Tšekki

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Tšekkiin

  1. Kauniista maasta löytyy paljon mukavia yllätyksiä. Tiesitkö, että Tšekissä on yli kaksi tuhatta linnaa ja että Prahan linna on maailman suurin?
  2. Tšekin kielen osaajana erotut eduksesi!
  3. Kansallisurheilulaji jääkiekko tempaa sinutkin mukaansa joko jäälle tai kiekkokatsomoon. Ja ilouutinen sinulle, joka pidät luonnossa liikkumisesta: monet tšekkiläiset perheet suorastaan rakastavat sienestämistä.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähdet Tšekkiin elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Tšekissä osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit tšekin kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset puolivuosivalmennukseen, joka on samalla hiihtoleiri vuoristossa, ja vuoden lopussa vielä kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Tšekin YFU järjestää alueellasi myös muita aktiviteetteja sekä Prahan-matkan, joka ei sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan.

YFU Tsekin sivut

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Lue lisää YES-leiristä

Vaatimukset

Tšekkiin voi hakea osaamatta tšekin kieltä. Vaihtoaikasi kuitenkin helpottuu, kun osaat tšekin alkeet jo lähtiessäsi.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2023–2024: Hakijan tulee olla syntynyt 30.1.2005-30.7.2008.

Similar Posts