Paraguay

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Paraguayhin

  1. Paraguay on Etelä-Amerikan maa, jota moni ei tunne. Lisäksi se on YFU:n uusin kohdemaa – voit lähteä vaihtoon Paraguayihin YFU:n ensimmäisten suomalaisten joukossa!
  2. Paraguayssa on espanjan lisäksi toinen virallinen kieli, alkuperäiskieli guarani, jota puhuu 90 prosenttia väestöstä. Sinulla on siis hyvät mahdollisuudet oppia kahta kieltä vaihtovuoden aikana.
  3. Paraguay on turvallinen ja nopeasti kehittyvä maa. Paikalliset ihmiset ovat avoimia, ystävällisiä ja kiinnostuneita toisista kulttuureista. Monet sosiaaliset tapahtumat, lomat ja viikonloppuaktiviteetit ovat yhteisöllisiä perhetapahtumia. Yksi tällainen tapahtuma on asado, joka tarkoittaa yksinkertaisesti grillaamista perheen ja ystävien kesken. Muita perinteitä ovat esimerkiksi keskitalven juhla San Juan sekä tereré-juoma, jota nautitaan termospullosta pitkin päivää.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana käyt paikallista koulua, joka voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu. Koulupäivä saattaa alkaa varhain aamulla tai vasta iltapäivällä, ja siestat kuuluvat asiaan. Koulussa saatetaan käyttää koulupukua, joka voi myös olla t-paita tai takki.

Lähdet Paraguayihin heinäkuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Paraguayssa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit espanjan kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen. Asiapitoisen sisällön lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Paraguayssa lukuvuosi alkaa elokuussa ja päättyy kesäkuussa. Talvilomaa vietetään yleensä heinäkuussa ja kesälomaa joulu–helmikuussa. Loma-aikoina Paraguayn YFU järjestää omakustanteisia retkiä eri puolille maata. Lisäksi alueesi vapaaehtoiset järjestävät vuoden aikana erilaisia tapahtumia vaihto-oppilaille ja isäntäperheille.

YFU Paraguayn sivut

Vaatimukset

Paraguayihin voi hakea ilman aiempia espanjan kielen opintoja. Suosittelemme kuitenkin, että opiskelet espanjan alkeet ennen lähtöäsi.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2023-2024: Hakijan tulee olla syntynyt 30.6.2005-1.7.2008.

Similar Posts