Japani

Anni, Nadja ja Paula kertovat, miksi he lähtivät vaihto-oppilaaksi Japaniin ja mikä vaihtovuodessa oli parasta.

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Japaniin

1. Nykypäivän Japani on vastakohtien yhdistelmä – sekoitus itää ja länttä, uutta ja vanhaa. Vaihto-oppilaana saat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua syvällisesti tähän uskomattomaan maahan!

2. Osa asioista näyttää kovin tutuilta, mutta yhtäkkiä huomaat uppoutuneesi täysin erilaiseen, kiehtovaan kulttuuriin.

3. Japanin kielen sujuva puhuminen ja paikallisen kulttuurin ymmärrys ovat taitoja, jotka vievät sinut työelämässä vielä pitkälle.

japan

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähtö Japaniin tapahtuu maaliskuussa. Sitä ennen YFU valmentaa sinut, jotta saat vaihto-oppilasvuodestasi enemmän irti. Japanissa koulut alkavat huhtikuussa.

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua.Saatat viettää vaihto-oppilasvuotesi sykkivässä metropolissa tai tyypillisessä japanilaisessa talossa perinteisemmällä maaseudulla.

Saavuttuasi maahan osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit japanin kieltä ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Japanin YFU ja koulut saattavat järjestää omakustanteisia retkiä tai pidempiä matkoja.

 

Vaihto-oppilasvuosi Japanissa on unohtumaton ja erilainen kokemus. Uuden kielen oppiminen, kulttuurin saloihin sukeltaminen ja täysin erilaisen elämäntavan kokeminen ovat vain muutamia niistä asioista, joita maa tarjoaa. Japanilainen ruokakulttuuri käy myös tutuksi vaihtovuoden aikana ja se ei tarkoita pelkkää sushin syömistä. Meidän perheessämme syötiin usein keittoruokia, kalaa ja kyllä, myös riisiä. Uskalla lähteä kokeilemaan jotain aivan uutta — avoimin mielin saapuvalle Japanilla on valtavasti annettavaa! Kiia, Japani

quote_study_abroad_small

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Japanin-vuosi oli minulle huikea kokemus

Olin Japanin Sendaissa vaihdossa 2010-2011 ja se vuosi oli minulle huikea kokemus, sillä tutustuin niin moneen henkilöön ja sain paljon ihania ystäviä, joiden kanssa olen vieläkin yhteydessä. Minun host-perheeni oli ihana ja ajattelen heitä toisena perheenäni ja soitan heille joka kuukausi vaihtaen kuulumisia. Minulla oli monia kohokohtia vuoteni aikana, sillä tein kaikenlaista perheeni kanssa sekä […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 2.4.2003-1.4.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Japaniin voi lähteä ilman japanin kielen taitoa. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.