Brasilia

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Brasiliaan

  1. Tällä sambasta ja jalkapallosta tunnetulla maalla on tarjottavaa huomattavasti enemmän kuin yleensä ajatellaan: noin 170 miljoonan asukkaan maasta löytyy kaikkea!
  2. Iloiset ihmiset, trooppinen sää ja kiehtova kulttuuri luovat maasta positiivisen kuvan.
  3. Brasilialaisten lämmin ja pirskahteleva elämänasenne tarttuu varmasti vuoden aikana. Lisäksi opit portugalia, josta on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa!
Ohjelman pituusvuosi
Ikäraja30.4.2007-1.5.2010
Lähtötammikuu 2025
Paluutammikuu 2026
Hinta11 600 €
Ohjelman pituuslukukausi
Ikäraja30.4.2007-1.5.2010
Lähtötammikuu 2025
Paluuheinäkuu 2025
Hinta11 100 €
Ohjelman pituuslukuvuosi
Ikäraja30.11.2007 – 31.8.2010
Lähtöelokuu 2025
Paluuheinäkuu 2026
Hinta11 600 €
Ohjelman pituuslukukausi
Ikäraja30.11.2007 – 31.8.2010
Lähtöelokuu 2025
Paluutammikuu 2026
Hinta11 100 €

Hyvä tietää

Kielitaito

Brasiliassa puhutaan portugalia. Aiempia portugalin opintoja ei vei vaatimusta, mutta toive, että on opiskeltu kieltä ennen saapumista

Erityisruokavaliot

Kasvissyöjät voidaan hyväksyä ohjelmaan, jos erityiskiintiöpaikkoja on hakuvaiheessa vielä jäljellä.

Mikäli olet vegaani, meidän tulee kysyä Brasilian YFU:lta mahdollisuudesta löytää sopiva isäntäperhe erikseen.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana käyt paikallista koulua, joka voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu. Koulupäivä saattaa alkaa varhain aamulla tai vasta iltapäivällä, ja siestat kuuluvat asiaan. Koulussa saatetaan käyttää koulupukua, joka voi myös olla t-paita tai takki.

Brasiliassa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit portugalin kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen. Asiapitoisen sisällön lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Alueesi vapaaehtoiset järjestävät vuoden aikana myös muita tapahtumia vaihto-oppilaille ja isäntäperheille.

Brasiliassa lukuvuosi alkaa helmikuussa ja päättyy joulukuussa. Parin kolmen viikon talvilomaa vietetään heinäkuussa. Koulujen loma-aikoina sinulla on mahdollisuus osallistua Belo Turismon järjestämille maksullisille retkille, joita on viime vuosina tehty muun muassa Amazoniin ja Brasilian eteläosiin.

Brasilialainen perhe-elämä

Brasilialaiset isäntäperheet ovat hyvin moninaisia. Perheessäsi on vähintään kaksi henkilöä, perheesi kulttuuriperimä voi olla vaihteleva, ja sosioekonominen tausta monenlainen. Isäntäperheet ovat kaikki vapaaehtoisia, jotka valitsevat itse nuoren vaihto-oppilaan perheenjäsenekseen, joten emme pysty etukäteen kertomaan minkälaiseen perheeseen, tai mihin päin Brasiliaa juuri sinä sijoitut.

Perheet ovat suurempia kuin Suomessa, ja perheiden väliset suhteet hyvin suorat. Perheenjäseniä eivät ole pelkästään vanhemmat, tai sisarukset, vaan myös isovanhemmat, serkut ja sedät ja tädit. Koko suku kokoontuu yhteen hyvin usein, esimerkiksi yhteisen aterian tai juhlien merkeissä. On myös hyvin yleistä, että koko perhe lähtee yhdessä lomalle.

Brasilialaiset perheet ovat todella lämpimiä ja läheisiä, älä siis ihmette, jos saat joka aamu halauksen ennen kouluun lähtöäsi. Perheet ovat hyvin suojelunhaluisia lapsiaan kohtaan, ja haluavat aina tietää missä sinä olet, ja kenen kanssa. Perheesi odottaa, että vietät aikaa heidän kanssaan, ja kerrot heille päivistäsi.

Brasilialainen koulu

Koulua käydään joko aamupäivisin, tai iltapäivisin, tämä vaihtelee alueittain, ja sen mukaan, minkälaita koulua tulet käymään. Voi olla, että koulusi on hyvin teoreettinen, sillä brasilialaisissa lukioissa opetetaan vain hyvin vähän käytännön opetusta. Läsnäolo ja ahkeruus on kouluissa hyvin tärkeää, ja osoittaa sinun kiinnostuksen koulutusta kohtaan. Koulupuvun käyttö puolestaan merkitsee, että pidät omalta osaltasi koulun maineesta huolta.

Brasilialaisessa koulussa oppilaat pysyvät samassa luokassa, ja opettajat vaihtavat luokkaa.

Lukuvuosi alkaa helmikuussa, ja päättyy joulukuussa. Jos aloitat vaihtovuotesi elokuussa, aloitat lukukauden yhdellä tasolla, ja siirryt kevätlukukaudeksi korkeammalle luokalle. Kesälomaa vietetään joulukuusta tammikuuhun. Brasiliaan voi lähteä myös vuosiohjelmaan tammikuusta tammikuuhun.

Lisää artikkeleita