Paraguay

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Paraguayihin

  1. Paraguayssa on espanjan lisäksi toinen virallinen kieli, guarani, jota puhuu 90 prosenttia väestöstä – Paraguayssa on siis hyvät mahdollisuudet oppia kaksi kieltä vaihtovuoden aikana!
  2. Paraguay on turvallinen ja nopeasti kehittyvä maa. Paikalliset ihmiset ovat avoimia ja ystävällisiä, sekä kiinnostuneita muista kulttuureista. Monet sosiaaliset tapahtumat, lomat ja viikonloppuaktiviteetit ovat perhetapahtumia. Yksi sosiaalisista tapahtumista on Asado, joka tarkoittaa yksinkertaisesti grillaamista perheen ja ystävien kesken.
  3. Persoonalliset perinteet, kuten tereré-juoman juonti, keskitalven juhla San Juan ja ainutlaatuinen ruokakulttuuri: mangokautena kadut ovat täynnä puista pudonneita mangoja!

 

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu.

Lähdet Paraguayihin heinäkuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Vaihtovuoden alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit espanjaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä paikalliseen elämäntapaan. Paraguayn YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Paraguayn lukuvuosi alkaa elokuussa ja päättyy kesäkuussa. Talvilomaa vietetään yleensä heinäkuussa ja kesälomia joulu-helmikuussa. Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääset tapaamaan muita vaihtareita ja isäntäperheitä. Paraguyan YFU järjestää myös omakustanteisia retkiä eri puolille maata.

Ennen Suomeen paluuta osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Paraguay sijaitsee Etelä-Amerikan sydämessä Argentiinan, Brasilian ja Bolivian välissä. Paraguayn talous on nopeassa kasvussa, ja paraguaylaiset ihmiset on valittu Latinalaisen Amerikan onnellisimmaksi kansaksi. Paraguay on yksi Etelä-Amerikan turvallisimmista valtioista.

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Paraguayn parhaat: ihmiset, kulttuuri ja ruoka

”Javy’a ñane retãme, ndaipori imbojojaha. Olemme iloisia maassamme, koska ei ole toista samanlaista. Tämä lause laulusta kuvaa hyvin Paraguaita, joka on monessa mielessä ainutlaatuinen. Paraguay on maa Etelä-Amerikan sydämessä, josta ei kovin paljoa puhuta ja joka usein sekoittuu Uruguayhin. Paraguay on Etelä-Amerikan maista ainoa, jossa on espanjan kielen lisäksi väestön valtaosan käytössä toinen virallinen kieli, […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: Hakijan tulee olla syntynyt 30.6.2002-1.8.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Paraguayihin voit lähteä ilman espanjan kielen opintoja. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.