjan kielen lisäksi väestön valtaosan käytössä toinen virallinen kieli, […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2022-23: Hakijan tulee olla syntynyt 30.6.2004-1.7.2007 välisenä aikana.

Vaatimukset

Paraguayihin voit lähteä ilman espanjan kielen opintoja. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. hyvässä hoitotasapainossa oleva astma, diabetes tai reuma) ja hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Mielenterveyteen liittyvän terapian (esim. syömishäiriö, masennus tai ahdistus) tulee olla päättynyt noin kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ottaa rajoitetusti vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä voi olla haastavaa löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.