Brasilia

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Brasiliaan

1. Tämä sambasta ja jalkapallosta tunnettu maa tarjoaa huomattavasti enemmän kuin yleensä luullaan: noin 170 miljoonan asukkaan maasta löytyy kaikkea!

2. Brasiliasta voi saada vain positiivisen kuvan iloisten ihmisten, trooppisen sään ja huiman kulttuurin perusteella!

3. Brasilialaisten pirskahteleva ja lämpöinen elämänasenne ei voi olla tarttumatta vuoden aikana. Tämän lisäksi opit portugalin kielen, jota sinun ei tarvitse osata ennen lähtöä.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu.

Vaihtovuoden alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit portugalia ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä paikalliseen elämäntapaan. Brasilian YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Brasilian lukuvuosi alkaa helmikuussa ja päättyy joulukuussa. 2-3 viikkoa kestävää talvilomaa vietetään heinäkuussa. Koulujen loma-aikoina sinulla on mahdollisuus osallistua Belo turismon järjestämille, maksullisille retkille. Viime vuosina retkiä on ollut esimerkiksi Amazoniin ja Brasilian eteläpuolelle.

Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääset tapaamaan muita vaihtareita ja isäntäperheitä.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 

Nykyään olen rohkea ja uskallan mennä kohti uutta ja tuntematonta ja jos sambamusiikki laitetaan soimaan, saattaapa Brasiliassa opitut tanssiaskeleet lähteä valloilleen. – Elina, Brasilia

quote_study_abroad_small

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Yksi elämäni parhaista vuosista

Vietin lukuvuoden 2011-2012 Global Players -stipendiaattina Brasiliassa, São Paulon osavaltiossa Bebedouro-nimisessä kaupungissa. Ikävä takaisin on kova, ja suunnittelenkin matkaa ensi vuoden kesälle. Vaihto-oppilasvuoteni antoi minulle sanoinkuvaamattoman paljon, ja olen ikuisesti kiitollinen stipendirahastoon lahjoittaneille, jotka tekivät unelmastani totta. Vaihtovuosi oli ehdottomasti yksi tähänastisen elämäni parhaimmista vuosista. Siihen mahtui niin ylä- kuin alamäkiäkin, ja kaikesta kokemastani opin […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 1.8.2002-31.7.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Brasiliaan voit lähteä ilman portugalin opintoja. Suosittelemme kuitenkin, että opiskelet portugalin tai espanjan alkeita ennen lähtöäsi. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.