Paraguay

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Paraguayhin

  1. Paraguay on Etelä-Amerikan maa, jota moni ei tunne. Lisäksi se on YFU:n uusin kohdemaa – voit lähteä vaihtoon Paraguayihin YFU:n ensimmäisten suomalaisten joukossa!
  2. Paraguayssa on espanjan lisäksi toinen virallinen kieli, alkuperäiskieli guarani, jota puhuu 90 prosenttia väestöstä. Sinulla on siis hyvät mahdollisuudet oppia kahta kieltä vaihtovuoden aikana.
  3. Paraguay on turvallinen ja nopeasti kehittyvä maa. Paikalliset ihmiset ovat avoimia, ystävällisiä ja kiinnostuneita toisista kulttuureista. Monet sosiaaliset tapahtumat, lomat ja viikonloppuaktiviteetit ovat yhteisöllisiä perhetapahtumia. Yksi tällainen tapahtuma on asado, joka tarkoittaa yksinkertaisesti grillaamista perheen ja ystävien kesken. Muita perinteitä ovat esimerkiksi keskitalven juhla San Juan sekä tereré-juoma, jota nautitaan termospullosta pitkin päivää.
Ohjelman pituusLukuvuosi
Erikoisohjelmat
Ikäraja30.6.2006 – 1.7.2009
Lähtöheinäkuu 2025
Paluukesäkuu 2026
Hinta11 400 €

Hyvä tietää

Kielitaito

Aiempia espanjan kielen opintoja ei vaadita. Suosittelemme kuitenkin, että opiskelet espanjan alkeet ennen lähtöäsi.

Paraguayhin vaihtoon lähtevillä on kahden ensimmäisen viikon aikana espanjan kielen opetusta.

Erityisruokavaliot

Kasvissyöjät ja vegaanit voidaan hyväksyä ohjelmaan, jos erityiskiintiöpaikkoja on hakuvaiheessa vielä jäljellä.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana käyt paikallista koulua, joka voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu. Koulupäivä saattaa alkaa varhain aamulla tai vasta iltapäivällä, ja siestat kuuluvat asiaan. Koulussa saatetaan käyttää koulupukua, joka voi myös olla t-paita tai takki.

Lähdet Paraguayihin heinäkuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Paraguayssa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit espanjan kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen. Asiapitoisen sisällön lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Paraguayssa lukuvuosi alkaa elokuussa ja päättyy kesäkuussa. Talvilomaa vietetään yleensä heinäkuussa ja kesälomaa joulu–helmikuussa. Loma-aikoina Paraguayn YFU järjestää omakustanteisia retkiä eri puolille maata. Lisäksi alueesi vapaaehtoiset järjestävät vuoden aikana erilaisia tapahtumia vaihto-oppilaille ja isäntäperheille.

YFU Paraguayn sivut

Paraguaylainen perhe-elämä

Paraguayssa perhe-elämä koostuu tunteista. Perheet ovat ystävällisiä ja läheisiä, ja haluavat aina varmistaa, että sinä voit hyvin, ja olet onnellinen. Hyvin herkkinä paraguaylaiset osoittavat kiintymystään sinua kohti helposti esimerkiksi halaamalla. Paraguaylainen perhe-elämä voi vaikuttaa suomalaista rauhallisemmalta, koska Paraguayssa otetaan asiat hyvin rennosti. Ei ole mitenkään harvinaista, että koko suku mukaanluettuna isovanhemmat, sedät ja tädit, ja kaikki serkut syövät yhdessä vähintään kerran viikossa. Jokainen mahdollisuus olla yhdessä käytetään hyväksi. Ruokana on usein maissia ja manioccia, sekä kanan- ja lampaanlihaa.

Monissa perheissä äiti huolehtii lapsista sillä välin kun perheen isä käy töissä. Paraguaylaiset ovat hyvin suojelunhaluisia lapsiaan, erityisesti tyttöjä kohtaan, ja haluavat tietää mihin lapset menevät, ja kenen kanssa he viettävät aikaa. Suurin osa lomista ja viikonlopuista tapahtuu perheen sisällä.

Paraguaylainen koulu

Paraguaysa koulua kydään yleensä klo 7:00 aamusta klo 13:00 iltapäivään asti. Sen jälkeen nuoret menevät harrastusten pariin. Suurin osa lukioista tarjoaa paljon erilaisia aktiviteetteja näytelmäkerhoista musiikintunteihin ja urheiluklubeihin.

Paraguayssa on sekä julkisia että yksityisiä kouluja. Suurinosa vaihto-oppilaist käyvät yksityiskoulua.

Koulujärjestelmä on jaettu alkuopetukseen 3-5-vuotiaille lapsille, perusopetukseen 6-15-vuotiaille, ja lukioon 16-18-vuotiaille. Läsnäolo tunneilla on pakollista. Suurimmassa osassa kouluja käytetään koulupukuja, samoin kouluissa on tiettyjä ulkonäköön ja käyttäytymiseen liittyviä sääntöjä.

Lisää artikkeleita