Japani

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Japaniin

1. Nykypäivän Japani on vastakohtien yhdistelmä – sekoitus itää ja länttä, uutta ja vanhaa. Vaihto-oppilaana saat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua syvällisesti tähän uskomattomaan maahan!

2. Osa asioista näyttää kovin tutuilta, mutta yhtäkkiä huomaat uppoutuneesi täysin erilaiseen, kiehtovaan kulttuuriin. Japani yllättää joka päivä!

3. Japanin kielen sujuva puhuminen ja kulttuurin ymmärrys ovat taitoja, jotka vievät sinut vielä pitkälle.

japan

 

Anni, Nadja ja Paula kertovat, miksi he lähtivät vaihto-oppilaaksi Japaniin ja mikä vaihtovuodessa oli parasta.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähtö Japaniin tapahtuu maaliskuussa. Sitä ennen YFU valmentaa sinut, jotta saat vaihto-oppilasvuodestasi enemmän irti. Japanissa koulut alkavat huhtikuussa.

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua.Saatat viettää vaihto-oppilasvuotesi sykkivässä metropolissa tai tyypillisessä japanilaisessa talossa perinteisemmällä maaseudulla.

Saavuttuasi maahan osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit japanin kieltä ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Japanin YFU ja koulut saattavat järjestää omakustanteisia retkiä tai pidempiä matkoja.

Mä valitsin Japanin koska halusin nähä aivan erilaista elämää ja kulttuuria. Japani on myös aina ollu tosi kiinnostava maa mun mielestä, joten oli tosi siistii päästä sinne vaihtoon ja nähdä, että se on paljon muutakin kuin animea ja mangaa. Klubit on tosi yleinen vapaa-ajan toiminta Japanissa ja paras tapa saada kavereita vaihto-oppilaana. Klubeja on urheilusta aina kokkailuun ja vaikka taiteeseen.
Mistä pidin ite eniten oli koulun kulttuuri- ja urheilufestarit, jotka on tosi perinteisiä japanilaisessa koulussa. Näitä festareita järjestellään yleensä monta päivää ennen itse päivää ja tuo tosi paljon yhteishenkeä koko koululle! – Nadja, Japani

 

quote_study_abroad_small

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Japanilainen koulu poikkeaa paljon suomalaisesta. Kouluun puetaan koulupuvut, monissa kouluissa tosi tiukat säännöt esim. ei meikkiä, koruja, kynsilakkaa tai vaikka näyttäviä hiuskoristeita. Oppitunnit pidettiin aina samassa luokassa ja yhellä luokalla n. 40 oppilasta. Mun koulu alkoi aina 8.30 ja loppui siinä 3-4 aikaan. Mä olin lentopalloklubissa, jonka treenit oli yleensä heti koulun jälkeen ja kesti 2-3 tuntia. Viikonloppusin oli pidempiä treenejä jotka saatto kestää 4 tunnista melkeen koko päivän. Klubit on tosi yleinen vapaa-ajan toiminta Japanissa ja paras tapa saada kavereita vaihto-oppilaana. Klubeja on urheilusta aina kokkailuun ja vaikka taiteeseen. Mistä pidin ite eniten oli koulun kulttuuri- ja urheilufestarit, jotka on tosi perinteisiä japanilaisessa koulussa. Näitä festareita järjestellään yleensä monta päivää ennen itse päivää ja tuo tosi paljon yhteishenkeä koko koululle! #yfujapan #yfufinland #exchangestudent #vaihtooppilas #studyabroad

Henkilön YFU Finland (@yfufinland) jakama julkaisu

Ohjelmahinnat >>
Japanin-vuosi oli minulle huikea kokemus

Olin Japanin Sendaissa vaihdossa 2010-2011 ja se vuosi oli minulle huikea kokemus, sillä tutustuin niin moneen henkilöön ja sain paljon ihania ystäviä, joiden kanssa olen vieläkin yhteydessä. Minun host-perheeni oli ihana ja ajattelen heitä toisena perheenäni ja soitan heille joka kuukausi vaihtaen kuulumisia. Minulla oli monia kohokohtia vuoteni aikana, sillä tein kaikenlaista perheeni kanssa sekä […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2022-23: hakijan tulee olla syntynyt 2.4.2005-1.4.2007 välisenä aikana.

Vaatimukset

Japaniin voi lähteä ilman japanin kielen taitoa. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. hyvässä hoitotasapainossa oleva astma, diabetes tai reuma) ja hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Mielenterveyteen liittyvän terapian (esim. syömishäiriö, masennus tai ahdistus) tulee olla päättynyt noin kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ottaa rajoitetusti vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä voi olla haastavaa löytää. Ohjelmissamme on rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.